:

dev archívum - 2007 november

2007
november

0

A DVB-H lett az európai mobil televíziózás szabványa

2007. november 30. 14:59

Miután a héten döntöttek a GSM-spektrum 3G-adathálózati hasznosításáról, az Európai Unió tagállamainak távközlésért felelős miniszterei tegnap az európai mobil televíziózás szabványosításáról határoztak . A Miniszterek Tanácsa a Bizottság javaslatát támogatva a DVB-H technológiát fogadta el, ami gyakorlatilag kötelezővé teszi azt az összes tagállam, így Magyarország számára is.

0

Az Externethez vándorolnak a TVnet ADSL-előfizetői

2007. november 30. 14:20

Jövő tavasztól a TVnet ADSL-előfizetéseit az Externet üzemelteti tovább a Magyar Telekom területén. A két cég között létrejött megállapodás célja a meglevő előfizetők hatékonyabb kiszolgálása, illetve részben közös fejlesztések révén új szolgáltatások bevezetése (pl. IP-tévé).

0

Olcsóbb adatroamingot ígért Viviane Reding infotársadalmi EU-biztos

2007. november 29. 14:51

Magyarországra látogatott a napokban Viviane Reding telekommunikációs és médiabiztos, hogy a két héttel ezelőtt az Európai Parlament elé terjesztett telekommunikációs szabályozási reform részleteit ismertesse a közvéleménnyel és a politikával egyaránt. Reding többek között a szabályozás változásának fontosságáról beszélt, méltatta a hazai hírközlési hatóság munkáját, és ígéretet tett a adatroaming díjainak letörésére is.

0

A vezeték nélküli netezés biztonságát fokozhatja az ingyenes Xirrus Wi-Fi Monitor

2007. november 29. 08:48

[Wi-Fi News/HWSW] A Windows Vista felhasználóinak kedveskedik kisalkalmazásával a Xirrus: a sidebaron csücsülő Wi-Fi monitor gadget az elérhető vezeték nélküli hálózatokról hivatott a lehető legtöbb információval szolgálni. Ez nem csak akkor lehet hasznos, ha például egy rendezvény nagy kavalkádjában nem tudjuk hirtelen melyik hozzáférési ponthoz csatlakozzunk, hanem segítségével kiszűrhetőek bizonyos támadások is.

0

Néhány hónapon belül elindul a Google online tárhelyszolgáltatása?

2007. november 28. 12:37

[WSJ] A Wall Street Journal bennfentestől származó információi szerint igazak a Google univerzális webes tárhelyéről szóló pletykák: a lap tudni véli, hogy a szolgáltatás jövő év elején indulhat majd el. A tűzhöz közelálló informátor szerint a szolgáltatás keretében bármilyen állományt tárolhatunk majd a Google-nél, amit jelenleg számítógépünkön is eltárolunk.

0

Eladná egyik processzorgyárát az AMD?

2007. november 27. 16:29

[Barrons/HWSW] Időről időre felbukkannak híresztelések azzal kapcsolatban, hogy az AMD tárgyalásokat folytat a TSMC-vel processzorgyártása egy jelentős részének kiszervezéséről. Ennél is vadabb, ugyanakkor ésszerű pletykát szellőztetett meg egy elemző, mely szerint a tajvani szerződéses félvezetőgyártó (foundry) talán megvásárolná az AMD egyik drezdai üzemét.

0

Tűzfal és kémprogram-védelem a NOD32 fejlesztőjétől

2007. november 27. 13:50

Komplett biztonsági szoftvercsomaggal jelentkezik a magyar piac legnépszerűbb vírusirtója, a NOD32 gyártója. A szlovák ESET hamarosan piacra dobja Smart Security Suite csomagját, amely tűzfalat és spamszűrőt is tartalmaz, valamint védelmet nyújt a kéretlen programok ellen. Az új termék megjelenését arculatváltás is kíséri: az ESET mostantól egy android segítségével próbálja kifejezni, hogy a termékei milyen intelligensek.

0

Nyolc magyar cég a leggyorsabban fejlődő félezernyi régiós között

2007. november 27. 11:23

A Deloitte idén tizenkettedik éve hozta nyilvánosságra, melyik az 500 leggyorsabban fejlődő technológiai cég az EMEA (Európa, Közel-Kelet és Afrika) térségben. A dobogósok közel-keletiek, mindhárom cég Izraelből érkezett. A díjkiosztóra és a vezérigazgatói fórumra meghívást kapott a nyolc leggyorsabban fejlődő magyar cég is, amelyek közül sajnos egy se fért be az első százba, és csupán három foglal helyet a mezőny első felében.

0

Ismét kritikus hiba a QuickTime-ban, az XP mellett a Vista is érintett

2007. november 27. 09:57

[Techworld] Az Apple alig három hete foltozta utoljára a QuickTime windowsos változatát, a Symantec legújabb figyelmeztetése szerint azonban hamarosan újabb frissítés várható. A legújabban felfedezett kritikus sérülékenység a Windows XP mellett a Vistát is széles kapuval látja el a támadók számára.

0

Orwelli módszereket vetnek be a fájlcserélők ellen Franciaroszágban

2007. november 26. 14:11

Elvágnák a világhálótól a jogvédett tartalmakat rendszeresen letöltő felhasználókat Franciaországban az internetszolgáltatók: a kormány, a tartalomipari cégek és az internetszolgáltatók között létrejött megállapodás alapján minden előfizető tevékenységét megfigyelnék.

0

Végre piacon a mini kijelzőkre alapozott Optimus Maximus billentyűzet

2007. november 23. 15:07

[Engadget] Egy éves késéssel ugyan, de végre boltokba került az Art. Lebedev Studio különleges billentyűzete, mely minden játékos és fejlesztő álma. Az Optimus Maximus gombjainak vékony, átlátszó plasztikja alatt ugyanis egy-egy apró szerves, színes OLED-kijelző található, mely az aktuális funkcióknak, pillanatnyi igényeknek megfelelően változtathatja feliratát.

0

Rendkívül népszerű a mini, mobiltelefonos Opera böngésző

2007. november 23. 12:17

Sikert sikerre halmoz mobilokra fejlesztett javás, mobilos böngészőjével az Opera: amellett, hogy számtalan új készüléken beépítve is helyet kap, a november 7-ei megjelenését követő tíz napban több mint 1 milliószor töltötték le a vállalat weboldalán, WAP-oldalain keresztül. Az ingyenes böngészővel másodpercenként több mint 370 weboldalt töltenek le átlagban a mobilokra világszerte.

0

Jövőre jöhetnek a videós kéretlen levelek

2007. november 22. 16:51

[Techworld] A MessageLabs legújabb előrejelzése szerint 2008-ban újabb kéretlen levélfajták szűrésére kell majd felkészíteni az ezzel foglalkozó internetbiztonsági szoftvereket, olyanokra, melyek egyenesen következnek az egyre gyorsabb, szélesebb hozzáférésekből. A jövőre akár 105 milliárd dolláros internetbűnözési piac szereplői jó eséllyel videókat tartalmazó spameket is bevethetnek majd jövőre.

0

Újabb webes irodai szoftver érkezik, egyenesen a Hotmail alapítójától

2007. november 22. 13:21

Előbb viszi webre az Office-t a Microsoftnál az indiai Instant Collaboration Software Technologies (InstaColl), amelynek nevezetessége, hogy az alapítói között ott található Sabeer Bhatia, a Hotmailt létrehozója. A Live Documents segítéségével a felhasználók nem csak megoszthatják dokumentumaikat, hanem a böngészőn keresztül akár szerkeszthetik is azokat.

0

Informatikus-hallgatókat képez tovább az Oracle

2007. november 22. 08:32

Az őszi tanévben ismét Junior képzést indított útjára az Oracle Hungary informatikus hallgatók számára, ezúttal köztesplatform-fejlesztés témakörben. A legjobban teljesítő diákok további oktatáson vehetnek részt, ezután pedig akár állást is kaphatnak az Oracle-nél, vagy valamelyik partnerénél.

0

Bármilyen weboldalon fizethetünk a PayPal ideiglenes MasterCardjával

2007. november 21. 15:58

A karácsonyi bevásárlási szezon előtt rukkolt ki legújabb szolgáltatásával a PayPal: ezentúl ott is fizethetünk a cég programjával generált virtuális MasterCard kártyával, ahol a biztonságot nyújtó PayPallal nem, csak dombornyomott bankkártyával lehetett eddig fizetni. A szolgáltatás teljesen ingyenes, csak egy böngészőkbe beépülő modult kell letölteni a használatához.

0

Van egy jó ötleted IP-alapon? Mondd el a Ciscónak!

2007. november 21. 15:26

A Cisco elindította a Cisco I-Prize innovációs versenyt, amelynek keretében IP-alapú hálózatokra épülő termékek, szolgáltatások ötleteit várja. A cél, hogy a világ különböző pontjain élő szakembereknek lehetőséget nyújtson arra, hogy ötleteikkel bekapcsolódhassanak a Ciscónál folyó fejlesztési munkába, a jövő hálózati technológiáinak megalkotásába.

0

A felhasználók is javíthatják a Google Maps térképeit

2007. november 21. 14:21

Újabb funkcióval bővült a Google Maps : a közösség erejét használja fel online térképei pontosításához a keresőóriás. A Google térképjelzéseit bárki odébbcibálhatja annak pontos helyére, legyen szó magán, vagy üzleti címről. A funkció a My Maps szolgáltatásból nőtte ki magát, mellyel saját jelöléseket helyzhetünk el a Google Maps térképein, illetve útvonalakat tervezhetünk későbbi felhasználásra.

0

A nethozzáférések kapacitása nem fogja tudni követni az igényeket?

2007. november 21. 14:02

A jelenleginél sokkal nagyobb fejlesztési ütemre lenne szükség ahhoz, hogy az adatforgalom növekedését a következő évtizedben is le tudják kezelni az internetszolgáltatók, vélik egy hétfőn publikált kutatás szerzői. A túlterhelődés kifejezetten a felhasználókat kiszolgáló hozzáférési infrastruktúrát fenyegeti, nem pedig a gerinchálózatokat, állapítják meg. Hasonló aggályok már korábban is napvilágot láttak, egy átfogó elemzés azonban most készült először a témában. A pánikra vágyókat azonban ki kell ábrándítanunk: szó nincs az internet leállásáról.

0

Magyarországon is elindult a Microsoft tévécsatornája, a Channel9

2007. november 21. 09:55

Hivatalosan is elindult a Channel9 Magyarország internetes tévécsatorna, amelynek nézői betekintést nyerhetnek a Microsoft boszorkánykonyhájába. A Channel9 nevét a United Airlines szolgáltatásáról kapta, a 90-es években a gépek utasai a fedélzeti szórakoztató rendszer 9-es csatornáján belehallgathattak a pilótafülkében folyó beszélgetésekbe.

0

Megérkezett a Firefox 3 első bétája

2007. november 20. 11:02

[Clubic.com] A várakozásoknak megfelelően megérkezett és letölthető a Firefox webböngésző következő verziójának első bétája. A menet igencsak erőltetett, ezt a változatot hamarosan követi a második béta: az időpontot már most kitűzték, december hetedikétől lesz elérhető.

0

A PC-piaci tarolásnak köszönheti kiváló negyedéves eredményeit a HP

2007. november 20. 09:30

Közzétette negyedik negyedéves és éves eredményeit a Hewlett-Packard, a világ legnagyobb informatikai vállalata remek számokat prezentált, amelyek mögött elsősorban a noteszek és a szerverek iránti kereslet élénkülése áll. A negyedéves eredmények túlteljesítették az elemzői várakozásokat és jövőre is a Wall Street várakozásainál magasabb számokat ígért a HP -- a részvények több mint 1 százalékkal drágultak a hír nyomán.

0

Gyorsan terjed egy új MSN trójai

2007. november 19. 15:16

[eWeek] Rohamosan terjed egy új trójai a széleskörűen használt MSN Messenger azonnali üzenetküldő alkalmazáson keresztül, a felmérések szerint óránként többszáz újabb PC-t megfertőzve. A kártékony kód digitális fényképezőgépekből származó fényképnek álcázza magát, így veszi rá a felhasználókat, hogy letöltsék és futtassák.

0

Rohamosan terjedhet a VoIP a harmadik generációs hálózatokon

2007. november 19. 13:25

[TechWorld] Az internettelefonálás, a Voice over IP (VoIP) technológia inkább a harmadik generációs hálózatokon terjed majd jobban, mint a Wi-Fi-n, szerepel a Disruptive Analysis kutatásából készült jelentésben. A számok, adatok szerint 2012-ben már 250 millió felhasználó beszél majd VoIP-szolgáltatással a harmadik generációs hálózatokon keresztül, míg Wi-Fi-n csak 100 millióan teszik majd ezt világszerte.

0

A vártnál is gyengébben teljesít az AMD vadonatúj asztali processzora, a Phenom

2007. november 19. 12:05

Egy héttel az Intel 45 nanométeres generációjának rajtját követően végre hivatalosan is bemutatta négymagos asztali processzorát az AMD. Népszerű oldalak legelső tesztjei alapján a Phenom azonban egyértelműen elmarad az Intel Core 2 kínálatától, miközben hozzáférhetősége is korlátozottnak tűnik a következő néhány hónap során, ami kifejezetten aggasztó az AMD jelenlegi helyzetében. A cég a Phenommal együtt egy teljes asztali platformot is elindított, mely nagyteljesítményű grafikus chipet és chipsetet is tartalmaz. A játékosoknak és technofileknek szánt Spider kódnévre hallgató platform a tavalyi ATI felvásárlás egyik első gyümölcsének tekinthető.

0

Mostantól még könnyebb az átállás Gmailre

2007. november 19. 11:24

Bizonyára vannak, akik szívesen használnák a Google ingyenes webes e-mail szolgáltatását, a Gmailt, azonban az eddigi levelezésüket Microsoft Office Outlookban bonyolították, amelytől nehezen szakadnak el. Az ő számukra kínál megoldást a Google, amely segítséget nyújt az e-mailek áttöltéséhez.

0

Arab tőkeinjekció enyhíti az AMD finanszírozási gondjait

2007. november 19. 10:23

[The Wall Street Journal/HWSW] Jelentős tőkeinjekcióban részesült az elmúlt másfél évben folyamatosan nehézségekkel küszködő AMD. Az Egyesült Arab Emirátusokhoz tartozó Abu Dhabi egyik befektetési alapja, 622 millió dollár értékben vásárolt újkibocsátású AMD-részvényeket, amivel a harmadik legnagyobb intézményi tulajdonossá vált a chipgyártóban. A vállalat szóvivője nem jelölt meg specifikus területeket a pénz felhasználására, elmondása alapján a frissen befolyt összeget a vállalat általános működésére fordítják majd.

0

Megújult a T-Mobile mobilos portálja, a t-zones

2007. november 16. 11:48

Megújult a t-zones, a T-Mobile wapportálja, így az oldal látogatói átláthatóbb, egyszerűbben kezelhető felületen olvashatják kedvenc híreiket, vagy kereshetnek a moziműsorban. A szélessávú, 3G-s készülékek terjedését szem előtt tartva ezentúl mindenki színesebb, a navigációt képes ikonokkal segítő, egységes menüt kínáló oldalon barangolhat.

0

Kliensfelügyelet Microsoft módra

2007. november 16. 09:34

Ma már szerencsére vitán felül áll, hogy a nagy komplexitású, üzleti szempontból kritikus rendszereket csak automatizált és intelligens felügyeleti eszközökkel lehet eredményesen, és főként megbízhatóan üzemeltetni. Cikkünkben néhány érvet szeretnénk felsorolni a kisebbb kliensek, kisvállalati rendszerek monitorozása mellett is.

0

Az XP a Vista legnagyobb problémája

2007. november 15. 14:59

[Computerworld/HWSW] A Microsoft a Vista kapcsán egyáltalán nem a Mac OS X vagy valamelyik Linux-disztribúció miatt aggódik, ahogyan azt az alternatív rendszerek hívei gondolni szeretik, véli a Forrester Research. A piackutató vállalati felmérése alapján a Vista terjedése előtti legnagyobb gát a rendkívül sikeres előd, az XP áll. További problémát jelent a gépigény, valamint a vártnál több alkalmazás-kompatibilitási probléma, állítja a cég.

0

Sony: áttörést ért el a PlayStation 3 az árcsökkentést követően

2007. november 15. 10:46

[Associated Press/HWSW] Ahogyan az várható, a Sony szempontjából pedig több mint remélhető volt, a PlayStation 3 (PS3) eladásai felpörögtek az árcsökkentés hatására. Erről maga Howard Stringer, a japán elektronikai mamut vezére beszélt az Associated Press hírügynökségnek. Az idei ünnepi hajrá rendkívül kritikus jelentőséggel bír a cég és platform jövője szempontjából egyaránt, miután a Microsoft nyomasztó fölényt épített ki Xbox 360 konzoljával.

0

Kétmilliárd fotó a Flickr képmegosztóban

2007. november 15. 10:07

Egy magányosan álló, öreg ausztrál fáé lett az a megtiszteltetés, hogy a róla készült fotóval átlépte a 2 milliárdos feltöltési számot az egyik legnépszerűbb képmegosztó szolgáltatás, a Flickr. A Yahoo! kezében lévő szolgáltatás 2004 végén indult, szinte pontosan három év alatt érte el ezt a hatalmas képszámot, az utóbbi időben --a digitális fényképezőgépek rohamos terjedésével -- exponenciálisan növekvő mennyiséget felmutatva.

0

Brüsszel az asztalra csapott: az Európai Parlament előtt a telekom reform

2007. november 14. 13:39

Egységes európai távközlési piacot akar látni az Európai Bizottság, aminek irányában tett első lépésként javaslatot terjesztett elő a szabályozás megreformálására. Amennyiben sikerül keresztülverekednie magát a tagállamokon, melyek a jelek szerint ellenzik a gondolatot, az új szabályozás a következő évtizedben juthat érvényre. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, a javaslat egy központi európai szuperhatóságot is létrehozna az egységes fellépés érdekében.

0

Újszerű mobilböngésző bétája jelenik meg december közepén

2007. november 13. 14:57

[Techworld] A Microsoft kivált ausztrál fejlesztők készítik azt az újszerű mobil internetböngészőt, melynek december közepére várható első bétaverziója. A ZenZuiról Zumobira keresztelt szoftver kliens-szerver alapokon működik, hasonlóan az Opera Mini 4-hez.

0

Minden nyolcadik szélessávú internetező mobilhálózaton kapcsolódik itthon

2007. november 13. 10:17

Első alkalommal közölt a Nemzeti Hírközlési Hatóság mobil szélessávú internetezéssel kapcsolatos adatokat: eszerint a hazai, körülbelül 1,6 millió szélessávú internetelőfizetésből minden nyolcadik, azaz 200 ezer mobilszolgáltatóhoz kapcsolódik, ennyien érik el az internetet 3G-modemmel, vagy adatkártyával.

0

Tízmillió dolláros verseny: tölthető a Google Android fejlesztőkészlete

2007. november 13. 07:03

A Google által létrehozott Open Handset Alliance a várakozásoknak megfelelően elérhetővé tette az Android mobilplatform fejlesztőkészletének első verzióját. Ezzel együtt a keresőóriás tízmillió dolláros fejlesztői versenyt is indított, melynek egyes díjai 25 és 250 ezer dollár között mozognak, amennyiben a Google ráharap egy-egy létrehozott szoftverre.

0

Elrajtolt az Intel következő generációs processzorcsaládja

2007. november 12. 14:22

Az Intel ma útjára bocsátja a Penryn kódnévvel illetett generációt, mely már a vállalat 45 nanométeres csíkszélességű gyártástechnológiáját alkalmazza. A kétmagos Penryn a tavaly nyáron megjelent Merom-generáció inkrementális továbbfejlesztésének tekinthető, és elsősorban az energiahatékonyságban és egyes számításintenzív kódok alatti teljesítményben mutat előrelépést elődjéhez képest. Az új chip további előnye az Intel számára, hogy a tömegtermelhetőség szempontjából ideális méretű, így előállítása hatékony.

0

Újdonságok egész garmadájával érkezik a Fedora 8

2007. november 9. 11:37

Megérkezett a Red Hat Linux közösségi változatának, a Fedorának a legújabb, 8-as verziója. A Werewolf kódnéven fejlesztett szoftver szinte felsorolhatatlan mennyiségű újdonságot tartalmaz, ezek közül néhányat említünk csak meg.

0

Tegnap elhallgattak a magyar torrentszerverek

2007. november 9. 08:55

Tegnap délután megbicsaklott a hazai internetforgalom, ahogy a jogvédők rajtaütöttek a legnagyobb magyar torrentszervereken és warezoldalakon -- írja az SG.hu .

0

Pénzért gyűjthetnek ismerősöket a cégek az iWiW-en

2007. november 9. 08:09

E cikk születésének napján a legnépszerűbb hazai kapcsolatépítő portálon új designelemek jelentek meg a regisztrált felhasználók ablakocskáin, ám az elmúlt héten ennél jóval nagyobb változásokról szóló híresztelések keltek lábra az iWiW-et illetően: jogszerűvé válhat a cégek marketing-jellegű jelenléte a rendszerben?

0

Az oktatás intézmények és hallgatóik számára ingyenes az Adobe Flex

2007. november 8. 09:52

Az Adobe Systems az egész világon ingyenesen kínálja az oktatási intézmények hallgatóinak és karjainak a Flash-alapú webalkalmazások fejlesztésére szolgáló Flex Builder 2 integrált fejlesztői környezetet. Az Adobe Flex 2 a jogosult oktatási végfelhasználók számára november elejétől ingyenesen letölthető az Adobe.com oldalról.

0

Élesítésre került az IBM AIX legújabb generációja

2007. november 7. 14:32

Bejelentette UNIX operációs rendszere következő változatának elérhetőségét az IBM. Az AIX 6.1 immár kereskedelmi kiadásnak minősül, kilépve az AIX 6 bétaprogramból, melyet júniusban indított el a vállalat. Az új verziót az IBM kifejezetten Power6-alapú szerverekhez ajánlja, és vica versa, a Power6 gépekhez 6.1-et javasol, állítva, hogy ez a párosítás hozza ki legtöbbet mindkettőből. Az IBM egyúttal nemrég közölte azt is, leszállította ezredik Power6-rendszerét.

0

A Nokia üdvözölte, a Symbian leszólta a Google mobilos terveit

2007. november 7. 10:16

A Nokia nem zárta ki annak lehetőségét, hogy csatlakozzon a Google által létrehozott Open Handset Alliance szövetséghez, amely egy nyílt mobiltelefonos szoftverplatform kifejlesztését és elterjesztését tűzte zászlajára. A szervezetnek már tagja a készülékgyártók közül a Samsung, az LG, a Motorola, valamint a HTC.

