Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Mostantól még könnyebb az átállás Gmailre

Bodnár Ádám, 2007. november 19. 11:24
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Bizonyára vannak, akik szívesen használnák a Google ingyenes webes e-mail szolgáltatását, a Gmailt, azonban az eddigi levelezésüket Microsoft Office Outlookban bonyolították, amelytől nehezen szakadnak el. Az ő számukra kínál megoldást a Google, amely segítséget nyújt az e-mailek áttöltéséhez.

hirdetés
[HWSW] Bizonyára vannak, akik szívesen használnák a Google ingyenes webes e-mail szolgáltatását, a Gmailt, azonban az eddigi levelezésüket Microsoft Office Outlookban bonyolították, amelytől nehezen szakadnak el. Az ő számukra kínál megoldást a Google, amely segítséget nyújt az e-mailek áttöltéséhez.

A Google most olyan fejlesztői eszközöket, mintakódokat és dokumentációt tett elérhetővé, amelyek birtokában kifinomult migrációs alkalmazások készíthetők, így gyakorlatilag tetszőleges postafiók migrálható Google Gmailre. Az E-Mail Migration API lehetővé teszi nem csak a levelek, hanem akár az Outlookban tárolt naptárbejegyzések és címlisták áttöltését is a Google Apps Premier, Education vagy Partner változatába. Az első termék is elkészült, a 29 dollárért kapható LimitNone gMove máris nyújtja a fent leírt szolgáltatásokat.

A migrációs eszközök kiadása ésszerű lépés a Google részéről, amely mindent megtesz annak érdekében, hogy a vállalatokat is saját online alkalmazásai mellé állítsa. A cégek azonban aligha adják fel egykönnyen eddigi környezetüket és váltanak a Google alkalmazásokra, a most megjelent szoftverek segítségével azonban nem csak a migráció egyszerűsíthető, hanem lehetőség van akár két e-mail rendszer párhuzamos használatára is. Az webes óriás már a nyáron elérhetővé tett olyan eszközöket, amelyekkel az IMAP postafiókokat lehetett Gmailre migrálni, a cég szerint azóta több mint 100 millió levelet töltöttek át a webes levelezési rendszerbe.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.