vállalati it archívum - 2004 augusztus

2004
augusztus

0

Olcsóbb lett a Game Boy Advance SP

2004. augusztus 31. 16:43

A Nintendo az Egyesült Államokban 79 dollárra csökkentette a Game Boy Advance SP hordozható játékgép árát és a pletykák szerint hamarosan Európában is hasonló lépés várható. A 20 dollárral alacsonyabb ár egyfelől az ünnepi szezon előtti keresletet hivatott fellendíteni, másfelől a Nintendo helyet akar csinálni az ősszel bemutatkozó új hordozható konzoljának, a Nintendo DS-nek.

0

Megmérkőztek egymással az ország legbátrabb cyber-olimpikonjai

2004. augusztus 31. 12:54

Megmérkőztek egymással a hétvégén a World Cyber Games (WCG) hazai selejtezőjén az ország legbátrabb játékosai, cyber-olimpikonjai. A negyedik magyar selejtezőt a Samsung Electronics Magyar Rt. támogatásával 2004. augusztus 27 és 29 között rendezték meg a Campona Bevásárlóközpontban.

0

Elkészült az AMD kétmagos processzora

2004. augusztus 31. 09:17

A céghez közeli források szerint az AMD még a mai nap folyamán bemutatja kétmagos Opteron processzorát, amelyhez partnerül a Hewlett-Packardot választotta a vállalat. A HP négyprocesszoros ProLiant szerverében így összesen nyolc processzormag dolgozik majd.

0

Videó a készülő Locomotionról

2004. augusztus 30. 17:45

[TTD Portál] Egy videó készült a nyolc éves Transport Tycoon Deluxe (TTDX) fejlesztőjének, Chris Sawyernek az új játékáról. A videó az öregecske, de örökzöldnek bizonyuló TTDX folytatását hivatott reklámozni. A filmből kiderül, hogy az eddigi négy közlekedési ág -- közúti, vasúti, légi és vizi -- megmarad, kiegészül azonban villamosokkal és trolibuszokkal is a járműállomány. Látni továbbá autókat is -- nem tudni, hogy ezek is részei lesznek-e a választható járműnek, vagy csak a városi forgalmat jelzik majd. Meglepő ugyanakkor, de a videóról kimaradt a közúti teherszállítás, kérdéses, hogy a teherautók, kamionok részei lesznek-e a játéknak a jövőben is.

0

Csődközeli helyzetben az Acclaim kiadó

2004. augusztus 30. 13:23

Végzetesen eladósodott, fizetésképtelenné vált és csődközeli helyzetbe került az egykor jobb napokat látott játékkiadó, az Acclaim. Bennfenntesektől származó információk szerint a cég austini (Texas, USA) és manchesteri (Nagy-Britannia) irodáit a ki nem fizetett bérleti díjak miatt már be is zárták, az ott dolgozókat hazaküldték. A pletykák arról is szólnak, hogy alkalmazottainak több havi munkabérrel tartozik a cég.

0

Minden Wi-Fi szabvánnyal kompatibilis az Intel új hálózati chipje

2004. augusztus 27. 11:56

[News.com] Az Intel csütörtökön bejelentette legújabb hálózati chipjét, mely minden Wi-Fi szabvánnyal, mind a 802.11b és 802.11g, mind a 802.11a szabvánnyal kompatibilis. A chip mintadarabjai már júliustól elérhetőek voltak a hálózati eszközöket gyártó vállalatok számára. A Calexico 2 kódnevű, hivatalosan Intel Pro/Wireless 2915ABG Network Connection névre keresztelt terméket hálózati kártyák mellett notebookokban is alkalmazni lehet.

0

A Microsoft befejezte a MOM 2005 fejlesztését

2004. augusztus 27. 11:10

[BetaNews] A Microsoft elkészült a MOM (Microsoft Operations Manager) legújabb verziójával, melynek tényleges megjelenése október elsejére várható. A MOM egy Windows operációs rendszerek és alkalmazások adminisztrációjára szolgáló konzol, amivel távolról is nyomonkövethető rendszereink teljesítménye.

0

Megkezdődött a Half-Life 2 előtöltése

2004. augusztus 27. 10:15

A Steam felhasználók már minden bizonyára értesültek róla, de ha mégsem, most megtudhatják, hogy a Valve végre elindította az eredetileg hétfőre ígért Half-Life 2 előtöltést. A várva-várt akciójáték előtöltése lehetővé teszi, hogy a játék megjelenésekor lényegében perceken belül játszhassunk a játékkal. Az előtöltés során már nem változó adatok, textúrák, hangok és egyéb már nem módosítandó adatok töltődnek le a számítógépünkre, közel 2 Gbyte terjedelemben.

0

Linus Torvalds szülőföldjén sem kell mindenkinek a Linux

2004. augusztus 26. 19:10

Finnország második legnagyobb városa, Turku elvetette azokat a terveket, amelyek alapján a város Windowsról és a hozzá kapcsolódó alkalmazásokról a nyílt forráskódú OpenOffice.org irodai programcsomagra, illetve Linux operációs rendszerre állna át -- adta hírül finn forrásra hivatkozva a The Inquirer .

0

Szeptember 15-én debütál az ATI X700 grafikus kártyája?

2004. augusztus 26. 11:52

[DarkVision] Különböző internetes források szerint az ATI alig pár hét múlva, szeptember 15-én dobja piacra új grafikus gyorsítóját, mely az NVIDIA nemrég bejelentett GeForce 6600-as középkategóriás modelljének állít ellenfelet. Az RV410 grafikus magot tartalmazó kártyák neve valószínűleg Radeon X700 lesz.

0

Az Egyesült Államok postaszolgáltata az SAP megoldásaival ésszerűsít

2004. augusztus 25. 14:01

[Mmd] Az SAP AG egyesült államokbeli leányvállalata, az SAP America Inc. mai bejelentése szerint az USA postaszolgálata (United States Postal Service) SAP-megoldásokkal ésszerűsíti humántőke-gazdálkodási rendszerének üzleti folyamatait. A világ egyik legnagyobb munkáltatójaként számon tartott szervezet foglalkoztatja a szövetségi kormány közalkalmazottainak egyharmadát, összesen több mint 700 ezer főt.

0

A Real eladta egymilliomodik félárú zeneszámát

2004. augusztus 25. 09:33

A RealNetworks bejelentette, hogy a félárú zeneértékesítés egy héttel ezelőtti megkezdése óta 1 millióan vásároltak zenét a vállalat portáljáról. A Real az Apple 99 centjénél jóval kedvezőbb, 49 centes árat határozott meg az online elérhető számok letöltésére, amivel egyben Harmony elnevezésű technológiáját is népszerűsíti. A Harmony

0

Hamarosan a boltokba kerül minden idők legsikeresebb PC-s játékának folytatása

2004. augusztus 25. 08:15

Az Electronic Arts kiadó bejelentette, hogy a Maxis studió befejezte a The Sims 2 munkálatait, így minden idők legnagyobb példányszámban eladott PC-s játékprogramjának második részének sorozatgyártása hamarosan megkezdődik. A játék a tengerentúlon szeptember 14-én, míg Európában szeptember 17-én kerül a boltokba.

0

Hiány alakult ki az AMD processzoraiból Tajvanon

2004. augusztus 24. 13:45

Tajvani információk szerint a júliusi árcsökkentés hatására megemelkedett keresletnek köszönhetően hiány alakult ki az ázsiai területen az AMD Athlon processzorcsaládjába tartozó processzorokból, főként az Athlon 64 2800+, 3000+, 3200+ és az Athlon 64 FX53 modellekből.

0

Újabb, linuxos verzióban is rendelhető vékonykliens a HP kínálatában

2004. augusztus 24. 11:41

A t5515 modell bevezetésével a HP tovább bővítette vékonykliens kínálatát. A HP Compaq t5000 sorozatú vékony klienseket a szerveralapú számítástechnikában használják, ahol az alkalmazások többsége a szerveren fut, az adatokat pedig a vállalati hálózaton tárolják. A vékony kliensek olyan kisméretű, stabil eszközök, amelyek nem igényelnek bonyolult szoftver imidzs-kezelést. Ezért gyorsan és kis költséggel lehet üzembe állítani őket, ugyanakkor megbízhatóbban és biztonságosabban működnek, mint a hagyományos PC-k.

0

Hétvégén rendezik meg a World Cyber Games hazai selejtezőjét

2004. augusztus 24. 10:02

[IDG Hungary] A World Cyber Games (WCG) az elmúlt 4 évben a világ legnagyobb e-sport rendezvényévé nőtte ki magát. A negyedik magyar selejtezőt a Samsung Electronics Magyar Rt. támogatásával 2004. augusztus 27 és 29 között rendezik meg a Campona Bevásárlóközpontban. Az 500 versenyző több mint 50 órán keresztül méri össze tudását a

0

Már az Apple számítógépeivel is szinkronizálhatnak a Blackberry tulajdonosok

2004. augusztus 23. 11:07

[News.com] Az Information Appliance Associates szoftverfejlesztő vállalat az elmúlt héten bejelentette, hogy elérhető legújabb alkalmazása, mellyel a Research In Motion által fejlesztett, főként vállalati, üzleti felhasználású BlackBerry mobilkészülékek akár az Apple Mac OS X operációs rendszerét futtató számítógépeivel is szinkronizálhatók lettek.

0

Formás audiolejátszót mutatott be a Philips

2004. augusztus 19. 15:53

A Philips hamarosan egy 30 Gbyte kapacitású merevlemezes WMA/MP3 audiolejátszóval bővíti kínálatát. Az Audio Jukebox HDD130 merevlemeze USB2.0 felületen tölthető fel adatokkal. A készülék vonalszintű bemenettel is rendelkezik és képes azonnali felvételre, mikrofonja segítségével pedig diktafonként is használható. A 107x64x20 milliméter méretű és 167 gramm tömegű készülék akkumulátora egy feltöltéssel legfeljebb 10 óra folyamatos zenehallgatásra ad lehetőséget.

0

Új verzió jelenik meg a HP-UX operációs rendszerből

2004. augusztus 19. 15:31

[Noguchi & Peters] A HP újabb fejlesztéseket vezet be szerverportfoliójában annak érdekében, hogy ügyfelei még nagyobb fokú szabadságot és rugalmasságot élvezzenek IT-hátterük és üzleti szükségleteik összehangolásában. A HP-UX 11i v2 egységes operációs platformot biztosít a HP 9000 (PA-RISC) és Integrity (Itanium) szerverekhez. Jelenleg ez a megoldás kínálja az ágazatban a legfejlettebb, mindkét termékcsaládot támogató integrált virtualizációs és felügyeleti képességeket. Ráadásul a rendszerüket HP-UX 11i v1 változatról frissítő HP 9000 felhasználók 25 százalékos teljesítményjavulásra is számíthatnak.

0

Új előzetes jelent meg a 64 bites Windowsokból

2004. augusztus 19. 14:09

[eWeek] Szerdán újabb tesztelhető változatai jelentek meg a Microsoft 64 bites operációs rendszereinek. A vállalat ügyfelei a Customer Preview Program (bemutató a vásárlóknak) keretein belül kipróbálhatják a Windows XP, és a Windows 2003 64 bites változatait. A szoftverek előzetes változata mind az Intel, mind az AMD x86-64 kompatibilis platformját támogatja.

0

Sybase: távmenedzsment tenyérgépekhez

2004. augusztus 19. 12:41

[PRessCenter] A Sybase Magyarország megkezdte azoknak a vállalati rendszerekhez kapcsolódó szoftver-megoldásainak forgalmazását amelyek az intelligens mobiltelefonokat és palmtopokat szolgálják ki. A Sybase segítségével a vállalatok hatékonyan tudják bekapcsolni a vállalati kommunikációba mobil kollégáikat, akik így üzleti útjaikon is hozzáférnek a leveleikhez és elérhetik a munkájukhoz szükséges vállalati rendszereket.

0

Olcsóbb lett a PlayStation 2 és az Xbox

2004. augusztus 19. 09:19

A Sony és a Microsoft egyaránt csökkentették játékkonzoljaik európai árát. Augusztus 27-től az Xbox már csak 149 euróba, Nagy-Britanniában pedig 99 fontba kerül. A Microsoft bejelentése után nem egészen egy órával a Sony is közölte, hogy a kereslet fellendítése érdekében 149 euróra, illetve 105 fontra csökkenti a PlayStation 2 árát. A Nintendo képviselője közölte, hogy cége nem tervezi a GameCube árának leszállítását.

0

Új VIA chipkészletek a láthatáron

2004. augusztus 18. 14:15

A VIA Technologies, a legnagyobb tajvani chipsetgyártó a közeljövőben termékek egész garmadájával jelentkezik. A Pentium 4-hez szánt chipsetek közül az első a PT894 lesz, amely támogatja a 800 és 1066 MHz-es front side buszt, kétcsatornás memóriavezérlővel és DDR2 támogatással rendelkezik, és együttműködik a PCI-Express eszközökkel. A PT894 gyártása a negyedik negyedévben kezdődhet meg.

0

Új asztali merevlemezek a Maxtortól, akár 16 Mbyte pufferrel

2004. augusztus 18. 11:58

A Maxtor hétfőn bejelentette új, asztali gépekbe szánt merevlemezeit, amelyek Serial-ATA felületűek és támogatják a Native Command Queueing technológiát. Az NCQ jelentősen növelheti a merevlemez teljesítményét többszálú végrehajtást nyújtva, a merevlemez ugyanis képes optimális végrehajtási sorrendbe rendezni 32 parancsot az író-olvasófejek és a pörgő tányér pillanatnyi helyzete alapján.

0

Két processzorfoglalattal rendelkezik az ASRock új alaplapja

2004. augusztus 18. 11:28

Az ASRock hamarosan piacra dobja K8 Combo-Z alaplapját, amelyen két processzorfoglalat található. A Socket 754 foglalatba Athlon 64 vagy Sempron, a Socket 939 foglalatba pedig újfajta kivitelű Athlon 64, vagy Athlon 64 FX lapka építhető be. Természetesen az alaplap egy időben csak egy processzort képes fogadni és kezelni.

0

A Business Objects IBM eszközöket ad saját termékcsomagjaihoz

2004. augusztus 18. 10:13

A főként elemzéssel és kimutatással kapcsolatos szoftvereket gyártó Business Objects kedden bejelentette, hogy megkezdi az IBM mainframe-ek eléréséhez szükséges szoftver értékesítését. Az Kék Óriással kötött megállapodás keretein belül a DB2 Information Integrator Classic Federation for z/OS minden BusinessObjects Data Integrator csomag része lesz.

0

Hamarosan érkezik az ATI új középkategóriás videochipje

2004. augusztus 18. 10:10

Egy kínai weboldal által közzétett információk szerint az ATI Technologies hamarosan egy új középkategóriás grafikus processzorral jelentkezik, amely a múlt héten bemutatott GeForce 6600 piaci ellenfele lehet.

0

Az SAP kiterjeszti az 5-1-2 karbantartási stratégiáját

2004. augusztus 17. 15:22

[Mmd] Mai bejelentése értelmében az SAP AG 5-1-2 karbantartási stratégiáját az SAP NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatformra épülő mySAP Business Suite megoldások aktuális változataira is kiterjeszti.

0

Pletykák az új Apple iMac gépekről

2004. augusztus 17. 13:57

Az Apple elnök-vezérigazgatója, Steve Jobs várhatóan a nyár végén, augusztus 31-én kezdődő párizsi Apple Expón lebbenti fel a fátylat új iMac számítógépekről. Az interneten természetesen már számos pletyka felröppent a konfigurációkról, amelyek várhatóan 17 és 20 hüvelykes laposkijelzős monitort tartalmaznak.

0

Meglódul az Athlon 64 iránti kereslet

2004. augusztus 17. 11:00

Tajvani alaplapgyártók arra számítanak, hogy a második félévben az első félévhez képest 50 százalékkal növekedik az eladott AMD Athlon 64 processzorok száma, miután az AMD megoldotta a gyártástechnológiai problémákat, növelte a kihozatalt és átlagosan 20 százalékkal csökkentette a termékek árát.

0

A Sybase bemutatta a PowerBuilder új változatát, és RFID rendszerét

2004. augusztus 17. 10:02

[IDG] Hétfőn jelent meg a Sybase legújabb alkalmazásfejlesztő eszköze, a PowerBuilder 10. A vállalat felvázolta terveit adatbázisszerverének új változatával, az Adaptive Server Enterpise-zal (ASE) kapcsolatban is, aminek bétaverziója még e hónap végén elérhető lesz. A végleges szoftver megjelenésére azonban még jövő évig várni kell.

0

Az ATI és partnerei már több mint egymillió PCI-Express kártyát szállítottak le

2004. augusztus 16. 16:31

Az ATI Technologies pénteken bejelentette, hogy partnereivel együtt már több mint egymillió PCI-Express felületű grafikus kártyát szállított le. A vállalat idén június 1-én mutatta be PCI-Express kártyáit, az X300, X600 és X800, valamint a professzionális felhasználóknak szánt FireGL V3100, V3200, V5100 és V7100 termékeket.

0

Új meghajtóprogram VIA chipkészletekhez

2004. augusztus 16. 15:41

A VIA technologies új Hyperion 4-in-1 meghajtóprogramot adott ki alaplapi chipkészleteihez. A vállalat állítása szerint a 4.53 verziószámot viselő csomag újdonsága az AGP driver, valamint az INF fájl. A VIA különösen ajánlja a driver feltelepítését a legújabb -- K7, K8, Pentium 4 -- chipkészleteihez. A Hyperion 4.53 letölthető a HWSW szerveréről.

0

A Gartner szerint bosszantó az olcsó Windows

2004. augusztus 16. 13:09

A hamarosan néhány fejlődő országban felbukkanó, egyszerűsített és olcsó Windows XP a Gartner piackutató és elemzővállalat szakemberei szerint sok felhasználót az alternatív megoldások, mint például az illegális szoftverhasználat felé fog terelni.

0

Több mint hárommillió forint az összdíjazás a WCG magyarországi selejtezőjében

2004. augusztus 16. 09:08

[IDG] Újabb nyeremények kerültek fel a hivatalos World Cyber Games kategóriák alá, illetve változás történt a fun kategóriákban. A szervezők közölték, hogy a Doom 3 késői magyar megjelenése miatt a Quake 3 Arena 1vs1 kerül a díjazott kategóriák közé. Lesznek hivatalos Doom 3 szerverek a rendezvény alatt, de csak díjazás nélküli játékra. A Quake 3 Arena kategória díjazásának feltétele a minimum 32 fős nevezés.

