Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 9. 08:55

Tegnap elhallgattak a magyar torrentszerverek

Tegnap délután megbicsaklott a hazai internetforgalom, ahogy a jogvédők rajtaütöttek a legnagyobb magyar torrentszervereken és warezoldalakon -- írja az SG.hu .

HIRDETÉS

[HWSW] Tegnap délután megbicsaklott a hazai internetforgalom, ahogy a jogvédők rajtaütöttek a legnagyobb magyar torrentszervereken és warezoldalakon -- írja az SG.hu.

A szervezett akció keretén belül lefoglalták a legnépszerűbb hazai torrent trackert, a BitHument, de egyes hírek szerint áldozatul esett még a Moobs, az Insane, az Evolution és a Revolution is. Emellett több más oldal is elérhetetlenné vált, amelyeket az üzemeltetőik elővigyázatosságból kapcsoltak le. A hatóságok proxykat és feltöltőszervereket is megukkal vittek, állítólag összesen vagy száz gépet. Sok helyen olyan információ kering, mely szerint a hatóságok további nagy akciókra készülnek, ma és holnap is várhatók razziák.

A BitHumen üzemeltetői az oldalon rövid üzenetben erősítették meg, hogy a szervert lefoglalták, egyúttal megnyugtatták a felhasználókat, hogy az oldal nem tárolt IP-címeket. A BitHument működtetők azt ígérik, hamarosan újabb információkkal szolgálnak majd a megszokott webcímen és egyúttal arra kérnek mindenkit, ne dőljenek be azoknak, akik az üzemeltetők nevében pénzt gyűjtenek a torrent tracker újraindításához.

Pletykák szerint a razzia áldozatául esett egyik szerveren több mint 30 terabájt jogvédett anyagot tároltak. Egy blogger szerint az egyik most lefoglalt (fizetős) warezoldal üzemeltetője évente százmillió forintos nagyságrendű bevételre tett szert a jogvédett tartalmak árusításából.

Véleménye van?

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 23:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.