Szerző: Bányai György

2007. október 10. 13:50:07

Új ASUS alaplap beégetett Linuxszal, böngészővel és Skype-pal

Az ASUS új fegyvert vet be a vásárlók meghódításának érdekében: a P5E3 Deluxe alaplapjának BIOS-ába Linux operációs rendszert égetett, amely a webböngészőn kívül még Skype-klienst is tartalmaz.

[HWSW] Az ASUS új fegyvert vet be a vásárlók meghódításának érdekében: a P5E3 Deluxe alaplapjának BIOS-ába Linux operációs rendszert égetett, amely a webböngészőn kívül még Skype-klienst is tartalmaz.

Az Asus P5E3 Deluxe/WiFi AP alaplapot kicsomagolás után pár perccel, már használatba vehetjük, hiszen a tápegység, valamint a legszükségesebb részegységek, tehát a memória és a videokártya csatlakoztatása után az alaplapra integrált flash memóriában tárolt Linux operációs rendszerről is bootolhatunk, majd böngészhetünk a weben egy Firefox-alapú, Flash-támogatással is felvértezett böngészővel, de akár még Skype partnereinkkel is tarthatjuk a kapcsolatot.

A SplashTop nevű könnyített Linux-változat flash memóriát használ az ideiglenes fájlok tárolására, amelyhez közvetlenül kapcsolódik, nem pedig az alaplap SATA, vagy IDE csatornáját használva, így a rendszer a háttértárolótól teljesen függetlenül nyújtja a fentebb felsorolt lehetőségeket. A 360 dolláros Asus P5E3 Deluxe/WiFi AP Intel X38/ICH9R lapkakészlet köré épül és DDR3 memóriamodulokat fogad. Processzorok közül az LGA775 kivitelű Intel Core 2 Extreme, Core 2 Quad, Core 2 Duo, Pentium Extreme, Pentium D, Pentium 4 változatokkal ért szót, beleértve a hamarosan érkező 45 nanométeres változatokat is.

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 22. 21:44

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.