Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Már Windows Vistán is fut az Outpost Security Suite

Bodnár Ádám, 2007. október 02. 10:19
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Letölthető és kipróbálható az Outpost Security Suite régen várt Vista-kompatibilis változatának bétája, egyelőre angol nyelven.

[HWSW] Letölthető és kipróbálható az Outpost Security Suite régen várt Vista-kompatibilis változatának bétája, egyelőre angol nyelven. Az Agnitum Outpost Security Suite 2008 a Windows Vista 32 és 64 bites változatát egyaránt támogatja, de természetesen Windows XP-n, Windows Server 2003-on és Windows 2000-en is fut.

Az új verzió az áttervezett kezelőfelület mellett számos újdonsággal rendelkezik, a fejlesztők szerint nőtt a keresési sebesség, a szoftver már valós időben képes ellenőrizni az e-mailekhez csatolt fájlokat, blokkolja a hozzáférést a potenciálisn veszélyes weblapokhoz, az adatszivárgás elleni védelmet pedig kernelszintű komponensekkel erősítették meg. A naplózást is egyszerűsítették, továbbfejlesztették. A kereskedelmi verzió a korábbi Agnitum-termékekhez hasonlóan magyar kezelőfelülettel és felhasználói kézikönyvvel lesz elérhető, még az év vége előtt.

Az Outpost Security Suite Pro alapja a világszerte népszerű, hazánkban is széles körben használt Outpost Firewall Pro tűzfal, amely kémprogramok, adatlopás és adatszivárgás elleni védelemmel is gazdagodott. A szoftvert egyesített vírus- és kémprogramkeresővel látták el, amely a magyar VirusBuster fejlesztése. Ezt az Agnitum mérnökei továbbfejlesztették, majd teljes egészében integrálták a Security Suite-ba.

A Security Suite figyeli az alkalmazások egymás közti interakcióját, így a lehető legkisebbre csökkenti annak valószínűségét, hogy egy kártevő a rendszerbe bejutva aktivizálódjon. Az egyedülálló sajátrendszer-védelem révén a program érzékeli és leállítja a jogosulatlan műveleteket, ezáltal korai fázisban védi ki a fenyegetéseket. Az Outpost Security Suite ráadásul érzékeli, ha bármely alkalmazás megpróbál az Outpost saját fájljai közé "nyúlni" és megakadályozza hogy a kártevők megbénítsák.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.