Szerző: Ady Krisztián

2007. október 24. 10:37

IMAP-támogatással bővült a Gmail levelezőszolgáltatás

Újabb fontos képességgel bővült a rövid idő alatt 4 gigabájtos kapacitást is meghaladó tárhelyet nyújtó Gmail. A korosodó POP3-támogatás mellett egyes felhasználóknál megjelent az IMAP-támogatás is. A fiókbeállítások között bekapcsolható funkció nem csak Outlookkal, vagy más levelezőprogramokkal használható, de az általános paraméterek megadásával bármilyen IMAP-ot támogató készüléken, például mobiltelefonon is igénybe vehető.

[HWSW] Újabb fontos képességgel bővült a rövid idő alatt 4 gigabájtos kapacitást is meghaladó tárhelyet nyújtó Gmail. A korosodó POP3-támogatás mellett egyes felhasználóknál megjelent az IMAP-támogatás is. A fiókbeállítások között bekapcsolható funkció nem csak Outlookkal, vagy más levelezőprogramokkal használható, de az általános paraméterek megadásával bármilyen IMAP-ot támogató készüléken, például mobiltelefonon is igénybe vehető.

Az IMAP-támogatás hivatalos elindulásával kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, egyes felhasználóknak megjelent a fiókjában, másokéban azonban még nem -- az elkészített segédletek azonban közeli indulást sejtetnek. Az IMAP-támogatás régóta hiányolt képesség volt, ez a levélkezelési módszer sokkal kényelmesebb levelezést, rendszerezést tesz lehetővé.

Az IMAP fő különbsége a POP3-mal szemben, hogy kétirányú protokoll, a levelezőprogramban végzett módosítások, például egy levél egyik könyvtárból a másikba helyezése, vagy törlése azonnal végrehajtódik a postafiókban, azaz a Gmail felületén is. Mivel a Gmail nem használ könyvtárakat, ezt a funkciót a címkék veszik át. Az IMAP gyakorlatilag teljes szinkront jelent a levelezőkliens, illetve a postafiókunk között.

IMAP a Gmailben

A Gmail automatikus e-mail-csoportosító funkciója sajnos nem konvertálódhat az IMAP-ra, akinek ez fontos képesség, annak mobilkészülékeken továbbra is a javás, vagy a WAP-os felületet érdemes használnia, a PC-s levelezőprogramok többsége pedig megteszi ezt a Gmailtől függetlenül is.

Előfizetési lehetőség a NetAcademia és a Training360 mind a 600 online tanfolyamára 1 éven át 1 tanfolyam áráért. Siess, ez az őrült ajánlat csak október 31-ig él!

a címlapról