0

A mobilok teszik tömegessé a GPS-használatot

2007. november 6. 15:57

[iSuppli/In-Stat/HWSW] Miközben a navigációs eszközök forgalma rohamléptékben bővül, tavaly már közel 20 millió személyi navigációs berendezést értékesítettek világszerte, a navigáció igazi felfutása minden jel szerint a GPS mobiltelefonba integrálásával valósul meg. Az iSuppli becslése szerint öt éven belül a világszerte eladott mobilok közel harmadában lesz GPS-vevő, és hasonló véleményen van az In-Stat is.

0

Tízszeresére növelné az ADSL adatátviteli sebességét egy egyszerű felfedezés

2007. november 6. 13:37

[Techworld] Mindig a legegyszerűbb dolgok a legnagyszerűbbek: a Melbourne-i Egyetemen doktorált John Papandriopoulos rájött, hogyan lehetne jelentősen, akár tízszeresére növelni az ADSL-technológia adatátviteli sebességét. A doktori disszertációjában leírt ötlete munkahelyet jelentett számára a Szilíciumvölgyben, a DSL egyik atyjaként is ismert John Cioffi cégénél, az ASSIA-nál.

0

Új-zélandi jogász váltja Vint Cerfet az ICANN élén

2007. november 6. 11:36

Új vezetője van az internetes domainneveket felügyelő nemzetközi szervezetnek, az ICANN-nek (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers). A TCP/IP protokoll megalkotójaként ismertté vált Vinton G. Cerfet az új-zélandi Peter Dengate Thrush váltja az igazgatótanács elnöki székében.

0

Alig nő a Sun Microsystems bevétele

2007. november 6. 08:51

Nyereséges első pénzügyi negyedévet zárt a Sun Microsystems, azonban a bevétel nem érte el a várakozásokat, emiatt a cég befektetői csalódottak: a bejelentést követően több mint 2 százalékkal csökkent a cég részvényeinek árfolyama.

0

Több mint harminc cég támogatásával jelentette be mobiltelefonos szoftverplatformját a Google

2007. november 5. 18:43

Ahogy azt sejteni lehetett, a Google bejelentette mobiltelefonos szoftverplatformját, amelynek a neve Android. A vállalat nem kevesebb mint 33 céget állított maga és a projekt mellé, a sorban telefongyártók (HTC, Samsung, Motorola, LG), szolgáltatók (T-Mobile, Sprint Nextel, NTT DoCoMo, Telefónica, Telecom Italia), illetve a mobil ökoszisztémában érdekelt egyéb cégek (eBay, Intel,Broadcom, Qualcomm, NVIDIA, Wind River) egyaránt megtalálhatók.

0

A csökkenő PC-használat lesz a fejlettség mércéje?

2007. november 5. 16:47

[Associated Press/HWSW] Miközben a PC-piac globális szinten egészséges ütemben bővül a notebookok iránti kereslet felfutása, valamint a fejlődő országok fogyasztóinak bekapcsolódása révén, addig a trendekben hagyományosan élen járó Japánban folyamatosan csökken az értékesített PC-k száma, ahogyan a vásárlók inkább más elektronikára költik pénzüket. Elemzők szerint ez akár más piacok jövőbeni viselkedését is előrevetítheti.

0

Szabvány lesz a Microsoft JPEG XR képformátumából

2007. november 5. 13:19

A Microsoft által fejlesztett, korábban WMP (Windows Media Photo) néven útjára indított, majd HD Photóra átnevezett formátum JPEG XR néven állhat az elfogadott fájlkiterjesztések sorába. Most a nemzetközi JPEG bizottság szavazott, így hivatalosan is megnyíltak a kapuk az új formátum szabványosítási folyamata előtt.