Szerző: Ady Krisztián

2007. november 22. 16:51

Jövőre jöhetnek a videós kéretlen levelek

[Techworld] A MessageLabs legújabb előrejelzése szerint 2008-ban újabb kéretlen levélfajták szűrésére kell majd felkészíteni az ezzel foglalkozó internetbiztonsági szoftvereket, olyanokra, melyek egyenesen következnek az egyre gyorsabb, szélesebb hozzáférésekből. A jövőre akár 105 milliárd dolláros internetbűnözési piac szereplői jó eséllyel videókat tartalmazó spameket is bevethetnek majd jövőre.

[Techworld] A MessageLabs legújabb előrejelzése szerint 2008-ban újabb kéretlen levélfajták szűrésére kell majd felkészíteni az ezzel foglalkozó internetbiztonsági szoftvereket, olyanokra, melyek egyenesen következnek az egyre gyorsabb, "szélesebb" hozzáférésekből. A jövőre akár 105 milliárd dolláros internetbűnözési "piac" szereplői jó eséllyel videókat tartalmazó spameket is bevethetnek majd jövőre.

A következő eszköz

A MessageLabs előrejelzést készítő "Szkeptikus" csapata szerint 2008-ban több csapat léphet színre, melyek a 2007-ben hírnevet és piacot szerzett internetes bűnöző csoportoktól szeretnének lecsippenteni egy-egy szeletet. Ennek megfelelően jövőre még komolyabb kéretlen levéldömpingekre, illetve adatlopási kísérletekre kell felkészülnünk. A csoport felmérése szerint 2008-ban még többen férhetnek majd hozzá az internet árnyoldalain fellelhető "fejlesztőeszközökhöz", mintakódokhoz, mely még több önjelölt víruskészítőt és nem mellesleg profit késztethet arra, hogy beszálljon ebbe a "gazdaságba", próbáljon anyagi előnyt kovácsolni ebből.

A MessageLabs előrejelzése szerint az MP3-at a videó követi a kéretlen levélküldők eszköztárában, de a jelenleginél sokkal célzottabb, kifinomultabb támadásokra kell felkészülni. A célzott támadások száma rohamosan növekszik, májusban csak naponta tíz ilyen támadást regisztráltak, szeptemberben már 1100-at mindössze 16 óra alatt.

Az előrejelzések azonban akár tévedhetnek is, 2007-re például a MessageLabs az azonnali üzenetküldő alkalmazások elleni támadások rohamos terjedését és elharapódzását jósolta, ezek számra azonban elmaradt a várakozásoktól. A jóslatok többsége azonban bejött a cégnek.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról