dev archívum - 2007 október

2007
október

0

A HD DVD makacssága miatt ismét ünnepelni kénytelen a Blu-ray tábor

2007. október 31. 14:45

[Home Media Magazine/HWSW] Ismét ünneplésre kényszerült a Blu-ray tábor, miután a formátum továbbra sem tud döntő fölényt kiépíteni a HD DVD-vel szemben, ráadásul nemrég váratlanul két nagy hollywoodi kiadó is a rivális oldalra állt. A tegnap zárult kétnapos Blu-ray Festivalon felsorakozott a támogatók színe java, és minden igyekezetükkel azon voltak, hogy meggyőzzék a hagyományos és új média véleményformálóit a Blu-ray elkerülhetetlen győzelméről. A Home Media Magazin riportere alapján immár közvetlenül támadták is a HD DVD oldalt.

0

Újabb ítéletben köteleztek PC-gyártót a Windows árának visszafizetésére

2007. október 31. 11:25

[heise.de/HWSW] Még egy hónapja sincs, hogy lapunk beszámolt arról a francia esetről, melyben az Acert bíróság kötelezte a notebookjával értékesített kereskedelmi szoftverek árának visszafizetésére. Most hasonló eset történt Olaszországban, ahol a HP-nek kellett egy vevőjének visszatérítenie a notebookjához kapott Microsoft-szoftverek árát.

0

Frissítette virtualizált Linux támogatását a Microsoft

2007. október 30. 17:20

Frissítette a Virtual Server 2005 Linux-támogatását a Microsoft. A szabadon letölthető Virtual Machine Additions for Linux kiterjesztés immár a SuSE Linux Enterprise Server 10 disztribúciót is támogatja hivatalosan. A kiterjesztéssel javul a támogatott vendég Linux operációs rendszerek működése.

0

Négy hónapig ingyenes mobilinternetet kínál a T-Mobile

2007. október 30. 16:53

Folyamatosan alakítgatja mobilinternet-kínálatát a T-Mobile, mely holnaptól további 3 gigabájttal növeli a 2 és 5 gigabájtos internetcsomagok díjban foglalt adatmennyiségét: arany- és platinakártyás ügyfeleinek is kedvezményes árat kínál. Az új előfizetőket pedig négyhónapos havidíjmentességgel csábítja magához hazánk legnagyobb mobilszolgáltatója.

0

Megjött az NVIDIA új felső-középkategóriás chipje, a GeForce 8800 GT

2007. október 29. 14:10

Megérkezett az NVIDIA GeForce 8800 GT, amely a vállalat új, felső-középkategóriás grafikus chipje. A 65 nanométeres csíkszélességgel gyártott G92 lapka olcsón előállítható, másrészt a G90-nél kevesebbet is fogyaszt, így aztán a 8800 GT nem csak az ár-teljesítmény kategória bajnoka lehet, hanem az extra hűtést is nélkülözi.

0

Megérkezett az Intel első 45 nanométeres processzora

2007. október 29. 12:38

Már csaknem másfél éve képtelen az AMD válaszolni az Intel által tavaly nyáron útjára bocsátott és azóta is töretlen sikerű, két- és négymagos Core 2 processzorokra. Még az AMD-féle visszavágó, azaz az új Phenom processzorok megérkezése előtt vallatóra fogtuk a világ első 45 nm-es, négymagos processzorát, a Core 2 Extreme QX9650-et.

0

A magyar közoktatás reformjába kapcsolódik be az Intel

2007. október 29. 12:34

A magyar kormány és az Intel pénteken nem kötelező erejű szándéknyilatkozatot írtak alá, melynek értelmében a világ vezető chipgyártója bekapcsolódik a magyar oktatási rendszer reformjába.

