Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 9. 08:55

Tegnap elhallgattak a magyar torrentszerverek

Tegnap délután megbicsaklott a hazai internetforgalom, ahogy a jogvédők rajtaütöttek a legnagyobb magyar torrentszervereken és warezoldalakon -- írja az SG.hu .

[HWSW] Tegnap délután megbicsaklott a hazai internetforgalom, ahogy a jogvédők rajtaütöttek a legnagyobb magyar torrentszervereken és warezoldalakon -- írja az SG.hu.

A szervezett akció keretén belül lefoglalták a legnépszerűbb hazai torrent trackert, a BitHument, de egyes hírek szerint áldozatul esett még a Moobs, az Insane, az Evolution és a Revolution is. Emellett több más oldal is elérhetetlenné vált, amelyeket az üzemeltetőik elővigyázatosságból kapcsoltak le. A hatóságok proxykat és feltöltőszervereket is megukkal vittek, állítólag összesen vagy száz gépet. Sok helyen olyan információ kering, mely szerint a hatóságok további nagy akciókra készülnek, ma és holnap is várhatók razziák.

A BitHumen üzemeltetői az oldalon rövid üzenetben erősítették meg, hogy a szervert lefoglalták, egyúttal megnyugtatták a felhasználókat, hogy az oldal nem tárolt IP-címeket. A BitHument működtetők azt ígérik, hamarosan újabb információkkal szolgálnak majd a megszokott webcímen és egyúttal arra kérnek mindenkit, ne dőljenek be azoknak, akik az üzemeltetők nevében pénzt gyűjtenek a torrent tracker újraindításához.

Pletykák szerint a razzia áldozatául esett egyik szerveren több mint 30 terabájt jogvédett anyagot tároltak. Egy blogger szerint az egyik most lefoglalt (fizetős) warezoldal üzemeltetője évente százmillió forintos nagyságrendű bevételre tett szert a jogvédett tartalmak árusításából.

Véleménye van?

a címlapról

generatív

0

Jön a Meta saját képgenerátora

2023. december 8. 10:30

A Meta szolgáltatásain keresztül nyilvánosan elérhető képeken képezték ki a cég saját generatív MI-jét.