:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 19. 11:24

Mostantól még könnyebb az átállás Gmailre

Bizonyára vannak, akik szívesen használnák a Google ingyenes webes e-mail szolgáltatását, a Gmailt, azonban az eddigi levelezésüket Microsoft Office Outlookban bonyolították, amelytől nehezen szakadnak el. Az ő számukra kínál megoldást a Google, amely segítséget nyújt az e-mailek áttöltéséhez.

[HWSW] Bizonyára vannak, akik szívesen használnák a Google ingyenes webes e-mail szolgáltatását, a Gmailt, azonban az eddigi levelezésüket Microsoft Office Outlookban bonyolították, amelytől nehezen szakadnak el. Az ő számukra kínál megoldást a Google, amely segítséget nyújt az e-mailek áttöltéséhez.

A Google most olyan fejlesztői eszközöket, mintakódokat és dokumentációt tett elérhetővé, amelyek birtokában kifinomult migrációs alkalmazások készíthetők, így gyakorlatilag tetszőleges postafiók migrálható Google Gmailre. Az E-Mail Migration API lehetővé teszi nem csak a levelek, hanem akár az Outlookban tárolt naptárbejegyzések és címlisták áttöltését is a Google Apps Premier, Education vagy Partner változatába. Az első termék is elkészült, a 29 dollárért kapható LimitNone gMove máris nyújtja a fent leírt szolgáltatásokat.

A migrációs eszközök kiadása ésszerű lépés a Google részéről, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalatokat is saját online alkalmazásai mellé állítsa. A cégek azonban aligha adják fel egykönnyen eddigi környezetüket és váltanak a Google alkalmazásokra, a most megjelent szoftverek segítségével azonban nem csak a migráció egyszerűsíthető, hanem lehetőség van akár két e-mail rendszer párhuzamos használatára is. Az webes óriás már a nyáron elérhetővé tett olyan eszközöket, amelyekkel az IMAP postafiókokat lehetett Gmailre migrálni, a cég szerint azóta több mint 100 millió levelet töltöttek át a webes levelezési rendszerbe.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 22:25

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.