Szerző: Ady Krisztián

2007. november 13. 07:03

Tízmillió dolláros verseny: tölthető a Google Android fejlesztőkészlete

A Google által létrehozott Open Handset Alliance a várakozásoknak megfelelően elérhetővé tette az Android mobilplatform fejlesztőkészletének első verzióját. Ezzel együtt a keresőóriás tízmillió dolláros fejlesztői versenyt is indított, melynek egyes díjai 25 és 250 ezer dollár között mozognak, amennyiben a Google ráharap egy-egy létrehozott szoftverre.

HIRDETÉS

[HWSW] A Google által létrehozott Open Handset Alliance a várakozásoknak megfelelően elérhetővé tette az Android mobilplatform fejlesztőkészletének első verzióját. Ezzel együtt a keresőóriás tízmillió dolláros fejlesztői versenyt is indított, melynek egyes díjai 25 és 250 ezer dollár között mozognak, amennyiben a Google ráharap egy-egy létrehozott szoftverre.

SDK

Az érdeklődést sikerült felkelteni, alig néhány óra alatt annyian töltötték le az SDK-t, hogy a szoftvercsomag a Google fejlesztői oldalának legtöbbet letöltött elemeinek egyike lett. A Windows, Mac OS X és Linux operációs rendszerek alá elérhető csomagban emulátor és egy plugin is található a nyílt forráskódú Eclipse fejlesztői platformhoz. A fogadtatás igen vegyes: míg egyes fejlesztők "fenomenálisan nagyszerűnek" tartják az Android készletet, mások szerint a Java alap választása a J2ME helyett rossz ötlet.

Az garantáltnak tűnik, hogy a fejlesztők érdeklődését felkelti a csomag, ha másért nem, az Android Developer Challenge verseny miatt, melynek keretében 25-250 ezer dolláros díjakat oszt szét a Google azon fejlesztők között, akik a felhasználóknak "a leglegnyűgözőbb élményt" nyújtó szoftvereket készítik majd. A versenyben részt vevő pályaművek jogai a fejlesztőknél maradnak.


Android demó az SDK-ban modellezett telefon prototipussal

OHA

Az Android fejlesztését az Open Handset Alliance felügyeli, a szervezet célja egy olyan nyílt szoftverinfrastruktúra létrehozása, amelynek révén csökkenthetők a mobilok fejlesztési költségei, illetve a szabványos platform miatt egyszerűbb az alkalmazások fejlesztése és terjesztése is. A Google-nél úgy vélik, a közös platform egyformán jó a mobilgyártóknak, a szolgáltatóknak, a fejlesztőknek és a felhasználóknak is.

A vállalat nem kevesebb mint 33 céget állított maga és a projekt mellé, a sorban telefongyártók (HTC, Samsung, Motorola, LG), szolgáltatók (T-Mobile, Sprint Nextel, NTT DoCoMo, Telefónica, Telecom Italia), illetve a mobil ökoszisztémában érdekelt egyéb cégek (eBay, Intel,Broadcom, Qualcomm, NVIDIA, Wind River) egyaránt megtalálhatók.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 12:57

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.