Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 21. 09:55

Magyarországon is elindult a Microsoft tévécsatornája, a Channel9

Hivatalosan is elindult a Channel9 Magyarország internetes tévécsatorna, amelynek nézői betekintést nyerhetnek a Microsoft boszorkánykonyhájába. A Channel9 nevét a United Airlines szolgáltatásáról kapta, a 90-es években a gépek utasai a fedélzeti szórakoztató rendszer 9-es csatornáján belehallgathattak a pilótafülkében folyó beszélgetésekbe.

[HWSW] Hivatalosan is elindult a Channel9 Magyarország internetes "tévécsatorna", amelynek nézői betekintést nyerhetnek a Microsoft boszorkánykonyhájába. A Channel9 nevét a United Airlines szolgáltatásáról kapta, a 90-es években a gépek utasai a fedélzeti szórakoztató rendszer 9-es csatornáján belehallgathattak a pilótafülkében folyó beszélgetésekbe.

A Microsoftnál dolgozó fejlesztők idejekorán felismerték annak a szükségszerűségét, hogy az egymástól távol dolgozó mérnököknek és IT-szakembereknek szükségük van a gyors és hatékony eszmecserére, hogy szinte azonnal választ kapjanak felvetéseikre, problémáikra. Mára a korábban belső kommunikációra használt platform nyílt webhellyé vált, a Channel9-on bárki megjelenhet, kifejtheti véleményét és megoszthatja ötleteit a többi érdeklődővel.

A Channel9 magyarországi verziója nem „kicsinyített mása” az eredeti platformnak. Az átfogó, globális kérdések mellett a cég itt kíván fórumot teremteni a mély szakmai eszmecserének is, hogy a termékmegjelenés előtti időszaktól kezdve az adaptáció folyamatát, annak nehézségeit és a szóba jöhető megoldásokat megismerhessék a hazai fejlesztők, technológiai döntéshozók, egyetemi hallgatók és a hobbifejlesztők egyaránt.

A magyar Channel9 videói hetente frissülnek, az egyes anyagok terjedelme igen változatos, hiszen az 5 percestől egészen az egy órásig szinte mindenre van lehetőség. Ugyanilyen széles a műfaji paletta, hiszen kötetlen beszélgetés, demó, moderált kerekasztal beszélgetések egyaránt "műsorra kerülnek". A megjelenítés Silverlight 1.0 segítségével történik és a publikált tartalmak RSS csatornákon is elérhetők. A közeljövőben audio tartalmak (híradó, interjú stb.) közzétételét is tervezi a Microsoft, amelyeket közvetlenül a hordozható médialejátszókra is le lehet tölteni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról