Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 27. 13:50

Tűzfal és kémprogram-védelem a NOD32 fejlesztőjétől

Komplett biztonsági szoftvercsomaggal jelentkezik a magyar piac legnépszerűbb vírusirtója, a NOD32 gyártója. A szlovák ESET hamarosan piacra dobja Smart Security Suite csomagját, amely tűzfalat és spamszűrőt is tartalmaz, valamint védelmet nyújt a kéretlen programok ellen. Az új termék megjelenését arculatváltás is kíséri: az ESET mostantól egy android segítségével próbálja kifejezni, hogy a termékei milyen intelligensek.

[HWSW] Komplett biztonsági szoftvercsomaggal jelentkezik a magyar piac legnépszerűbb vírusirtója, a NOD32 gyártója. A szlovák ESET hamarosan piacra dobja Smart Security Suite csomagját, amely tűzfalat és spamszűrőt is tartalmaz, valamint védelmet nyújt a kéretlen programok ellen. Az új termék megjelenését arculatváltás is kíséri: az ESET mostantól egy android segítségével próbálja kifejezni, hogy a termékei milyen intelligensek.

A NOD32-nek hamarosan érkezik a 3.0 változata, emellett egy teljes biztonsági szoftvercsomagot is bemutat az ESET, amelyben a vírusirtó mellett saját fejlesztésű tűzfal, spamszűrő és kéretlen programok elleni védelem is helyet kapott. Az ESET Smart Security kezelőfelülete is megújult, ráadásul kétféle módon is használható, a kezdő felhasználók egyszerűen beállíthatják, a haladók azonban lehetőséget kapnak a mély finomhangolásra. Annak ellenére, hogy az ESET Smart Security több szolgáltatást nyújt a NOD32 2.7-nél, mégis kisebb a mérete, köszönhetően az optimalizálásnak és a végletekig megtisztított kódnak.

Az ESET fejlesztői emellett ingyenesen elérhetővé teszik az eredetileg házon belüli használatra fejlesztett ESET SysInspectort, amely a rendszerinformációk kinyerésére szolgál. Ezeket az adatokat a szoftver egy XML-fájlban tárolni és elküldeni is tudja, így a segítségével felgyorsítható a terméktámogatás, mivel a támogatással foglalkozó szakemberek még több információt kaphatnak a problémás PC-ről. A szoftverek vállalati verzióban is elérhetők lesznek (a hazai eladások mintegy 70 százalékát a cégek adják), ezzel kapcsolatban újdonság az ESET Remote Administrator megjelenése, amelynek segítségével a biztonsági szoftverek a távolból felügyelhetők, illetve egyben vírusadatbázis-tükörként is szolgálnak.

A NOD32 3.0 és az ESET Smart Security lokalizációja jelenleg is zajlik, a tervek szerint decembertől mindkét termék elérhető lesz magyar nyelven is. A NOD32 legújabb változatát a licenccel rendelkező felhasználók máris birtokba vehetik, amennyiben megelégszenek a például az angol vagy a német változattal. Az új NOD32-verzió némileg drágább lesz az előzőnél, ajánlott fogyasztói ára nettó 10 ezer forint körül várható, az ESET Smart Security pedig nettó 12-13 ezer forintért lesz megvásárolható. Az új termékekkel kapcsolatban fontos megjegyezni, hogy csak Windows 2000 vagy újabb operációs rendszeren futnak, azonban a Windows 95/98/Me felhasználók részére a NOD32 2.7 továbbra is elérhető marad, frissítésekkel és támogatással együtt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról