Szerző: Bányai György

2007. november 12. 10:39

Vírusosan kerültek piacra a Seagate Maxtor márkájú külső adattárolói

A Seagate webhelyén tette közzé, hogy Maxtor Basics Personal Storage 3200 külső merevlemezes tárolóit vírussal fertőzve szállította a boltok polcaira. A közlemény megoldásként a legújabb vírusirtó szoftverek közül sorol fel párat.

[HWSW] A Seagate webhelyén tette közzé, hogy Maxtor Basics Personal Storage 3200 külső merevlemezes tárolóit vírussal fertőzve szállította a boltok polcaira. A közlemény megoldásként a legújabb vírusirtó szoftverek közül sorol fel párat.

A Kaspersky Labs vírusirtó szoftverek előállítója figyelmeztette a gyártót, hogy a 2007. augusztusától megvásárolt Maxtor Basics Personal Storage 3200 termékükön fellelhető a Win32.AutoRun.ah kártevő. A vírus a Seagate egy kínai, szerződéses alvállalkozója által kerülhetett a külső meghajtókra. A kártékony kód online-játékokhoz használt jelszavakat gyűjt be a számítógépről, amelyeket aztán egy Kínában található szerverhez küld. Az érintett játékok között van a WSGame, a Woool, a rxjh.17game.com, a Perfect World (Wanmei Shijie), valamint a World of Warcraft is.

A kód emellett más, egyéb vírusokat törölhet, továbbá a gépen épp futó antivirus szoftvereket is deaktiválhatja, amennyiben azok nem a legfrissebb változatok. A Seagate a weboldalán közzétett közleményében a vásárlóknak a vírusirtó szoftvereik legújabb változatúra történő frissítését javasolja, amely felsorolásánál azt is jelzik, hogy melyik szoftver milyen néven azonosítja a kártevőt.

Maxtor Basics Personal Storage 3200

Azok számára, akik nem rendelkeznek antivírus szoftverrel, és nem is szándékoznak ilyen terméket vásárolni, a Seagate a Kaspersky Labs Anti-Virus 7.0 60 napos próbaverzióját ajánlja, amelyet a vírusirtó-fejlesztő tett a Seagate számára ingyenesen letölthetővé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról