vállalati it archívum - 2004 február

2004
február

0

Tizenhat futószalag az NVIDIA legújabb grafikus chipjében

2004. február 27. 16:45

Az NVIDIA-hoz közeli hírforrások szerint a vállalat hamarosan bemutatásra kerülő, NV40 kódnevű grafikus chipje nem kevesebb mint 16 renderelő futószalagot tartalmaz majd -- állítja a The Inquirer informatikai bulvárlap. A nagyszámú futószalag miatt a processzor elképesztően komplex lesz, több mint 200 millió tranzisztorból áll majd. A lap arról is beszámol, hogy a termék bejelentését az NVIDIA elhalasztotta, így az valószínűleg mégsem a március 18-én kezdődő CeBIT kiállításon, hanem egy későbbi időpontban debütál a nagyközönség előtt.

0

AMD Opteron: újabb előrelépések a szuperszámítógépes területen

2004. február 27. 12:19

A Cray bejelentette, hogy 15 millió dollár készpénzért és 12,7 millió saját részvényért felvásárolja a kanadai OctigaBay vállalatot, amely AMD Opteron processzorokra épülő számítógépeket fejleszt. A Cray részvényeinek csütörtöki árfolyamát figyelembe véve a tranzakció értéke 107 millió dollár. A várhatóan 60 napon belül lezáruló ügyletet mindkét cég igazgatótanácsa jóváhagyta.

0

Az Egyesült Államokban csak jövőre lesz kapható a PlayStation Portable

2004. február 26. 13:27

A Sony bejelentette, hogy eredeti elképzeléseivel ellentétben csupán 2005 elején mutatja be új hordozható konzolját az Egyesült Államokban. A japán vállalat korábban azt tervezte, hogy a PlayStation Portable az egész világon egyszerre debütál az idei év végén. A szórakoztató-elektronikai cég emellett megerősítette azokat a korábbi híreket, amelyek szerint a PSP prototípusa a májusi E3 kiállításon már látható lesz a kaliforniai Los Angelesben.

0

Olcsóbb és erősebb lett az IBM csúcskategóriás UNIX-szervere

2004. február 26. 12:26

Az IBM bejelentette, hogy jelentősen megnövelte legnagyobb teljesítményű UNIX-szerverének, az IBM eServer p690-nek a memóriáját és teljesítményét, és csökkentette számos konfiguráció árát. A bejelentés a p690 múlt heti TPC-C rekordját követi: egy 32 processzoros p690 szerver 1 025 486 tranzakció/perc feldolgozási sebességet és 5,43 dollár/tpmC ár/teljesítmény értéket ért el.

0

Valószínűleg nem lesz merevlemez az új Microsoft konzolban

2004. február 26. 11:03

A flash memóriákat gyártó M-Systems tegnap bejelentette, hogy megállapodott a Microsofttal arról, hogy egyedi tárolási eszközöket szállítson a következő generációs Xbox konzolhoz. A bejelentés annak a jele lehet, hogy a korábbi pletykáknak megfelelően a Microsoft valóban elhagyja a merevlemezt az új játékgép alkatrészei közül és azt valamilyen memóriával helyettesíti.

0

Az Electronic Arts bezárja az Origin játékfejlesztő stúdiót

2004. február 25. 15:18

Hivatalosan meg nem erősített hírek szerint az Electronic Arts bezárja az Origin játékfejlesztő stúdiót. Az Origin austini (Texas, USA) dolgozói választási lehetőség előtt állnak: átköltöznek Los Angelesbe, az EA központi fejlesztési főhadiszállására, vagy végkielégítéssel távoznak a cégtől.

0

Az IBM belép a blade PC-rendszerek piacára

2004. február 25. 12:45

[CNET] A blade PC-k viszonylag új piacán kíván megjelenni az IBM, melyhez első lépésként a ClearCube Technology által kifejlesztett és gyártott rendszerek forgalmazását kezdi meg japán ügyfelei számára.

0

Letölthető a Colin McRae Rally 4 demó verziója

2004. február 25. 10:28

Az angol Codemasters kiadó letölthetővé tette a Colin McRae Rally 4 című játékának kipróbálható változatát. A demóban egy Citroen Xsara kormánya mögé ülhetünk be, hogy teljesítsük a rendelkezésre álló három pályát.

0

Bejelentette Opteron-alapú szervereit a Hewlett-Packard

2004. február 24. 19:11

A világ legnagyobb szervergyártója, a Hewlett-Packard bejelentette, hogy Opteron-alapú rendszerekkel egészíti ki ProLiant termékcsaládját. A négy legnagyobb szervergyártó közül a HP a harmadik, amely felkarolja az AMD 64 bites processzorát, egyedül a Dell nem tervezi használatukat.

0

A Microsoft és az RSA összefog a Windows biztonságosabbá tételéért

2004. február 24. 17:44

A Microsoft és a biztonságitechnikai eszközöket szállító RSA Security bejelentették, hogy új, közös azonosítási megoldást fognak bemutatni. Az új technológia célja az RSA SecurID eszközeire épülve a windowsos jelszavak magasabb fokú védelmét biztosítani.

0

Energiatakarékos PowerPC processzor a Motorolától

2004. február 24. 11:21

A Motorola tegnap bemutatta legújabb PowerPC mikroprocesszorát, amely 1,42 GHz-en üzemel és energiatakarékos funkcióinak köszönhetően kevesebb mint 20 Wattot fogyaszt. Az MPC7447A típusjelzésű chip fogyasztása 1167 MHz-en működtetve már 10 Wattnál is kevesebb.

0

Az Oracle jelentősen csökkentette adatbázisszoftvere árát

2004. február 23. 13:43

[Lenhardt & Weichinger] Az Oracle igen kedvező áron dobta piacra az Oracle Database 10g Standard Edition One termékét, amelyet mostantól processzoronként 1 millió forintért kínál. A vállalat ezzel egyidőben a maximális szerverkapacitást két processzorra bővítette. A Standard Edition One nevesített felhasználó alapú licenckonstrukcióban is kapható felhasználónként 32 ezer forintos áron, minimum öt felhasználóval.

0

A Microsoft kiadta a Virtual Server 2004 béta verzióját

2004. február 23. 13:06

A Microsoft kiadta a Virtual Server 2004 béta verzióját, amely a Microsoft Virtual PC 2004 alkalmazás szerveroldalra szánt változata. A szoftver megkönnyíti a felhasználóknak a Windows 2003 használatára történő áttérést, így a cég reményei szerint több felhasználót fog átcsábítani a Microsoft platformra.

0

Két új vállalati menedzselő szoftvert mutatott be a kanadai Lavalys

2004. február 23. 09:19

A hálózati menedzselő szolgáltatásokat szállító kanadai Lavalys hivatalosan is bejelentette két új termékét, melyek a vállalatok hálózati leltárral, szoftveres és hardveres változások nyomonkövetésével, biztonságos fájlküldéssel, rendszer diagnosztikával és helpdeskkel kapcsolatos teendőit igyekszik megkönnyíteni.

0

A Microsoft figyelmezteti a Windows forráskódot letöltő felhasználókat

2004. február 20. 09:54

A peer-to-peer (P2P) fájlcserélő-hálózatok kerültek a Microsoft figyelmének központjába, melyeken gyorsan terjed a Windows kiszivárgott forráskódja is. A cég honlapján szereplő közlemény szerint a Microsoft mindent meg fog tenni a forráskódot illegálisan terjesztő hackerek megállítására.

0

IDF: a gyártók a 64 bites Xeon mellé állnak

2004. február 19. 16:19

[InfoWorld] A kedden San Franciscóban keződött Intel Developer Forumon bejelentett és a második negyedévben megjelenő új, 64 bites kiterjesztéssel bíró Intel Xeon processzorok kedvező fogadtatásra találtak a gyártók köreiben. A négy legjelentősebb szervergyártó közül három, a Dell, a HP és az IBM már a bejelentés másnapján, azaz tegnap közölték az új chip támogatása iránti elkötelezettségüket.

0

Teljes felügyeletet biztosít dokumentumaink felett az Adobe Policy Server 2004

2004. február 19. 14:43

Az Adobe bejelentette új nagyvállalati dokumentumfelügyeleti alkalmazását, mellyel a szervezetek a tűzfal mindkét oldalán érvényesíthetik az elektronikus dokumentumokra vonatkozó titoktartást, a személyes adatok védelmét és a számadási kötelezettséget. Az Adobe Policy Server rel kialakított dokumentumszolgáltatásokkal a nagyvállalatok hatékonyan szervezhetik meg a dokumentumok hitelesítését, auditálását, lejáratát és visszavonását.

0

Új TPC-C világrekord IBM Power4+ alapokon

2004. február 19. 14:19

Az IBM -- az Intel Developer Forum (IDF) első napjával egy időben -- bejelentette, hogy saját Power processzorait használó Unix kiszolgálója a széles körben elfogadott TPC-C teszt alapján felülmúlta az eddig csúcstartó HP Superdome, Intel Itanium 2 alapú gép teljesítményét, ezzel új világrekordot állítva fel a nem fürtözött, azaz SMP rendszerek között.

0

A Cisco és az IBM szövetségre lépett a biztonság érdekében

2004. február 18. 12:25

Az IBM és a Cisco Systems bejelentette, hogy a jövőben közösen lépnek fel a kibernetikai fenyegetésekkel szemben fellépni, melyek komoly problémákat okoznak a szervezetek hálózatai számára. A vállalatok szakértelmükre hivatkozva azt állítják, hogy integrált és könnyen kezelhető biztonsági megközelítést tudnak majd kínálni.

0

Az ATI új bővítőkártyájával már HDTV-adásokat is foghatunk számítógépünkön

2004. február 18. 09:37

Az ATI új, HDTV-adás fogadására is alkalmas kártyát jelentett be. A HDTV WONDER névvel fémjelzett termék segítségével kristálytiszta HDTV-adások válnak elérhetővé az ilyen kártyával rendelkező számítógépeken, a 2000 dolláros HDTV megvásárlása nélkül. A hagyományos televízióadáshoz képest akár öt és félszer nagyobb felbontásban élvezhetik a vásárlók a kiváló képminőségű adásokat.

0

A Microsoft társalapítója új miniPC-t mutatott be

2004. február 18. 09:21

A Microsoft társalapítója, Paul Allen által létrehozott Vulcan Inc. vállalat bemutatta FlipStart nevű miniPC-jét. A seattle-i DEMO 2004 rendezvényen debütált eszköz teljes értékű számítógépként Windows XP-t futtat, hordozhatósága pedig megközelíti a kéziszámítógépekét, folyamatosan biztosítva a szoftverekhez, leveleinkhez és a webhez való hozzáférést utazás közben is.

0

Vietnámban játszódó háborús programot jelentett be a Take Two

2004. február 18. 09:10

A Take Two Interactive kiadó kedden jelentette be, hogy az SCi Games fejlesztőcsapat már dolgozik Conflict-sorozat folytatásán, mely a vietnámi háborút fogja bemutatni. A program várhatóan idén szeptemberben jelenik meg Európában PC, PlayStation 2 és Xbox platformokra.

0

Alacsony fogyasztású Opteron processzorokat jelentett be az AMD

2004. február 17. 16:54

Az Advanced Micro Devices (AMD) a mai napon új, alacsony és közepes fogyasztású modellekkel bővítette ki Opteron processzor-családját. Az új, alacsony fogyasztású lapkák segítségével a vállalati ügyfelek egységes, AMD64 alapú infrastruktúrát alkalmazhatnak a vállalati felhasználás minden területén -- a nagy teljesítményű fürtözött rendszerektől a blade kiszolgálókig.

0

Drasztikusan emelkedhet Magyarországon a nyomtatók ára

2004. február 17. 15:30

Az Informatikai Érdekegyeztető Fórum (Inforum), az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) és a Magyar Tartalomipari Szövetség (MATISZ) sajtóközleményben tiltakozik az ellen, hogy az Igazságügyi Minisztérium, a Magyar Szabadalmi Hivatal és a Nemzeti Kulturális Örökség Minisztériuma olyan kezdeményezést terjesztett a Kormány elé, amely értelmében a nyomtatókra is kiterjesztenék a reprográfiai díjfizetés kötelezettségét.

0

Az Electronic Arts megvásárolta a NuFX fejlesztőcsapatot

2004. február 16. 20:27

Az Electronic Arts kiadó bejelentette, hogy hosszas együtműködés után megvásárolták a NuFX fejlesztőcsapatot. A vételi árat nem kívánta nyilvánosságra hozni az óriáscég. A NuFX fejlesztette többek között az NBA Street Vol sorozatot, amelynek második részéből több mint másfél millió példányt adtak el világszerte.

0

München után Párizs is áttér a Linuxra?

2004. február 16. 00:24

Bajorország fővárosa, München tavaly május végén döntött a nyílt forráskódú Linux operációs rendszer közigazgatásban való használatáról, most pedig Párizs is hasonló lépést fontolgat. A müncheni projektben tevékenyen résztvevő Unilog nevű rendszerintegrátor cég készíti azt a megvalósíthatósági tanulmányt, amelynek témája a nyílt forráskódú szoftverek installálása a francia fővárosban.

0

Kimagasló teljesítményű levelezési megoldás a Sun rendszereken futó Oracle Collaboration Suite csoportmunka szoftverrel

2004. február 13. 13:52

[Lenhardt & Weichinger] Számos vállalat keres olyan egyszerű, olcsó átállási lehetőséget, amellyel a szervezet egészére kiterjedő egységes levelezőrendszert vezethet be. Őket szólítja meg bejelentésével a Sun Microsystems és az Oracle Corporation, amelynek keretében a két cég kimagasló teljesítményeredményekről számolt be a méretezési teljesítménykarakterisztikát vizsgáló tesztsorozatuk alapján.

0

ATI termékterv: középpontban a PCI-Express

2004. február 13. 13:44

Az AnandTech nyilvánosságra hozta az ATI asztali grafikus chipjeire vonatkozó termékterveit. A vállalat a közeljövőben nem kevesebb, mint öt új termékkel jelentkezik, a csúcskategóriában két, a középkategóriában két, a belépő kategóriában pedig egy új grafikus chippel örvendezteti meg a vevőket. A vállalat a már sokat emlegetett R420 kivételével összes új termékét PCI-Express felületű kivitelben készíti el.

0

Intel: áttörés a fotonikai modulátorok területén

2004. február 13. 08:52

Az Intel tudósai jelentős előrelépést tettek az olyan vadonatúj, tranzisztorszerű eszközök előállítása terén, amelyek az adatot fénysugárrá alakítják. Azáltal, hogy szabványos szilíciumlapkából állítható elő egy gyors fotonikai (száloptikai) modulátor, rendkívül alacsony költségű, nagy sávszélességű száloptikai kapcsolat alakítható ki PC-k, szerverek és egyéb elektronikai eszközök között, valamint a számítógépeken belül.

0

A Sun terveinek fókuszában a többszálú végrehajtás

2004. február 12. 14:44

A Sun Microsystems kedden jelentette be UltraSPARC IV processzorát, egy szerdai elemzői konferencián azonban már a következő generációs chipekről beszéltek a cég vezetői. A vállalat szerint az UltraSPARC IV kétszer nagyobb teljesítményt nyújt elődjénél, az UltraSPARC III-nál, az év végén debütáló UltraSPARC IV+ teljesítménye pedig kétszeresen múlja felül az UltraSPARC IV-ét.

0

Opteron-alapú munkaállomással jelentkezett a Fujitsu Siemens

2004. február 12. 11:12

A Fujitsu Siemens Computers új, felső kategóriás termékkel bővíti nagy sikerű munkaállomás-családját. Az új CELSIUS V810 bevezetésével a Fujitsu Siemens Computers az ágazat vezető szállítói közül elsőként mutat be olyan felső kategóriás munkaállomást, amely AMD Opteron processzorra épül.

0

Az IFS kis- és középvállalatokra szabott vállalatirányítási szoftver csomagot vezet be Magyarországon

2004. február 12. 09:33

Az IFS Hungary új kis- és középvállalatokra szabott vállalatirányítási szoftver csomagot vezet be Magyarországon IFS Start néven. A speciálisan a közép-kelet európai piacra kifejlesztett IFS Start az IFS Applications moduljaira épül, figyelembe véve a régió és az itt működő vállalatok sajátosságait. Új szoftvercsomagjának bevezetésével az IFS Hungary a kis- és középvállalatok piacán tovább kívánja erősíteni pozícióit a régióban és Magyarországon egyaránt.

0

A német Szövetségi Pénzügyi Hivatalnál működik Európa egyik legnagyobb Linux-alapú mainframe rendszere

2004. február 11. 13:42

[Mmd] A német Szövetségi Pénzügyi Hivatal (Bundesamt für Finanzen, BfF) egy nagyobb szabású informatikai projekt keretében Európa egyik legnagyobb Linux-alapú mainframe rendszerét helyezte üzembe. A BfF jelentős megtakarításokat szeretne elérni azáltal, hogy IT infrastruktúráját kevesebb szerveren konszolidálja. Ezek között található egy IBM eServer zSeries z990, Linux operációs rendszerrel és egy IBM eServer zSeries z900, amelyen z/OS és Linux is fut.

0

Az IBM átszervezi a szoftverekkel foglalkozó csoportját

2004. február 11. 10:55

Az IBM újraszervezi a 15 milliárd dolláros költségvetéssel üzemelő szoftvercsoportját, hogy az egymással gyakran szembenálló értékesítés és a kulcstechnológiák fejlesztése összhangba kerüljön. A döntés része a cég értékesítési stratégiájának, mely ezentúl lehetőséget ad arra, hogy egyes újonnan felmerülő igényekre azonnali megoldást nyújtsanak a szoftverfejlesztők.

0

Új beágyazott processzorokkal jelentkezett a VIA

2004. február 10. 11:32

A VIA bejelentette új beágyazott processzorait, amelyek az Eden ESP8000 és ESP10000 nevet kapták. A chipek órajele rendre 800 és 1000 MHz, egyebekben nem térnek el az augusztusban megjelent ESP7000-től.

0

A Nintendo cáfolta a GameCube utódának késését

2004. február 10. 10:10

A Nintendo cáfolta a japán Nihon Keizai Shinbum üzleti lap azon értesülését, amely szerint a GameCube konzol utójának piaci megjelenése késedelmet szenvedne. A vállalat tegnap bejelentette, hogy a következő generációs játékgépével kapcsolatos munkálatok a terveknek megfelelően haladnak és a premier 2005 végén vagy 2006-ban várható.

0

Piacon a HP legújabb processzora és UNIX-szerverei

2004. február 10. 09:42

A HP tegnap bejelentette PA-8800 processzorának, illetve az arra épülő HP 9000 sorozatú szervereknek az elérhetőségét. A vállalat a 64 darab PA-8800 chipre épülő Superdome rendszereket csak májustól szállítja, a kisebb, 2-32 processzoros rendszerek azonban azonnal megrendelhetők.

0

Elődjénél akár hétszer nagyobb teljesítményt nyújt az NVIDIA legújabb generációs videochipje, az NV40

2004. február 9. 19:09

A The Inquirer informatikai bulvárlap információi szerint hamarosan megkezdődik az NV40 chipek próbapéldányainak gyártása. Az NVIDIA következő grafikus vezérlője a DirectX 9-ben debütált, 3.0-s verziószámú pixel- és vertex shadereket is támogatja. Az új shaderek teljesítménye a cég mérései alapján nyolcszor nagyobb lesz, mint a GeForce FX 5950 Ultra chipben található megoldások.

0

A Microsoft egyszerűsített Windowst készít a fejlődő piacokra

2004. február 9. 17:49

A Microsoft egy egyszerűsített Windows XP változatot készített, amelyet a thai kormány az olcsó PC programjában használ fel. A redmondi szoftvercég tervei szerint várhatóan más kormányok is hozzáférhetnek a szoftverhez. A Microsoft a thaiföldi kormány Kommunikációs és Technológiai minisztériuma számára hozta létre az egyszerűsített Windowst abból a célból, hogy ne kelljen eltérnie attól a szabálytól, amely szerit a Windows és az Office a világ minden táján ugyanannyiba kerül.

0

A Microsoft újabb offenzívája a Linux és az IBM ellen

2004. február 9. 10:31

[News.com] Új szakaszba lépett a Microsoft stratégiája üzleti ellenfelei legyőzésére. A célpont most az IBM és a Linux, a támadási felület pedig az alkalmazások együttműködése, amiből a Microsoft saját állítása szerint többet nyújt vetélytársainál.

0

Áprilisban a Távol-Keleten is indul az Xbox Live

2004. február 6. 11:12

A Microsoft áprilisban indítja be az Xbox Live internetes többjátékos szolgáltatást a Távol-Keleten, elsőként Tajvanon, Hongkongban és Szingapúron. A vállalat közleménye nem tartalmazott pontos dátumokat vagy árakat. A redmondi cég nagy reményeket fűz az Xbox Live ázsiai bevezetéséhez, hiszen a világon ebben a térségben a legnagyobb a szélessávú internetkapcsolattal rendelkező háztartások száma. A Microsoft több mint 30, interneten keresztül játszható játékot dob piacra, köztük a Tom Clancys Raibox Six harmadik részét, illetve a Dead or Alive online változatát.

0

A külföldi tesztelők pozitívan nyilatkoznak a magyar Digital Reality legújabb játékáról

2004. február 6. 09:34

Németországban és Franciaországban már megjelent a magyar Digital Reality fejlesztőcsapat legújabb PC-s játéka, az Afrika Korps vs Desert Rats . A külföldi tesztelők igen pozitív véleményeket formáltak a programról, mindenhol 80% fölötti eredményekkel jutalmazták. A német PC Games, illetve a francia PC Jeux magazinokban például a hónap játékának is megválasztották.

