Szerző: Bodnár Ádám

2007. november 8. 09:52

Az oktatás intézmények és hallgatóik számára ingyenes az Adobe Flex

Az Adobe Systems az egész világon ingyenesen kínálja az oktatási intézmények hallgatóinak és karjainak a Flash-alapú webalkalmazások fejlesztésére szolgáló Flex Builder 2 integrált fejlesztői környezetet. Az Adobe Flex 2 a jogosult oktatási végfelhasználók számára november elejétől ingyenesen letölthető az Adobe.com oldalról.

[HWSW] Az Adobe Systems az egész világon ingyenesen kínálja az oktatási intézmények hallgatóinak és karjainak a Flash-alapú webalkalmazások fejlesztésére szolgáló Flex Builder 2 integrált fejlesztői környezetet. Az Adobe Flex 2 a jogosult oktatási végfelhasználók számára november elejétől ingyenesen letölthető az Adobe.com oldalról.

"Az oktatási intézmények számára a Flex 2 alkalmazását egyszerűbbé téve biztosítjuk, hogy a hallgatók és a kutatók jobb eszközökkel rendelkezzenek a Web 2.0-ban és a funkciógazdag webalkalmazásokban rejlő komoly lehetőségeinek kihasználásához" -- mondja Peter Isaacson, az Adobe oktatási marketingért felelős alelnöke. "Nyilvánvaló, hogy a funkciógazdag webalkalmazások jelentik a webfejlesztés jövőjét."

Amint arról beszámoltunk, az Adobe tavasszal bejelentette, nyílt forrásúvá tette a Flex egyes részeit annak érdekében, hogy a lehető legtöbb fejlesztőt állítson a platform mellé, illetve hogy külső forrásból származó ötletek is bekerülhessenek a szoftverbe. Az Adobe a fordítóból és könyvtárakból álló Flex szoftverfejlesztő készlet forráskódját Mozilla licenc alatt hozta nyilvánosságra. Az Eclipse-alapú Flex Builder és a Flex Data Services továbbra is megmarad a cég kínálatában fizetős termékként.

A Flexből már javában készül a 3-as változat, amely jelenleg béra állapotú és a tervek szerint 2008 elején érik véglegessé. A vállalat ígérete szerint a Flex 3 megjelenésekor válik nyílt forrásúvá az SDK.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról