:

Szerző: Bodnár Ádám

2007. október 19. 17:18

Microsoft Innovációs Centrum nyílt a BME-n

Megnyitott kapuit a budapesti Microsoft Innovációs Centrum, amely a jövőben otthona lesz számos technológiai és üzleti képzésnek, konzultációs lehetőséget biztosít a szoftverfejlesztőknek, és segítséget kíván nyújtani a műszaki felsőoktatásban résztvevő diákoknak. A MIC az Infopark I épületében 75 négyzetméter labor- és konzultációs, valamint tesztelési területtel áll a célközönség rendelkezésére.

[HWSW] Megnyitott kapuit a budapesti Microsoft Innovációs Centrum, amely a jövőben otthona lesz számos technológiai és üzleti képzésnek, konzultációs lehetőséget biztosít a szoftverfejlesztőknek, és segítséget kíván nyújtani a műszaki felsőoktatásban résztvevő diákoknak. A MIC az Infopark "I" épületében 75 négyzetméter labor- és konzultációs, valamint tesztelési területtel áll a célközönség rendelkezésére.

A Microsoft Innovációs Centrumok célja, hogy elősegítsék az innovációt, és támogassák a helyi szoftveripar fejlődését, együttműködve az ipari, oktatási és kormányzati szereplőkkel. A budapestivel együtt világszerte már több mint 120 Innovációs Centrum nyújt hozzáférést egyetemistáknak, fejlesztőknek, tervezőknek, IT-üzemeltetési szakembereknek és kutatóknak a legújabb technológiákhoz. A magyarországi MIC nyitva áll a hazai kisvállalati szektor, a felsőoktatási intézmények és a közigazgatási szervezetek számára is.

A Microsoft Innovációs Centrumok segítségével partneri együttműködés alakul ki az egyetemek, az iparág és a Microsoft között. Az oktatási tevékenységek az induló és kisvállalatok, illetve a diákok üzleti és technikai tudását hivatottak bővíteni. Ezek a programok egyaránt tartalmaznak szoftverfejlesztői, IT biztonsági, üzlet- és piacfejlesztési kurzusokat, a gyakornoki programban pedig a diákok segítséget kapnak az elhelyezkedéshez. Az egyetemek szintén kihasználhatják ezeket a szolgáltatásokat, hogy egyszerűbben hívhassanak életre kurzusokat, és így bővíthessék tananyagaikat.

"Hallgatóink számára versenyelőnyt jelent a végzés után, ha az ipar által épp aktuálisan használt technológiákról is alapos ismeretekkel rendelkeznek" -- mondta el Péceli Gábor, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Villamosmérnöki és Informatikai Karának dékánja. A Microsoft Innovációs Centrumok hosszú távú célja a helyi gazdaság fellendítése és a foglalkoztatás növelése. Laborgyakorlatok, konzultációk, egyedi oktatások szerveződnek, amelyeknek résztvevői a kis független szoftverházak, partnerek, diákok, és kezdő vállalkozások tagjaiból kerülnek ki.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 00:50

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.