0

Személyes adatokat távolít el az Office dokumentumokból a Microsoft beépülő modulja

2004. február 5. 12:07

Apró, de nagyon hasznos beépülő modult tett elérhetővé január elején a Microsoft az Office programcsomagokkal rendelkezők számára. A Remove Hidden Data plugin nevéhez hűen az állományok kitisztítását teszi lehetővé, kitakarítva minden személyes és vállalati megjegyzést, változtatásokra vonatkozó utalást és minden egyéb, nem éppen közérdekű információt a dokumentumokból.

0

Az Intel Developer Forumon mutatkozik be a Rambus XDR DRAM

2004. február 4. 11:56

A hírek szerint a február 17-én kezdődő Intel Developer Forumon a Rambus standján működés közben is megtekinthetőek lesznek a Rambus XDR DRAM szabványra épülő memóriák. A Toshiba és a Samsung is bemutatja XDR memóriáit, az előbbi vállalattól egy 512 megabites chip premierje várható, amely 3,2 GHz-es órajelen üzemel.

0

Ingyenesen letölthető az AMD64 processzorokra optimalizált Windows XP 64-Bit Edition operációs rendszer előzetes verziója

2004. február 4. 11:53

A Windows Server 2003 for 64-Bit Extended Systems operációs rendszer nyilvános bétaváltozatának január elejei megjelenése után egy hónappal a Microsoft elérhetővé tette a 64 bitre optimalizált Windows XP operációs rendszer első publikus, előzetes verzióját is. Sajnos a letölthető verzió megegyezik azzal a 1069-es builddel, mely már tavaly szeptemberben is rendelkezésre állt a kivételesek számára.

0

A Novell exteNd 5 nyerte a legjobb hálózati alkalmazás díjat a LinuxWorld kiállításon

2004. február 4. 10:15

A Novell exteNd 5 szoftvercsomagot a legjobb szerveralkalmazás kategóriában kiválósági díjjal (Product Excellence Award for Best Server Application) tüntették ki a LinuxWorld Conference & Expo rendezvényen. A győzteseket iparági szakértőkből álló itélőbizottság választotta a nyílt forráskódú számítástechnika legjobb termék- és szolgáltatásfejlesztőjévé. A díjakat az IDG World Expo jelentette be a new yorki LinuxWorld Conference & Expo rendezvény nyitónapján.

0

Half-Life 2: leghamarabb csak idén nyáron jelenhet meg?

2004. február 3. 20:30

A CNN kedden megjelent cikke szerint a Half-Life 2 végső simításait idén nyárra tervezi a Valve Software fejlesztőcsapat. Az információ Doug Lombarditól, a cég marketing igazgatójától származik, azonban ez még nem hivatalos bejelentés. A kiadó állásfoglalását várhatóan a május közepén megrendezendő E3 kiállításon hozzák nyilvánosságra.

0

Grafikus piac a negyedik negyedévben: egyenlített az ATI

2004. február 3. 14:39

Nyilvánosságra került a Mercury Research piackutató vállalat részletes jelentése a grafikus piac negyedik negyedéves alakulásáról. A leginkább figyelemre méltó fejlemény, hogy a különálló asztali grafikus gyorsítók szegmensében az ATI jelentősen növelte részesedését, miközben az NVIDIA befolyása csökkent, így a két cég egyaránt 38 százalékos részesedést szerzett.

0

Az Oracle már szállítja 10g adatbázisszerverét

2004. február 3. 12:09

[News.com] Az Oracle megkezdte a 10g adatbázisszerver végleges verziójának szállítását. Az adatbázis-óriás az utóbbi pár nap során már letölthetővé tette az adatbázisszerver unixos verzióit. Az Oracle általában egyszerre adja ki a szerverek különböző platformon futó változatait, ezért várhatóan a Linux és Windows alapú verziók is hamarosan elérhetőek lesznek.

0

Az Oracle bemutatta az E-Business Suite legújabb változatának előzetesét

2004. február 3. 11:38

[Lenhardt & Weichinger] Az Oracle a kaliforniai San Diegoban zajló AppsWorld konferenciáján -- a vállalat kizárólag alkalmazásoknak szentel éves rendezvényén -- több újdonságot jelentett be termékeiről, az alkalmazásfejlesztés legújabb irányairól és várható fejleményeiről.

0

Megjelent a Prescott magos Pentium 4

2004. február 2. 13:41

Az Intel a mai napon számos új Pentium 4 processzort jelentett be, köztük a régóta várt Prescott magra épülő változatokat is.