Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 21. 15:26

Van egy jó ötleted IP-alapon? Mondd el a Ciscónak!

A Cisco elindította a Cisco I-Prize innovációs versenyt, amelynek keretében IP-alapú hálózatokra épülő termékek, szolgáltatások ötleteit várja. A cél, hogy a világ különböző pontjain élő szakembereknek lehetőséget nyújtson arra, hogy ötleteikkel bekapcsolódhassanak a Ciscónál folyó fejlesztési munkába, a jövő hálózati technológiáinak megalkotásába.

[HWSW] A Cisco elindította a Cisco I-Prize innovációs versenyt, amelynek keretében IP-alapú hálózatokra épülő termékek, szolgáltatások ötleteit várja. A cél, hogy a világ különböző pontjain élő szakembereknek lehetőséget nyújtson arra, hogy ötleteikkel bekapcsolódhassanak a Ciscónál folyó fejlesztési munkába, a jövő hálózati technológiáinak megalkotásába.

"Az együttműködésen alapuló technológiák és az internet átalakítják a munka világát. A földrajzi távolságok eltűnésével új utak nyílnak meg, amelyeken az ötletek, az innováció szabadon áramolhat" -- mondta Marthin deBeer, a Cisco alelnöke, és az Emerging Technologies csoport vezetője. A nemzetközi pályázat nyitva áll minden vállalkozó és feltaláló előtt, a győztes csapat tagjai pedig részt vehetnek egy, az új technológiára épülő részleg létrehozásában. Az ötlet értékétől függően a Cisco három év alatt kész akár 10 millió dollárt fordítani az új részleg finanszírozására.

A benevezett ötleteket ugyanazokkal a módszerekkel értékelik ki, amelyekkel a vállalat új technológiai csoportjában (Emerging Technologies Group) mérik fel a munkatársaktól érkező ötletekben rejlő lehetőségeket. A bírák mind a technológiai újításokat, mind pedig az ötlet mögött rejlő üzleti lehetőségeket figyelembe veszik. A pályázatokkal szemben támasztott követelmény, hogy az IP hálózatokra épüljenek, és a belőlük származó várható bevétel 5-7 éves távon elérje az egymilliárd dollárt. A Cisco I-Prize versenyre nevezhet minden, a 18. életévét betöltött személy, kivéve a Cisco alkalmazottai és családtagjaik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról