Szerző: Bodnár Ádám

2008. február 1. 10:41

Négy béta után jöhet a végleges Firefox 3

Hétfőn várható a Firefox harmadik bétája, azonban a böngésző legújabb változatára ácsingózó felhasználókat további türelemre inti a Mozilla, ugyanis a kiadásra jelölt (RC) verziót egy negyedik béta is meg fogja előzni -- írta a mozilla.dev.planning hírcsoportba Mike Beltzner, a felhasználói felület tervezője.

[HWSW] Hétfőn várható a Firefox harmadik bétája, azonban a böngésző legújabb változatára ácsingózó felhasználókat további türelemre inti a Mozilla, ugyanis a kiadásra jelölt (RC) verziót egy negyedik béta is meg fogja előzni -- írta a mozilla.dev.planning hírcsoportba Mike Beltzner, a felhasználói felület tervezője.

Egyelőre nem tudni, a fejlesztési ütemterv hirtelen megváltozása mennyiben érinti a végleges verzió megjelenését, ugyanis még azt sem tudni, hogy a Beta 3 kódjának lezárása után hány olyan hibát találnak, amelyet mindenképp javítani kell a Beta 4-re való továbblépés előtt. A Mozilla sosem hozta nyilvánosságra a Firefox 3 tervezett megjelenési dátumát, vagyis késésről nincs is értelme beszélni. A kiegészítéseket használóknak nincs oka az aggodalmakra, a Mozilla statisztikái szerint a legnépszerűbbek közel felét már módosították a fejlesztőik, hogy kompatibilisek legyenek a Firefox 3-mal.

Tegnap a Mozilla elérhetővé tett néhány előzetes képernyőfotót a fejlesztés alatt álló mobil változatról, amely Windows Mobile és Linux operációs rendszerre készül el és ugyanazt a Gecko 1.9 motort használja, mint a Firefox 3. A Mozillánál két különféle felhasználói felületet fejlesztenek a mobil Firefoxhoz, egyet az érintőképernyős készülékekhez, egy másikat pedig az érintőkijelző nélküliekhez. A mobil Firefox az asztali változat számos képességét örökli, például a könyvjelzőket és a korábban meglátogatott oldalakat összefogó Places-t.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról

Vimeo Record

1

Videós üzenetküldőt indít a Vimeo

2020. október 28. 08:46

Az ingyenesen használható vállalati megoldás az elnyúló megbeszéléseket, és hosszas emaileket hivatott kiváltani.