0

A Warner Bros. megvásárolta a Monolith Productions játékfejlesztő vállalatot

2004. augusztus 13. 11:52

A Warner Bros. tavaly kisebbségi részesdést szerzett a Moniloth Productions játékfejlesztő csapatban, most pedig teljesen felvásárolta a céget. Az ügylet pénzügyi részleteit az érintett felek nem hozták nyilvánosságra. A Monolith nevét olyan játékok alapozták meg, mint a No One Lives Forever, az Alien vs. Predator 2, a Tron 2.0, vagy a már említett Matrix Online.

0

Az AMD szállítja 90 nanométeres processzorait

2004. augusztus 13. 10:26

A Goldman Sachs befektetési bank az AMD elnök-vezérigazgatójától kapott információk alapján közölte, hogy a vállalat megkezdte 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott processzorainak szállítását. Az elsőként elkészült chipek kifejezetten noteszgépekbe szánt processzorok. A vállalat tervei szerint asztali gépekbe, szerverekbe és munkaállomásokba szánt lapkák 90 nanométeres változatai is piacra kerülnek az idén.

0

Egy hosszadalmas SAP-migráció okozta a HP gyengébb eredményeit?

2004. augusztus 13. 10:07

A Hewlett-Packard csalódást okozó harmadik negyedéves előzetes eredményei nagyrészt a nagyvállalati részleg (Enterprise Servers and Storage, ESS) teljesítményének köszönhetőek. A vezetőség beszámolói alapján egy különösen nehézkes és rosszul kivitelezett SAP Supply Chain migráció vezetett a meglepő helyzethez. A HP szóvivője közölte, hogy a migrációs folyamat nem az SAP szoftvereinek hibájából szenvedett késedelmet.

0

Csak 128 bites memóriabusszal rendelkezik a GeForce 6600

2004. augusztus 12. 15:29

Az NVIDIA a QuakeCon rendezvényen jelentette be a GeForce sorozat legújabb tagjait, a GeForce 6600 és 6600 GT grafikus processzorokat. A chipek a tavasszal bemutatott GeForce 6800 alapjaira épülnek és kategóriájukban elsőként kínálnak teljes körű gyorsítást a DirectX 9 Shader Model 3.0 szabványhoz.

0

Az Intel új chipkészletére épül az AOpen EX915 barebone rendszer

2004. augusztus 11. 11:16

Az AOpen bejelentette legújabb XCube EX915 barebone számítógépét, amely az Intel i915G chipkészletre épül, ennek megfelelően támogatja az olyan szabványokat, mint a PCI-Express és a Serial-ATA. A számítógépbe a gyártó állítása szerint akár 4 GHz-es Pentium 4 processzor is behelyezhető lesz, amennyiben az Intel piacra dob ilyen terméket.

0

Változatlan a processzorgyártók erőviszonya

2004. augusztus 11. 09:55

A Mercury Research tegnap nyilvánosságra hozott adatai szerint az AMD a második negyedévben némileg növelni tudta részesedését a processzor-piacon, azonban a tavalyi év azonos időszakát alapul véve az erőviszonyok nem változtak.

0

Részvényeket vásárol vissza az NVIDIA

2004. augusztus 10. 14:42

Az NVIDIA bejelentette, hogy igazgatótanácsa jóváhagyta azt a tervet, amelynek keretén belül a vállalat nyíltpiaci műveletek során 300 millió dollár értékű saját részvényt vásárol vissza. Erre a cég a rendelkezésére álló 600 millió dolláros készpénz-, illetve likvid eszközállományt fogja felhasználni.

0

Transmeta processzoros Fujitsu Siemens vékony kliensek

2004. augusztus 10. 11:23

A Fujitsu Siemens Computers új FUTRO S sorozatú gépekkel bővíti vékonykliens-kínálatát. A modellek helytakarékosak, gyakorlatilag teljesen zajmentes működést és hatékony energiafelhasználást biztosítanak. Ideális megoldást jelentenek minden olyan környezetben, ahol elsősorban adatbevitelre, központi adatbázis-lekérdezésekre, e-mailek feldolgozására és irodai alkalmazások futtatására használják a munkaállomásokat.

0

Januárban fellebben a fátyol az új Xboxról?

2004. augusztus 10. 10:41

Iparági források szerint a Microsoft a januárban Las Vegasban (Nevada, USA) rendezendő Consumer Electronic Show-n (CES) lebbenti fel a fátylat az Xbox utódjáról, legalábbis erre enged következtetni az a tény, hogy a rendezvény ünnepélyes megnyitóbeszédét Bill Gates, a redmondi cég igazgatótanácsának elnöke tartja.

0

Eltűnik az utolsó angol független játékkiadó: a Ubisoft bekebelezné az Eidost

2004. augusztus 9. 17:21

Bennfenntes források szerint a Ubisoft napokon belül tető alá hozza a megállapodását az Eidosszal, amelynek értelmében az utóbbi vállalat 215 millió fontért az előbbi tulajdonába kerül. A pletykák arról szólnak, hogy a Ubisoft vezetői az elmúlt hét során az Eidos londoni irodáiban tárgyaltak a felvásárlással kapcsolatos részletekről.

0

Megszűnik a 3,2 GHz-es Pentium 4 Extreme Edition gyártása

2004. augusztus 9. 16:19

Az Intel beszünteti a tavaly őszi Intel Developer Forumon bejelentett 3,2 GHz-es Pentium 4 Extreme Edition processzor gyártását és forgalmazását. A vállalat állítása szerint az azóta megjelent chipjei nagyobb teljesítményre képesek, így a fogyasztók ezek felé fordultak. A cég közleménye szerint a utoljára idén november 19-én vesznek fel megrendelést a termékre.

0

Az SCO megmutatta, mivel sérti szabadalmait az IBM

2004. augusztus 9. 13:20

[IDG News Service] Az SCO Group hosszú titkolózás után ismertette, hogy az IBM szoftvereinek mely részei sértik vélhetően unixos szabadalmait. A licenc nélküli kódrészlet az AIX 5L-ben található -- állítja a Unix-disztribúciókat fejlesztő vállalatokat sorra perelő SCO.

0

Könnyedén feltörhetők a Kensington zárak?

2004. augusztus 9. 13:06

A Slashdot és a Security.org nyilvánosságra hozta, hogy az üzleti felhasználók körében igen népszerű Kensington zárak, melyek hordozható eszközeink több-kevesebb védelméről gondoskodhatnak, igen könnyedén feltörhetők. A töréshez szükséges eszközök összértéke 1 dollár körül mozog, ennyibe kerül ugyanis egy jobb golyóstoll.

0

Augusztus közepén érkezik a GeForce 6600

2004. augusztus 9. 11:31

Az NVIDIA elnök-vezérigazgatója, Jen-Hsun Huang a vállalat negyedéves eredményeinek bejelentésekor közölte, hogy az augusztus 12-én kezdődő QuakeCon rendezvényen mutatkozik be a vállalat új, középkategóriás grafikus chipje, amelyet egyelőre NV43 kódnéven emlegetnek és amely valószínűleg GeForce 6600 néven kerül piacra.

0

Ősszel jön a Novell vállalati Linux-disztribúciója

2004. augusztus 9. 11:04

A San Franciscóban rendezett LinuxWorld Expón a Novell bejelentette, hogy ősszel dobja piacra vállalatoknak szánt asztali Linux-disztribúcióját, amely a SuSE és a Ximian technológiáit egyesíti.

0

Távozik az Axelero marketing vezérigazgató-helyettese

2004. augusztus 9. 10:03

2004. szeptember 1-én saját kérésére távozik posztjáról Szalay-Bobrovniczky Kristóf, az Axelero Internet marketing vezérigazgató-helyettese. Távozásának oka, hogy a jövőben eddigi pályafutásától eltérő, új kihívás elé néz. Szeptember 1-től a Heti Válasz című hetilap lapigazgatójaként folytatja pályafutását. Simó György, az Axelero vezérigazgatója elmondta, hogy sajnálja a vezérigazgató-helyettes távozását, de mint egykor a médiában tevékenykedő szakember, átérzi az új kihívás jelentőségét. Hozzátette, a pozíció betöltéséről később döntenek.

0

Elérhetővé tette frissített 64 bites Hyperion Pro meghajtóprogram-csomagját a VIA

2004. augusztus 6. 13:07

A VIA letölthetővé tette az egyelőre csak béta változatban fellelhető 64 bites Windows operációs rendszerekhez -- Windows XP és Windows Server 2003 -- fejlesztett Hyperion Pro meghajtóprogram-csomagja legfrissebb, 0.99-es változatát. Az új csomag már teljes értékű Serial ATA támogatást nyújt, a korábbi változat ugyanis még nem tette lehetővé az operációs rendszer Serial ATA (RAID) merevlemezekre történő közvetlen telepítését -- ebben ezentúl semmi sem akadályozhat meg minket.

0

Münchenben megállt a Linuxra való áttérés

2004. augusztus 5. 16:30

München város önkormányzatának testülete június közepén határozott arról, hogy számítógépes infrastruktúráját Windowsról Linuxra állítja át. Tegnap azonban jogi kérdések merültek fel, amelyek rendezéséig a migrációs folyamat szünetel.

0

Már kapható a magyar Digital Reality új statégiai játéka, a D-Day

2004. augusztus 5. 16:03

A Digital Reality új játéka, a D-Day csütörtökön kerül a magyarországi üzletek polcaira. A szoftverekre specializálódott boltokban mától már kapható a program, azonban vidéken és a nagy bevásárlóközpontokban a belistázás miatt néhány nappal később debütál. A játék 6990 Ft-os áron kerül forgalomba, teljesen magyar nyelven.

0

DDR2 memóriát is támogat a SiS új chipkészlete

2004. augusztus 5. 14:26

A Silicon Integrated Systems (SiS) bejelentette új alaplapi chipkészletét, amely támogatja a PCI-Express eszközöket és a DDR2 SDRAM modulokat. A SiS649 vállalatunk legújabb chipkészlete, amely támogatja a DDR és DDR2 memóriákat, valamint a PCI-Express eszközöket, ezzel ideális nagy teljesítményű, mégis kedvező árú következő generációs platform -- áll a tajvani vállalat által kiadott közleményben.

0

Már kapható a Station2 magazin új száma

2004. augusztus 5. 14:06

Már kapható az újságstandokon a PlayStation 2 konzollal foglalkozó magazin, a Station2 második száma. A 100 oldalas magazin mellett kapott helyet egy 16 oldalas színes melléklet (melyben az aktuális programokhoz találhatunk segítséget, részletes végigjátszások, tippek, és csalások formájában), illetve egy dupla rétegű DVD-lemez, mely több mint két és fél órányi videót nézhetünk meg a legújabb játékokról. Az újság ára 1990 Ft.

0

Jövőre érkezik az Intel kétmagos processzora

2004. augusztus 5. 09:51

Tajvani alaplapgyártóktól származó hírek szerint az Intel 2006 helyett már 2005 közepén piacra dobná Smithfield kódnevű processzorát, amely két magot tartalmaz. A chipből három különféle változat lát majd napvilágot, ezek közül az egyik csúcskategóriás, a másik kettő pedig középkategóriás termék. A Smithfieldről egyelőre semmiféle információ nem érhető el, csupán annyit lehet tudni róla, hogy 90 nanométeres csíkszélességgel készül és hogy LGA775 tokozásban kerül piacra. Az új, kétmagos processzorokhoz két chipkészletet tervez az Intel, egyikük a Glenwood, másikuk a Lakeport fejlesztési kódnevet viseli.

0

A PlayStation 3 játékok már Blu-ray lemezeken fognak megjelenni

2004. augusztus 5. 09:17

A Sony hivatalosan is bejelentette, hogy a következő generációs konzoljukat, a PlayStation 3-mat már a Blu-ray techológiával készült lemezek olvasására fogják felkészíteni. A gépet és az első játékprogramokat 2005 májusában, Los Angelesben fogják bemutatni.

0

A Toshiba hamarosan 60 Gbyte kapacitású apró merevlemezzel jelentkezik

2004. augusztus 4. 16:10

A Toshiba bejelentette, hogy hamarosan megkezdődik az 1,8 hüvelykes, 60 Gbyte kapacitású merevlemezének sorozatgyártása. Ennek a terméksorozatnak a korábbi változatai teljesítenek szolgálatot többek között az iPod hordozható audiolejátszóban, így valószínűsíthető, hogy az Apple nemsokára bejelenti termékének 60 Gbyte kapacitású változatát. Az iPod jelenlegi legnagyobb kapacitású változata 40 Gbyte-os.

0

Piacon az Intel 64 bites Pentium 4 processzora

2004. augusztus 4. 10:10

Az Intel megkezdte 64 bites Pentium 4 processzorának szállítását, azonban a termék a végfelhasználók számára egyelőre nem érhető el. A vállalat mindenféle különösebb hírverés nélkül dobta piacra az új chipet, a megjelenéséről az IBM adott hírt, a Nagy Kék ugyanis bejelentett egy 64 bites Pentium 4-re épülő szervert.

0

A szerverpiac 10 százalékára pályázik az AMD

2004. augusztus 4. 09:45

Az AMD feltett célja, hogy az év végére megháromszorozza részesedését a szerverek piacán. Ehhez a vállalat a jövőben tovább kívánja erősíteni kapcsolatát a legnagyobb gyártókkal.

0

Linuxon is futtatható lesz a windowsos iTunes alkalmazás

2004. augusztus 4. 08:44

Egy kis kis szoftvervállalatnak köszönhetően hamarosan Linux operációs rendszer alatt is meghallgathatók lesznek az Apple online zeneboltjából, az iTunes Music Store-ból letöltött dalok. A CodeWeavers hétfőn bejelentette, hogy speciális szoftvere lehetővé teszi windowsos szoftverek, így az windowos iTunes alkalmazás futtatását Linux operációs rendszerek alatt.

