:

Szerző: Ady Krisztián

2007. november 21. 14:21

A felhasználók is javíthatják a Google Maps térképeit

Újabb funkcióval bővült a Google Maps : a közösség erejét használja fel online térképei pontosításához a keresőóriás. A Google térképjelzéseit bárki odébbcibálhatja annak pontos helyére, legyen szó magán, vagy üzleti címről. A funkció a My Maps szolgáltatásból nőtte ki magát, mellyel saját jelöléseket helyzhetünk el a Google Maps térképein, illetve útvonalakat tervezhetünk későbbi felhasználásra.

[HWSW] Újabb funkcióval bővült a Google Maps: a közösség erejét használja fel online térképei pontosításához a keresőóriás. A Google térképjelzéseit bárki "odébbcibálhatja" annak pontos helyére, legyen szó magán, vagy üzleti címről. A funkció a My Maps szolgáltatásból nőtte ki magát, mellyel saját jelöléseket helyzhetünk el a Google Maps térképein, illetve útvonalakat tervezhetünk későbbi felhasználásra.

A problémákkal közvetlenül találkozó felhasználókat nem csak a Google hívja segítségül, ugyanígy térképpontosítást szolgál a TomTom újabb generációs készülékeibe épített MapShare funkció is. A felhasználók interneten keresztül juttatják el észrevételeiket a TomTom adatbázisába, mely így másokhoz is eljuthat egy szimpla szinkronizáción keresztül, akár közvetlenül a telefonhoz kapcsolt navigációs berendezésen keresztül is.

A Google természetesen kellő körültekintéssel jár el, olyan üzleti címek mutatóit, pozícióit, melyek ellenőrzöttek, garantáltan helyesek, nem lehet módosítani. A Google ezen felül minden olyan pont helyességét felülvizsgáltatja a többi felhasználóval, mely több mint 200 méteres távolságba kerül jelenleg regisztrált helyétől. Ebben az esetben látszik a pont eredeti helye is, melyre egyetlen kattintással visszahelyezhető az elmozgatott cím.

A Google azt reméli az új funkciótól, hogy tovább pontosodhat szolgáltatása. Főleg elavult térképrészletekkel, nagyobb, több bejárattal rendelkező épületekkel kapcsolatban várja a felhasználók visszajelzéseit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:12

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.