Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

Történetének legnagyobb felvásárlását hajotta végre az Electronic Arts

Bodnár Ádám, 2007. október 12. 09:43
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Történetének legnagyobb felvásárlásán van túl az Electronic Arts, amely az Elevation Partners magántőke-cégtől vette meg a VG Holdingsot, a BioWare és a Pandemic Studios játékfejlesztő cégek tulajdonosát.

hirdetés
[HWSW] Történetének legnagyobb felvásárlásán van túl az Electronic Arts, amely az Elevation Partners magántőke-cégtől vette meg a VG Holdingsot, a BioWare és a Pandemic Studios játékfejlesztő cégek tulajdonosát.

A BioWare és a Pandemic összesen mintegy 800 alkalmazottal rendelkezik az Egyesült Államokban, Kanadában és Ausztráliában. Az EA valószínűleg a BioWare által fejlesztett online szerepjátékokra vetett szemet, amelyek a Sony EverQuest és a World Of Warcraft kirobbanó sikere nyomán kerültek az érdeklődés homlokterébe. "Az ügylet révén hihetelen tehetségekkel gazdagodunk és olyan játékkategóriákban jelenünk meg, ahol az EA eddig nem volt erős" -- mondta Frank Gibeau, az EA Games elnöke.

A 860 millió dolláros ügylet keretében az EA tulajdonába kerülő két stúdió olyan címeket dobott eddig a piacra, mint az MDK, a Star Wars: KOTOR, a Star Wars: Battlefront, a Baldur's Gate, a Saboteur, a Mercenaries, a Full Spectrum Warrior, vagy a Destroy All Humans. A BioWare régóta várt újdonsága, a Mass Effect szerepjáték novemberben érkezik, a Pandemic-féle Mercenaries 2 pedig jövő áprilisban esedékes.

Az ügylet érdekessége, hogy az EA új elnök-vezérigazgatója, John Riccitiello az Elevation Partners egyik alapítója, ahol ő vezényelte le a BioWare és a Pandemic felvásárlását és beolvasztását. Az EA közölte, hogy a VG Holdings megvásárlásával kapcsolatos pénzügyi tárgyalásokban Riccitiello nem vett részt és az igazgatótanácsban sem szavazott. Mivel a vezető továbbra is érdekelt az Elevation Partnersben, az ügylet révén közel 5 millió dollárral gazdagodhat. Az Elevationben egyébként tulajdonos a U2 énekese, Bono is. A tőkebefektetési cég nemrég 25 százalékos részesedést vásárolt a tenyérgépeiről ismert Palmban, de résztulajdonosa a Forbes üzleti lap kiadójának is.

4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!