Szerző: Ady Krisztián

2007. október 15. 11:03

Google Gmail: a végtelenbe, és tovább!

Kellemes meglepetésre ébredhettek az ingyenes Gmail levelezőszolgáltatást használó, illetve a Google tárhelyeire előfizető internetezők: a keresőóriás exta tárolható adatmennyiséget biztosít mindenki számára. A 6 gigabájtos fizetős online tárhelyből 10 gigabájtos lett, a Gmail fiókok pedig 400 megabájttal több adatot nyelhetnek el már most.

[HWSW] Kellemes meglepetésre ébredhettek az ingyenes Gmail levelezőszolgáltatást használó, illetve a Google tárhelyeire előfizető internetezők: a keresőóriás exta tárolható adatmennyiséget biztosít mindenki számára. A 6 gigabájtos fizetős online tárhelyből 10 gigabájtos lett, a Gmail fiókok pedig 400 megabájttal több adatot nyelhetnek el már most.

A Google 2005 áprilisa óta folyamatosan emeli a Gmail levelezőszolgáltatás tárhelyének adatmennyiségét, a hivatalos blogbejegyzés szerint azonban azoknak is kedvezni szeretnének, akiknek az eddig elérhető 2,8-2,9 gigabájtosra nőtt postafiók is kevés volt. Jelenl pillanatban már 3,3 gigabájton áll az online mutató, a számláló pedig sokkal gyorsabban pörög, mint korábban. Akinek pedig ez sem elegendő, esetleg képeit szeretné bárhol elérhetővé tenni, és az eddig rendelkezésre álló, több mint 1 gigabájtnyi helyet könnyedén megtöltötte, extra tárhelyet is vásárolhat.

A Gmail-lel is megosztott, fizetős kiegészítő tárhelyek méretei is drasztikusan emelkedtek, az eddigi 6 gigabájtból 10 lett, melyért egy évre csupán 20 dollárt (~3500 forintot) kell fizetni. 40 gigabájt 75 dollárba, 150 gigabájtnyi online tárhely 250 dollárba, 400 gigabájt pedig 500 dollárba kerül.

A Google Apps, azaz magyarul Google Alkalmazások felhasználói is megkapják a következő napokban saját fiókjaikra a tárhelynövelést, a Prémium csomagok előfizetői 25 gigabájtos, a másik két csomag felhasználói pedig a Gmail számlálójának megfelelő tárhellyel gazdálkodhatnak, mely jelenleg legalább 1,2 gigabájt pluszt jelent.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról