:

Szerző: Ady Krisztián

2007. november 16. 11:48

Megújult a T-Mobile mobilos portálja, a t-zones

Megújult a t-zones, a T-Mobile wapportálja, így az oldal látogatói átláthatóbb, egyszerűbben kezelhető felületen olvashatják kedvenc híreiket, vagy kereshetnek a moziműsorban. A szélessávú, 3G-s készülékek terjedését szem előtt tartva ezentúl mindenki színesebb, a navigációt képes ikonokkal segítő, egységes menüt kínáló oldalon barangolhat.

[HWSW] Megújult a t-zones, a T-Mobile wapportálja, így az oldal látogatói átláthatóbb, egyszerűbben kezelhető felületen olvashatják kedvenc híreiket, vagy kereshetnek a moziműsorban. A szélessávú, 3G-s készülékek terjedését szem előtt tartva ezentúl mindenki színesebb, a navigációt képes ikonokkal segítő, egységes menüt kínáló oldalon barangolhat.

Nyitottabb, bővebb

A jövőben a korábbi, vagy 3G-s hálózatot használó wapozók egyaránt képes tartalmakkal, folyamatosan változó címlappal, aktuális ajánlókkal találkozhatnak. A nyitóoldalon óránként többször változó dinamikus ajánlókon túl a pontos időről, a dátumról és az aktuális névnapról is információt kaphat a látogató. További újdonság, hogy számos készülék esetén a látogatók akár a t-zones-portál háttérszínét is módosíthatják.

A megújult külső mellett új rovatok és tartalmak is várják az olvasókat, melyben a frissített keresővel könnyebb megtalálni a csengőhangokat, vagy videókat. Szintén új, hogy a portál eddig elzárt, csak T-mobile-osok által elérhető területei is megnyíltak a többi látogató előtt.

Túl nagyok, túl lassúak

Egy tegnap napvilágra került, Keynote Competitive Research által készített elemzés szerint a mobilokra szánt tartalmak sokszor túlságosan lassan érhetők el, és a dizánerek sem remekelnek, mert túl nagyok a weboldalak. A szimulált N70 telefonnal készített teszt során népszerű európai weboldalak mobilokra szánt változatait látogatták meg, melyek között volt olyan is, amelyik nem kevesebb mint 100 kilobájtot töltött le oldalanként a felhasználó készülékére.

Néhány portál, például az EuroSport mobil elérése pedig rendkívül lassan töltődött be, sőt, a teszt során le sem töltődtek a teljes weboldalak. "A tartalomszolgáltatóknak meg kell találniuk az egyensúlyt a funkcionalitás és a teljesítmény között" -- nyilatkozta Manny Gonzalez, a Keynote vezérigazgatója.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 21:39

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.