Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 22. 08:32

Informatikus-hallgatókat képez tovább az Oracle

Az őszi tanévben ismét Junior képzést indított útjára az Oracle Hungary informatikus hallgatók számára, ezúttal köztesplatform-fejlesztés témakörben. A legjobban teljesítő diákok további oktatáson vehetnek részt, ezután pedig akár állást is kaphatnak az Oracle-nél, vagy valamelyik partnerénél.

HIRDETÉS

[HWSW] Az őszi tanévben ismét Junior képzést indított útjára az Oracle Hungary informatikus hallgatók számára, ezúttal köztesplatform-fejlesztés témakörben. A legjobban teljesítő diákok további oktatáson vehetnek részt, ezután pedig akár állást is kaphatnak az Oracle-nél, vagy valamelyik partnerénél.

Az úgynevezett Junior képzés első lépcsője egy szemináriumsorozat, amely az őszi félévben a Fusion Middleware, azaz az Oracle köztesaplatform fejlesztésekre koncentrál. A szemináriumokat az Oracle University elismert oktatói és a vállalat szakemberei tartják többek között Java, ADF, Toplink&Coherence, Portal, Webcenter Suite és SOA témakörökben. A résztvevők az utolsó alkalomkor egy tesztet töltenek ki, a megfelelő eredményt elért hallgatók oklevelet kapnak.

A Magyar Villamosmérnök- és Informatikus Hallgatók Egyesülete, a Simonyi Károly Szakkollégium, valamint a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Távközlési és Médiainformatikai Tanszéke közreműködésével létrehozott ingyenes szemináriumsorozat legjobban teljesítő résztvevői egyenként 2 millió forint értékű, 240 órás Oracle University oktatáson vehetnek részt, amelynek sikeres elvégzését követően az Oracle illetve partnercégei állást is lkínálnak számukra. Az Oracle és partnercégei közösen finanszírozzák az Oracle University oktatás költségeit.

A szemináriumsorozatot követően a Junior képzés következő fázisára felvételt nyert diákok egy 240 órás emelt szintű, intenzív szakmai tréningen vehetnek részt Oracle University oktatás keretében köztesszoftverek témakörben. A megszerzett tudás birtokában a hallgatók komplex, új technológiájú és architektúrájú vállalati és ügyviteli rendszereket, úgy mint WEB, SOA, Middleware, illetve nagy megbízhatóságú és biztonságú rendszereket tudnak majd fejleszteni és magas szinten üzemeltetni illetve vezető rendszergazdák és adminisztrátorok válhatnak belőlük.

A szakmai képzésen áttesett hallgatóknak az Oracle, illetve a programban résztvevő partnerei (Delta Elektronik Kft., Albacomp Számítástechnikai Zrt., FreeSoft Budapest Szoftverfejlesztő Kft.) munkalehetőséget ajánlanak. Az első, tavaszi félévben megtartott szemináriumsorozatra több mint száz műegyetemista diák jelentkezett, közülük hatvanan jutottak el az első vizsgáig. Az intenzív szakmai tréninget közel húszan végezték el, és összesen kilenc fő kötött az elmúlt hetekben sikeres szerződést, és kapott állást az Oracle konzultációs üzletágában vagy a közreműködő partnercégeknél.

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.

a címlapról

Hirdetés

FinOps: a fájdalommentes diéta titka a felhőben

2021. december 7. 15:49

Sokan szembesülnek a cloudos számlájuk elhízásával. Mint ahogyan a test számára is lehetséges egy jó étrend kialakítása a súlyfelesleg elkerülése érdekében, úgy egy kis tervezéssel a felhő költségei optimalizálhatók. Többek között ilyen témákkal foglalkozik a december 9-i HWSW meetup.