Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 21. 09:55

Magyarországon is elindult a Microsoft tévécsatornája, a Channel9

Hivatalosan is elindult a Channel9 Magyarország internetes tévécsatorna, amelynek nézői betekintést nyerhetnek a Microsoft boszorkánykonyhájába. A Channel9 nevét a United Airlines szolgáltatásáról kapta, a 90-es években a gépek utasai a fedélzeti szórakoztató rendszer 9-es csatornáján belehallgathattak a pilótafülkében folyó beszélgetésekbe.

HIRDETÉS

[HWSW] Hivatalosan is elindult a Channel9 Magyarország internetes "tévécsatorna", amelynek nézői betekintést nyerhetnek a Microsoft boszorkánykonyhájába. A Channel9 nevét a United Airlines szolgáltatásáról kapta, a 90-es években a gépek utasai a fedélzeti szórakoztató rendszer 9-es csatornáján belehallgathattak a pilótafülkében folyó beszélgetésekbe.

A Microsoftnál dolgozó fejlesztők idejekorán felismerték annak a szükségszerűségét, hogy az egymástól távol dolgozó mérnököknek és IT-szakembereknek szükségük van a gyors és hatékony eszmecserére, hogy szinte azonnal választ kapjanak felvetéseikre, problémáikra. Mára a korábban belső kommunikációra használt platform nyílt webhellyé vált, a Channel9-on bárki megjelenhet, kifejtheti véleményét és megoszthatja ötleteit a többi érdeklődővel.

A Channel9 magyarországi verziója nem „kicsinyített mása” az eredeti platformnak. Az átfogó, globális kérdések mellett a cég itt kíván fórumot teremteni a mély szakmai eszmecserének is, hogy a termékmegjelenés előtti időszaktól kezdve az adaptáció folyamatát, annak nehézségeit és a szóba jöhető megoldásokat megismerhessék a hazai fejlesztők, technológiai döntéshozók, egyetemi hallgatók és a hobbifejlesztők egyaránt.

A magyar Channel9 videói hetente frissülnek, az egyes anyagok terjedelme igen változatos, hiszen az 5 percestől egészen az egy órásig szinte mindenre van lehetőség. Ugyanilyen széles a műfaji paletta, hiszen kötetlen beszélgetés, demó, moderált kerekasztal beszélgetések egyaránt "műsorra kerülnek". A megjelenítés Silverlight 1.0 segítségével történik és a publikált tartalmak RSS csatornákon is elérhetők. A közeljövőben audio tartalmak (híradó, interjú stb.) közzétételét is tervezi a Microsoft, amelyeket közvetlenül a hordozható médialejátszókra is le lehet tölteni.

Június 23-án a modern fejlesztői környezetek biztonságával foglalkozó ingyenes meetup lesz. Kiderül hogyan kell a biztonságot a cég kultúra részéve tenni, hogyan lehet skálázni mindezt a deploy sebességével együtt, és lesz szó a Docker és Kubernetes biztonságáról is.

a címlapról

Hirdetés

Találkozzunk, idén is lesz SYSADMINDAY!

2021. június 20. 00:14

Duna melletti szabadtéri helyszínen, a Budapest Gardenben idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt, az IT-üzemeltetők világnapját. Hosszú hónapok bezártsága után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal, szakmázzunk, és sörözzünk együtt.