Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Megérkezett a Netscape Navigator 9.0

Ady Krisztián, 2007. október 16. 15:18
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[Clubic.com] Több hónapnyi várakozást, a bétatesztelés befejezését követően végre letölthető lett a Netscape Navigator legújabb, 9.0-ás változata , melyet alaposan átdolgoztak mind a biztonság, mind a használhatóság szempontjából. Az AOL a Netscape 8 -- csak így Navigator nélkül -- kudarca után egyszerűen félredobta a szoftvercsomagot, később azonban egy új csapattal ismét belevágott a 9-es verzió fejlesztésébe.

[Clubic.com] Több hónapnyi várakozást, a bétatesztelés befejezését követően végre letölthető lett a Netscape Navigator legújabb, 9.0-ás változata, melyet alaposan átdolgoztak mind a biztonság, mind a használhatóság szempontjából. Az AOL a Netscape 8 -- csak így Navigator nélkül -- kudarca után egyszerűen félredobta a szoftvercsomagot, később azonban egy új csapattal ismét belevágott a 9-es verzió fejlesztésébe.

A Netscape Navigator 9 nem csak Windows, hanem Mac OS X és Linux operációs rendszerek alatt futtatható változatban is elérhető. A böngésző alapját a legújabb Mozilla motor adja, melyet továbbfejlesztett felülettel és funkciókkal láttak el, ilyenek az elgépelt webcímek automatikus korrigálása, a Firefox 2.0-ból ismerős, böngészőfülek bezáráskor megjegyzése, vagy egy átmeneti felület, ahova olyan linkeket húzhatunk, melyeket nem szeretnénk eltenni a kedvencek közé, viszont egy darabig még szükség lehet rájuk.

0

Az előző változat, a Netscape 8 több mint két éve jelent meg, legnagyobb újítása az volt, hogy egyetlen kattintással válthattunk az alapértelmezett Mozilla böngészőmotor, illetve az Internet Explorer motorja között, nem kellett ezért külön elindítani az Internet Explorert. A Firefox kompatibilitása azóta nagyságrendekkel javult, így ez a képesség ma már nem olyan nagy vonzerő -- a Firefox IE Tab kiegészítője is képessé teszi a Firefoxot erre.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.