0

Egyetlen Windows Live azonosító alá húzhatjuk be a különböző helyeken használt loginjainkat

2007. október 25. 13:33

[Techworld] Továbbfejlesztette Windows Live ID azonosító rendszerét a Microsoft, amellett, hogy ezentúl mobilkészülékekről is könnyen, WAP-, vagy internetböngésző segítségével regisztrálhatunk azonosítót a Windows Live szolgáltatásokhoz, mostantól egyetlen központi azonosító alá behúzhatjuk a különböző szolgáltatásoknál használt azonosítóinkat.

0

Az Opera Linkkel szinkronizálhatók az asztali és mobil böngészőnk kedvencei

2007. október 25. 12:26

Tovább egyszerűsíti a mobil internetezést az Opera, legújabb szolgáltatását, az Opera Linket a javás Opera Mini 4 böngésző ma megjelent legújabb, harmadik bétaváltozata is támogatja. Az Opera Link segítségével központosított helyen tárolhatjuk el kedvenceinket, Speed Dial számainkat és személyes böngészőbárunkat, melyet ezt követően bármely Opera böngésző alatt -- vagy akár attól függetlenü is -- elővarázsolhatunk.

0

NVIDIA kártyák a jelszóvisszafejtés szolgálatában

2007. október 25. 10:28

A moszkvai illetőségű Elcomsoft szabadalmaztatott technológiája grafikus processzort használ a jelszavak feltörésére, mivel ezeknek a feldolgozóegységeknek igen erős a párhuzamos feladatvégrehajtási képességük.

0

Harmadik generációs mobilszabvánnyá vált a WiMAX

2007. október 24. 14:54

Múlt héten mobil 3G-szabvánnyá minősítette a Nemzetközi Telekommunikációs Szövetség (ITU) a WiMAX mobil változatát, a 802.16e szabványt. Támogatói szerint, melyek között olyan mikroelektronikai cégek találhatók mint az Intel vagy a Samsung, a WiMAX ezzel hatalmasat lépett előre abban, hogy a többi 3G-technológia, elsősorban az UMTS/HSPA alternatívájaként jelenjen meg.

0

IMAP-támogatással bővült a Gmail levelezőszolgáltatás

2007. október 24. 10:37

Újabb fontos képességgel bővült a rövid idő alatt 4 gigabájtos kapacitást is meghaladó tárhelyet nyújtó Gmail. A korosodó POP3-támogatás mellett egyes felhasználóknál megjelent az IMAP-támogatás is. A fiókbeállítások között bekapcsolható funkció nem csak Outlookkal, vagy más levelezőprogramokkal használható, de az általános paraméterek megadásával bármilyen IMAP-ot támogató készüléken, például mobiltelefonon is igénybe vehető.

0

Microsoft Innovációs Centrum nyílt a BME-n

2007. október 19. 17:18

Megnyitott kapuit a budapesti Microsoft Innovációs Centrum, amely a jövőben otthona lesz számos technológiai és üzleti képzésnek, konzultációs lehetőséget biztosít a szoftverfejlesztőknek, és segítséget kíván nyújtani a műszaki felsőoktatásban résztvevő diákoknak. A MIC az Infopark I épületében 75 négyzetméter labor- és konzultációs, valamint tesztelési területtel áll a célközönség rendelkezésére.

0

A Symantec óvatosságra inti a RealPlayer felhasználóit

2007. október 19. 11:48

[Techworld] A RealPlayer lejátszóprogram felhasználóira jelent veszélyt egy frissen felfedezett sérülékenység, a Symantec szerint egy megfelelően elkészített weboldallal gyakorlatilag bármilyen program letölthető és futattható a felhasználók számítógépén. A sérülékenység a RealPlayer 11 béta és a korábbi 10.5 változatot is érinti, de nem feltétlenül a RealNetworks sara.

0

Az ATA is Ethernetre ment: még olcsóbb hálózati tárolók jönnek?

2007. október 19. 11:10

Elsősorban linuxos környezetben számíthat sikerre a Coraid adattárolási megoldása, amely az ATA over Ethernet (AoE) szabványra épül. Az AoE az iSCSI-hoz, illetve a jelenleg is fejlesztés alatt álló Fibre Channel over Ethernethez hasonlóan egy már meglevő interfészt házasít az Ethernettel annak érdekében, hogy bárki számára elérhető, olcsó eszközök születhessenek.

0

Egy lépéssel közelebb a repülőgép-fedélzeti mobiltelefonáláshoz

2007. október 19. 09:07

A brit távközlési hatóság, az Ofcom (Office of Communications) állásfoglalást adott ki a repülégép-fedélzeti mobilhasználatról. A szervezet a gépekre telepített bázisállomások segítségével engedélyezné a fedélzeti mobilozást az Európai Unióban.

0

Megjött a régóta várt új Ubuntu Linux

2007. október 18. 16:21

Megérkezett az Ubuntu Linux legújabb kiadása, a régóta várt Gutsy Gibbon. Az Ubuntu eddig az asztali gépek felhasználóit kényeztette leginkább, a 7.10-es verzió azonban már szerverfunkciók terén is számos újdonsággal szolgál.

0

Mobilon is olvashatók a Google-nél tárolt dokumentumaink

2007. október 18. 11:19

[Clubic.com] Tovább bővítette mobilos szolgáltatáskínálatát a Google, a Gmail, Calendar, Piacasa és Google Maps után újabb online szolgáltatás, a Google Docs is elérhető lett a kisebb kijelzőkre, adatátviteli sebességekre optimalizált változatban. A dokumentumainkat a doc.google.com/m webcím behívásával varázsolhatjuk elő a hordozható készülékeken.

0

Támogatói 3G-szabványként akarják elfogadtatni a WiMAX-ot

2007. október 17. 17:34

[Korea Times/HWSW] A WiMAX évek óta folyamatos ígéretként lebeg a piac felett, mégpedig a költséghatékony és nagysebességű vezeték nélküli internet lehetőségével kecsegtetve. Bár a technológia bevetésre készen áll, a WiMAX-alapú szolgáltatások penetrációja globális léptékben továbbra is igen kezdetleges állapotban leledzik, miközben a HSPA-hálózatok mára jelentős lefedettséget értek el számos fejlett országban. Ennek ellenére a WiMAX-tábor továbbra is bizakodó, és mindent megtesz, hogy a Nemzetközi Telekommunikációs Szövetség genfi találkozóján harmadik generációs mobilhálózati szabványként fogadtassa el a technológiát.

0

Bemutatkozott a Microsoft egységes kommunikációs platformja

2007. október 17. 11:25

A Microsoft tegnap bejelentette régóta várt unified communications, azaz egységes kommunikációs termékcsaládját, amelynek középpontjában az Office Communications Server 2007 áll. A termékekről Bill Gates és Jeff Raikes, az üzleti megoldásokért felelős részleg elnöke rántotta le a leplet egy San Franciscó-i rendezvényen.

0

Megérkezett a Netscape Navigator 9.0

2007. október 16. 15:18

[Clubic.com] Több hónapnyi várakozást, a bétatesztelés befejezését követően végre letölthető lett a Netscape Navigator legújabb, 9.0-ás változata , melyet alaposan átdolgoztak mind a biztonság, mind a használhatóság szempontjából. Az AOL a Netscape 8 -- csak így Navigator nélkül -- kudarca után egyszerűen félredobta a szoftvercsomagot, később azonban egy új csapattal ismét belevágott a 9-es verzió fejlesztésébe.

0

Sikeres Office-alternatívaként ünnepelte hetedik születésnapját az OpenOffice.org

2007. október 16. 15:01

Betöltötte hetedik életévét a nyílt forráskódú, ingyenesen elérhető irodai alkalmazáscsomag, az OpenOffice.org. A fejlesztési projektet a Sun Microsystems hozta létre az ezredfordulót megelőzően, és a hivatalos honlap szerint a letöltések száma azóta elérte a 100 milliót is, többek között annak köszönhetően, hogy a szoftver mintegy 80 nyelven beszél. Kijelenthető, hogy a kezdeményezés elérte célját: a fejlesztőközösség támogatásával nyílt szabványokra épülő, versenyképes multi-platform irodai szoftverek állnak bárki rendelkezésére.

0

A BT is támogatja az ingyenes Wi-Fi-hálózatot építő FON céljait

2007. október 16. 13:25

Újabb stratégiai megállapodást kötött a spanyol FON, mely speciális routerei segítségével hoz létre világméretű Wi-Fi-hálózatot: a BT (korábban British Telecom) és a cég megállapodásának köszönhetően nem csak az Egyesült Királyság Wi-Fi hotspotjait tartalmazó térképe alakulhat át gyökeresen, de a szokatlan üzleti modell a többi internet-szolgáltatót is gondolkodásra kényszerítheti.

0

Navigációs készülékekre is letölthetők a Klubrádió közlekedési adatai

2007. október 16. 11:13

Nem reménytelen viszonylag friss információkhoz jutni a hazai közlekedési információkkal, dugókkal, balesetekkel kapcsolatban, a TMC szolgáltatások hazai elindulásáig: a geospace.hu a Klubrádióval közösen online térképet kínál, melynek adatai navigációs berendezésekre, tenyérgépekre és PNA-kra is letölthető.

0

A szélessávú piacba is beavatkozna az EU?

2007. október 16. 10:01

Az Európai Bizottság legfrissebb tanulmánya szerint ugyan folyamatosan nő a szélessávú hozzáférések száma az Unióban, a legfejlettebb és legelmaradottabb országok közötti szakadék egyre nagyobb. Az EB akár árszabályozással is hajlandó lenne élénkíteni a leszakadó országokban a versenyt.

0

Megújult apróhirdetési szolgáltatásunk, a HWSW Bolhapiac

2007. október 15. 13:40

Megújult a HWSW fórumának egyik legnépszerűbb szekciója, a Bolhapiac. Az apróhirdetési szolgáltatás fejlesztésekor az volt a célunk, hogy az új kezelőfelületnek köszönhetően a Bolhapiac az eddiginél kényelmesebben használható legyen, és a termékek közötti keresés a kategorizálásnak köszönhetően felgyorsuljon, így a vevők és eladók hamarabb egymásra találhassanak.

0

Google Gmail: a végtelenbe, és tovább!

2007. október 15. 11:03

Kellemes meglepetésre ébredhettek az ingyenes Gmail levelezőszolgáltatást használó, illetve a Google tárhelyeire előfizető internetezők: a keresőóriás exta tárolható adatmennyiséget biztosít mindenki számára. A 6 gigabájtos fizetős online tárhelyből 10 gigabájtos lett, a Gmail fiókok pedig 400 megabájttal több adatot nyelhetnek el már most.

0

Elküldte az AppArmor fejlesztőit a Novell

2007. október 15. 10:56

Elbocsátotta az AppArmor fejlesztőit a Novell, a vállalat a fizetett programozók helyett inkább a közösségre bízná a biztonsági szoftver karbantartását. A Novell 2005-ben vette meg az Immunixot, az AppArmor fejlesztőjét, majd 2006-ban bárki számára elérhetővé tette a szoftvert és a forráskódot.

0

Elindul a nemzetközi felsőszintű domainnevek tesztje

2007. október 12. 15:24

[Clubic.com] A vártnál hamarabb, október 15-től tovább bővülhet a domainnevek köre: a felsőszintű domaineket felügyelő szervezet, az ICANN (Internet Corporation for Assigned Names and Numbers) ettől az időponttól teszi lehetővé tesztüzemben a regionális karakterekkel felsőszintű domainnevek (.com, .net, stb.) bejegyzését.

0

Rég várt technikai részletek a Samsung apró UMPC-jéről

2007. október 12. 11:24

Fellebbent a fátyol a Samsung SPH-P9200 ultrahordozható gép technikai adatairól. Eddig csak azt lehetett tudni, hogy a közeljövőben piacra kerül, mostantól már azonban azt is, hogy mit tartalmaz a szétnytható billentyűzettel egybeépített gépház.

0

Nem a magyar állam, hanem a magánszektor az innováció kerékkötője

2007. október 12. 11:00

Nem az állam, hanem a magánszektor nem költ eleget kutatás-fejlesztésre, ráadásul az állami pénzektől várnak változást, miközben az innovációval kapcsolatban is felszínes elképzeléseik vannak a cégeknek. A tudástársadalom alapját képző munkaerővel van azonban a legnagyobb probléma, a hallgatók pedig lesújtó véleménnyel vannak az oktatás gyakorlati részével kapcsolatban -- többek között ezek az IBM és a GKIeNET legújabb közös felmérésének konklúziói.

0

Nem az ár állhat falként a hazai internetpenetráció növekedése előtt

2007. október 11. 14:43

2007 augusztusában is a kábelmodemes előfizetők száma növekedett erősebb ütemben százalékos értéket nézve, összességében azonban alig nőtt tovább a hazai internetpenetráció -- az árak drasztikus, béka feneke alá csökkenésével sem nőtt jelentősen az elmúlt hónapokban. A jelek szerint már nem az internetelőfizetés ára áll falként az újabb előfizetők csatlakozása előtt.

0

Tévéadások helyén sugároznának a jövő Wi-Fi kártyái?

2007. október 11. 13:49

[DailyWireless.org] Ideje felgyorsítani egy kicsit a digitális átállást, vélhette a jelenlegi Wi-Fi távolsági rekordot fenntartó Ubiquiti Networks, amikor bejelentette legújabb Wi-Fi kártyáját, az XtremeRange7 mini-PCI kártyát. A szabadalmaztatott Frequency Freedom technológiát alkalmazó kártya olyan rádióhullámon üzemel, mely a világ jelentős részén jelenleg még használatban van.

0

Akik megverik a Google-t: Baidu Kínából, Naver Koreából

2007. október 10. 14:57

[Associated Press/HWSW] Nem meglepő módon a Google uralja a globális keresőpiacot, ugyanakkor lokális szereplők hazai dominanciájukra alapozva képesek beverekedni magukat a nehézsúlyú amerikai szereplők közé -- derül ki a comScore minden korábbinál átfogóbb felméréséből.

0

Videókkal bővíti az AdSense hirdetések körét a Google

2007. október 9. 16:00

[News.com] Tovább bővíti az AdSense hirdetési program kelléktárát a Google, az eddigi szöveges és képes hirdetések mellett ezentúl videós megjelenítést is választhatnak a hirdetéseket megjelenítő weboldalak gazdái. A videókat a Google tulajdonában lévő YouTube-on tárolják a keresőóriás partnerei.

0

BalaBit: idén ötödször Campus Program

2007. október 9. 13:58

A hálózatbiztonsági megoldásairól ismert BalaBit IT Security idén ötödik alkalommal szervezi meg az informatikai felsőoktatást átfogóan támogató Campus Programját. A program segítségével tehetséges hallgatók kapnak támogatást tanulmányaik befejezéséhez, miközben elméletben és gyakorlatban egyaránt megismerkedhetnek a legmodernebb hálózati technológiákkal. A Campus program az ország 11 főiskoláján és egyetemén kerül meghirdetésre, ahol valamennyi hallgató tájékozódhat a részletekről és a jelentkezés feltételeiről.

0

Gondok lehetnek a fejlettebb Blu-ray lemezekkel bizonyos lejátszókon

2007. október 9. 13:05

[Clubic.com] Kellemetlen meglepetésben volt része számos amerikai vásárlónak, amikor hazavitte legújabb Blu-ray szerzeményeit: a Fox két új kiadványa nem indul el, vagy hibásan jelenik meg több Blu-ray lejátszón. A két film a Fox szerint tökéletesen megfelel a vonatkozó specifikációknak, így egyértelműen a hardvergyártók a felelősek.

0

Fejlesztett hypervisort és virtualizációs csomagokat mutatott be a VMware

2007. október 9. 12:52

Új virtualizációs csomagokat mutatott be kis- és középvállalatok számára a VMware, melyek egyúttal a cég szoftvereinek új képességekkel felruházott verzióit tartalmazzák. Az ESX Server 3.5 hypervisor képességeivel tovább fokozható a fizikai gépek konszolidációja, megfelelően erőteljes konfigurációjú kiszolgálók használatával. Ezen túlmenően az Infrastructure 3 csomagok fokozott automatizációs képességeket ígérnek, magas rendelkezésre állást, vagy akár dinamikus erőforásallokációra és az alacsony kihasználtságú szerverek leállítására is képesek.

0

Csökkenőben az országok közötti digitális szakadék

2007. október 8. 14:59

[Pew Research/HWSW] Csökkenőben a fejlett és fejletlenebb országok közötti digitális szakadék, véli globális kutatására alapozva a Pew Research. A felmérésben részt vett országok többségében növekedett a számítógép és internethasználat is, míg a mobiltelefon elterjedtsége robbanásszerűen ugrott meg. A leginkább digitalizált Svédország és Dél-Korea, míg a leginkább lemaradottak Tanzánia és Banglades.

0

Harmadával csökkenti a PlayStation 3 árát a Sony

2007. október 5. 19:54

Igaznak bizonyultak a korábban több helyről felbukkant értesülések a Sony árcsökkentésével kapcsolatban. A vártnál egy héttel korábban ugyan, de a Sony két órával ezelőtt közölte, hogy Európában bevezet egy új PlayStation 3 modellt, melynek ajánlott kiskereskedelmi ára harmadával alacsonyabb az euroövezet nagy részén, mint a korábbi modellé, melynek szintén csökkenti árát. Az új modell a kiszivárgott információknak megfelelően kisebb merevlemezt, néhány USB portot és a kártyaolvasót is elhagyta, a legnagyobb változás azonban a visszafelé kompatibilitásban történt -- az ugyanis megszűnt.

0

Szélesebbre nyitotta kapuit a Joost internettelevízió

2007. október 4. 13:54

Véget ért a meghívásos alfa, következik a nyilvános béta állapot a Joost internettelevízió életében -- a korábban viszonylag zárt rendszer az 1.0-ás bétaváltozat megjelenésével egyidőben szélesebbre nyitotta kapuit , ezentúl bárki használhatja a programot. Az online adások vételéhez nem kell semmi különleges eszköz, csak egy erősebb számítógép és egy nagyobb sebességű online kapcsolat.

0

Vissza kell adni az előtelepített Windows árát, döntött egy francia bíróság

2007. október 4. 13:00

Az alternatív operációs rendszereket támogatók szerint a Windows dominanciájának egyik kulcsa, hogy a globális forgalmat domináló márkás PC-k többségére előtelepítve kerül fel az operációs rendszer, melyet a felhasználók a gép árában fizetnek meg. Az igazi gátat azonban az jelenti, hogy legtöbb esetben nincs lehetőség nélküle, olcsóbban kérni a konfigurációt, sem más, például Linux-alapú rendszerekkel -- ezt a jelenséget illeti a szabad szoftveres tábor az OEM adó megnevezéssel. Egy francia bíróság nemrég arra kötelezte az Acert, hogy fizesse vissza a notebookhoz adott kereskedelmi szoftverek árát, miután a vevő azokra nem tartott igényt.

0

Megnyitja a .Net Framework osztálykönyvtárak forrását a Microsoft

2007. október 4. 12:07

Megnyitja a .NET Framework osztáykönyvtárainak forráskódját a fejlesztők előtt a Microsoft -- jelentette be blogjában Scott Guthrie , a szoftvergyártó cég fejlesztői eszközökért felelős részlegének vezetője. A felhasználóktól származó visszajelzések alapján a vállalat Microsoft Reference License alatt adja ki kódot, amelyet így bárki megtekinthet, de nem módosíthatja vagy terjesztheti azt. A cél az, hogy a fejlesztők még jobban megértsék, hogy működik a technológia, ezáltal a lehető legtöbbet tudják kihozni belőle. A szabad szoftveres közösség támadásként értékeli a lépést.

0

Flasht is támogat az Opera Mobile böngésző legújabb változata

2007. október 4. 09:54

Letölthető, illetve 30 napos próbaváltozatban kipróbálható az Opera Software okostelefonokra fejlesztett Opera Mobile webböngésző legújabb, 8.65-ös változata. A Windows Mobile és Symbian S60 operációs rendszereken futó böngésző jóval többet nyújt a korábbi változatnál, többek között Flash támogatással is ellátták.

0

Több nagy tagállam is ellenzi az európai távközlési szuperhatóság létrehozását

2007. október 3. 17:54

Mint arról az International Herald Tribune értesülése alapján lapunk is beszámolt, az Európai Bizottság az uniós távközlési piacok eredményesebb szabályozása érdekében egy európai szuperhatóság létrehozását fontolgatja, mely közvetlen beavatkozási jogkörrel is rendelkezne. A hazai hírközlési hatóság szerint ez az opció nagyjából egy éve a levegőben lóg. Az ötlet nemcsak a nagy piaci erejű szolgáltatóknak nem tetszhet, ugyanis most 6 tagállam miniszterei intéztek nyílt levelet Brüsszelnek, vitatva a hatóság szükségességét.

0

Online vásárlási lehetőséget vet be a HD DVD tábor

2007. október 3. 16:22

[Associated Press/HWSW] Online vásárlási lehetőséggel felvértezett lemezt mutat be hamarosan a HD DVD tábor. A Universal stúdió által kiadott Evan, a minden6ó című film HD DVD változatán egy miniböngésző kapott helyett, mellyel a Universal weboldalára felcsatlakozva akár a fotelből is vásárolhatnak az amerikai fogyasztók a filmben látható tárgyakból -- például esővizet gyűjtő hordót. Az új képesség a Blu-rayjel szemben vívott harc egy újabb eleme, melynek valódi piaci értékelése még várat magára.

0

Komoly adminisztrációs képességekel bővül a vállalati Gmail

2007. október 3. 14:14

Tovább erősíti céges levelező szolgáltatását a Google. A Google Alkalmazások (Apps) fizetős Premier változatához járó Gmail tárkapacitása két és félszeresére nő, miközben a vállalat által nemrégiben felvásárolt Postini megoldásaival növeli a szolgáltatás megbízhatóságát. A lépés egyben kommunikációs manővernek is tekinthető, tekintve, hogy nemrég egy veszélyes Gmail biztonsági hibára hívták fel a Google figyelmét, melyet aztán három napon belül korrigált.

0

A Google nyomába ered új keresőjével a Yahoo!

2007. október 2. 12:36

[Associated Press/Wall Street Journal] Megújította keresőjét a Yahoo!, amit az elmúlt három év legjelentősebb változtatásának tart. Az új kereső felhasználói oldalról két újdonságot mutat be, mégpedig az univerzális keresést, valamint a keresések eredményességét javítása céljából javaslatokkal tesz kulcsszavakra, illetve kapcsolódó témákra is. A vállalat természetesen továbbra is a Google pozíciójára pályázik, elemzők viszont már a részesedés néhány százalékpontos növekedésével és az alkalmazotti morál javulásával is beérnék.