0

Még mindig sehol az új Power Mac

2004. augusztus 3. 15:06

Az Apple Computer június elején jelentette be 2,5 GHz-es processzorokkal felszerelt csúcskategóriás Power Mac G5 számítógépét, azonban a termék eleddig nem jelent meg kereskedelmi forgalomban. A vállalat a hivatalos bemutatón júliusi szállítást ígért, az Apple internetes boltjában azonban továbbra sincs szállítási határidő.

0

Önmódosító áramkört mutatott be az IBM

2004. augusztus 3. 14:48

Az IBM kutatói olyan új technológiát fejlesztettek ki, amelynek segítségével a félvezető áramkörök emberi beavatkozás nélkül, önműködően képesek változtatni saját kapcsolásukon annak érdekében, hogy kijavítsanak egy hibát, növeljék teljesítményüket, vagy csökkentsék fogyasztásukat.

0

Az Adobe megemelte negyedéves kilátásait

2004. augusztus 3. 10:24

[Herald] Az Adobe Systems módosította a szeptember 3-án véget érő harmadik pénzügyi negyedévre vonatkozó előrejelzését. A vállalat elvárásai szerint a negyedéves eredmények túllépik a június 17-én kitűzott célokat. Az Adobe eredetileg 360-380 millió dolláros árbevételt prognosztizált, most azonban 380-400 millió dollár közötti forgalmat vár. A részvényenkénti eredmény 31-36 cent helyett 36-41 cent lesz. A cég közölte, hogy a vártnál jobb eredmények mögött az Adobe Photoshop, Creative Suite és Adobe Acrobat termékcsaládok iránti kiemelkedő kereslet áll.

0

Régi-új Pentium 4 chipek az Inteltől

2004. augusztus 3. 09:48

Az Inteltől kiszivárgott dokumentumok szerint a vállalat nem hagyja cserben a Socket 478 foglalattal ellátott alaplapok tulajdonosait és a közeljövőben újabb processzorokat dob piacra számukra.

0

Gyorsabban terjed a Doom 3, mint az internetes férgek

2004. augusztus 2. 16:04

[IRCnet, HWSW Fórum] Az internetszolgáltatók vonalainak terheltsége az egekbe szökkent és hirtelen eltűntek a felhasználók az online weboldalak fórumaiból: két nappal a hivatalos amerikai megjelenés előtt kiszivárgott az internetre a Doom 3 akciójáték végleges változata.

0

Valóban hibásak az Intel új chipkészletei

2004. augusztus 2. 15:19

Az Intel ma bejelentette a kétprocesszoros szerverekbe szánt E7520 és E7320 alaplapi chipkészleteit, azonban a premiert beárnyékolja, hogy a termékek hibásak: a memóriavezérlő problémája miatt bizonyos PCI Express felületű bővítőkártyák illesztése esetén a számítógépek lefagyhatnak. Noha a hiba csak bizonyos bővítőkártyákat, például a többportos hálózati vezérlőket érinti, ráadásul elméletileg csak igen ritkán fordulhat elő, egyelőre mégsem ajánlatos ilyen chipkészletre épülő rendszerekben a PCI Express felületű bővítőkártyák használata.

0

Csak hetek múlva várható az AMD Sempron megjelenése

2004. augusztus 2. 14:00

Noha az AMD hivatalosan már bejelentette új, olcsó Sempron processzorait, azok szállítása csak augusztus közepén kezdődik meg. A The Inquirer informatikai bulvárlap szerint a chipek legkorábban augusztus 17-én lesznek elérhetők a boltokban.

0

Intel: arccal az extrém ultraviola litográfia felé

2004. augusztus 2. 12:14

Az Intel ma bejelentette, hogy egy Exitech gyártmányú extrém ultraviola (EUV) fotolitográfiai berendezést telepített az oregoni Hillsboróban található chipgyárában, ahol a legújabb generációs félvezetőgyártási technológiák fejlesztése zajlik. A készülék 13,5 nanométeres ultraviola -- másképp ultraibolya -- fényt bocsát ki, amelynek segítségével 30 nanométer szélességű minták hozhatók létre a szílíciumlemezeken.

0

Ingyenes vezeték nélküli internet Nyíregyházán

2004. augusztus 2. 10:26

Az Inform Média Kft. Debrecen után Nyíregyházán is elindította vezeték nélküli internetszolgáltatását, amely a Szabolcs Online támogatásával valósul meg. Nyíregyházán jelenleg a Lugas és Korona szállodákban, valamint a John Bull Pubban található telepített hotspot, augusztus végére azonban a Hotel Continent, az Óváros Étterem, a Milánó Kávézó, valamint Váci Mihály Művelődési Központ látogatói is használhatják a vezeték nélküli internetszolgáltatást, amely egyelőre bárki számára ingyen elérhető.