Szerző: Ady Krisztián

2008. február 28. 14:35

Ingyen vállalati weboldal készíthető a Google-lal

Újabb alkalmazással bővítette Google Apps, illetve magyarul Google Alkalmazások kínálatát a keresőóriás: a 2006 októberében bekebelezett JotSpot wikiplatformját gyúrta át mára saját szájíze szerintire. A Google Sites -szal egyszerűen, mint egy szöveget szerkesztve készíthetünk nyílt, vagy zárt csoportmunka, intra-, vagy internet oldalakat.

[HWSW] Újabb "alkalmazással" bővítette Google Apps, illetve magyarul Google Alkalmazások kínálatát a keresőóriás: a 2006 októberében bekebelezett JotSpot wikiplatformját gyúrta át mára saját szájíze szerintire. A Google Sites-szal egyszerűen, mint egy szöveget szerkesztve készíthetünk nyílt, vagy zárt csoportmunka, intra-, vagy internet oldalakat.

A Google Sites teljesen ingyenes, segítségével projektekkel kapcsolatos oldalak is készíthetők, belső, intranetszerű használatra, de akár egyszerű internetes oldalakat is összedobhatunk látogatói számára. Az oldalak menedzselése, szerkesztése rendkívül egyszerű, nem bonyolultabb egy szövegszerkesztő kezelésénél, legalábbis a bemutató videó alapján. HTML-ismeret nélkül is nekivághat bárki, legalábbis a Google szerint.

Az egyszerűség azonban állítólag nem megy a használhatóság rovására, a keresőóriás szerint komolyabb használatra is alkalmas a Google Sites. Az oldalakba videók, dokumentumok, prezentációk, képek diavetítései is illeszhetők, melyeket a Google Apps egyéb alkalmazásaival , vagy a Picasával, YouTube-bal hozhatunk létre.

A Google Apps tavaly szeptember óta érhető el magyarul, mely a nonprofit és oktatási intézmények számára teljesen ingyenesen áll rendelkezésre. A Google Alkalmazások fizetős változata (50 dollár/fiók/év) alatt nyitott fiókokra többek között 99,9 százalékos rendelkezésre állást vállal a Google, méretük pedig jelenleg 25 gigabájt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról