vállalati it archívum - 2004 január

2004
január

0

Egyedi kivitelű Xboxszal ünnepli a konzol premierjének második születésnapját a Microsoft

2004. január 30. 14:10

Az Xbox európai piaci premierjének második évfordulóját egy egyedi kialakítású konzollal ünnepli a Microsoft. A hírek szerint március 14-én kerül a boltokba a Crystal Pack, amely egy áttetsző házba bújtatot Xboxot és két, hasonló kivitelű kontrollert tartalmaz. A konzol a hagyományos fekete helyett ezüstszínű csomagolásban kap helyet.

0

Az Intel a jövő hónapban bemutatja 64 bites Pentium és Xeon processzorát?

2004. január 30. 13:13

Egyes, Intelhez közeli hírforrások tudni vélik, hogy a világ legnagyobb félvezetőgyártója a február közepén San Franciscóban rendezendő Intel Developer Forumon bemutatja a nagyközönségnek azokat az elképzeléseit, amelyek mentén a 32 bites Xeon és Pentium processzorokat 64 bitesre lehet bővíteni.

0

Nyereséges negyedévet zárt a Nintendo

2004. január 30. 12:07

A Nintendo bejelentette, hogy a játékkonzolok erős ünnepi forgalma miatt nyereséggel zárta harmadik pénzügyi negyedévét. A vállalat azonban csökkentette éves pénzügyi kilátásait és közölte, hogy a GameCube és Game Boy Advance konzolok eladási adatai minden bizonnyal alulmúlják a terveket.

0

PC-re is jön a True Crime című akciójáték

2004. január 30. 11:23

Az Activision legfrissebb sajtóközleménye szerint idén tavasszal PC-re is megjelenik a True Crime: Streets of L.A. című akciójáték. A program november óta már kapható PlayStation 2, Xbox, és GameCube platformokra, azonban a PC-s változat többfajta online játékmódot, új fegyvereket, és új mellékszereplőket is fog tartalmazni.

0

Valósidejű adattárházakat kínál ügyfeleinek a HP Magyarország

2004. január 30. 10:37

[Noguchi & Peters] Egyedülálló, valósidejű adattárházakkal várja 2004-től ügyfeleit a HP Magyarország Kft. A saját fejlesztésű megoldás különlegessége, hogy a hagyományos adattárházaktól eltérően nem csupán a stratégiai, hanem a taktikai, sőt, akár operatív döntések meghozatalában is segítséget nyújt, így jelentős versenyelőnyhöz juttathatja felhasználóit. A HP az új technológián alapuló adattárház és a hozzá kapcsolódó tanácsadói támogatás segítségével valamennyi ügyfelének testreszabott döntéstámogatási megoldásokat kínál.

0

Négy monitort is támogathatnak az Intel i915G chipkészlettel szerelt alaplapok?

2004. január 29. 13:00

Az Xbit labs információi szerint az Intel speciális meghajtóprogramot fejleszt a Grantsdale-G (i915G) chipkészletre épített alaplapok számára, így ezen lapok segítségével akár négy monitort is meghajthatunk. Az Intel megoldását használva ráadásul nincs szükség drága, speciális videokártyák beszerzésére.

0

Késik a Driver 3 akciójáték megjelenése

2004. január 29. 09:23

Az előre bejelentett március végi időpont helyett június 1-re tolták a Driver 3 akciójáték megjelenését. A kiadásért felelős Atari sajtóközleménye szerint a marketinges szakembereknek még plusz két hónapra van szükségük a reklámkampányok lebonyolításához.

0

Remek negyedévet tudhat mögött az Electronic Arts

2004. január 28. 11:59

A legnagyobb független videojáték-kiadó, az Electronic Arts a harmadik pénzügyi negyedévében 57 százalékka növekedő nyereségről számolt be, mivel az ünnepi szezonban rendkívül erős volt a kereslet a játékszoftverek iránt. A vállalat ugyanakkor bejelentette, hogy két, régóta várt játéka késni fog, ezért a cég részvényeinek árfolyama csökkent.

0

Kisebb vagyonba kerülnek a Kingston 1 GB-os HyperX memóriamoduljai

2004. január 27. 17:37

A Kingston Technology bejelentette, hogy újabb termékkel bővítette DDR 400 MHz-es (PC3200) kínálatát. Az 1 GB-os modulok két darabos csomagban is kaphatóak, s főként olyan felhasználók számára kínálja őket a vállalat, akiknek feltétlenül szükségük van az óriási memóriamennyiségre és ezzel együtt a legutolsó teljesíménymorzsákat is ki szeretnék csikarni PC-jükből.

0

Új Apple szuperszámítógép -- a régi helyett

2004. január 27. 15:51

Az Apple Computer Xserve G5 számítógépekre cseréli le a Virginiai Műszaki Intézet és Egyetem 1100 darab kétprocesszoros Power Mac G5 konfigurációját, amelyek jelenleg a világ harmadik legnagyobb teljesítményű szuperszámítógépét alkotják. A fürt teljesítménye 10,2 teraFLOPS, azaz billió művelet másodpercenként.

0

AMD Opteron processzoros szerverek várhatók a Hewlett-Packardtól

2004. január 27. 11:57

A Hewlett-Packard hamarosan AMD Opteron processzorra épülő ProLiant szervereket jelent be -- állítják a vállalathoz közeli híreforrások. A hivatalosan meg nem erősített pletykák szerint a HP februárban mutatja be Opteron-alapú szervereit, a kereskedelmi bevezetés azonban később esedékes.

0

A 3,4 GHz-es Pentium 4 lesz az utolsó Socket478 kivitelű Intel Pentium processzor

2004. január 26. 13:16

[X-bit Labs] Egyes hírek szerint a február elején megjelenő 3,4 GHz-es Pentium 4 változatok lesznek az utolsó olyan felső kategóriás asztali processzorok az Intel kínálatában, amelyek Socket478 foglalatba illeszkednek, a 3,6 GHz órajelű változatok már csak LGA775 tokozásban kerülnek piacra.

0

Júniusban érkezik a Office 2003 első szervizcsomagja

2004. január 26. 10:32

A Microsoft hivatalosan is bejelentette, hogy az Office 2003 első javítócsomagja idén júniusban jelenik meg. A redmondi vállalat irodai szoftverének legújabb generációja október végén debütált.

0

Akár három terabyte-nyi videoképet menthet a Mitsubishi merevlemezes képrögzítője

2004. január 23. 10:52

[CDR-Info] Akár három terabyte-nyi, azaz 3000 GB-nyi videoképet is eltárolhat a Mitsubishi kifejezetten biztonságtechnikai célokra fejlesztett digitális képrögzítője. A Digital Recorder DX-TL3000 készülék alapmodellje két darab 250 GB-os merevlemezt tartalmaz, melyek a fokozott adatbiztonság érdekében tükrözik a rögzített képet.

0

Már készülnek a következő generációs XGI Volari grafikus processzorok

2004. január 22. 17:16

Az Xbit labs információi szerint az XGI Technology már a negyedév végén megkezdheti a következő generációs Volari processzorok mintapéldányainak legyártását, melyek a pletykák szerint Pixel és Vertex Shader 3.0 támogatást is nyújtanak majd. Az új grafikus vezérlők továbbra is a Volari architektúrán alapulnak, s akár már az év második felében megjelenhetnek.

0

Nem jár már Half-Life 2 kupon a Radeon 9600 XT kártyák mellé?

2004. január 22. 16:21

A 3Dchips információi szerint nem véletlenül maradnak ki a Half-Life 2 kuponok az újabban kapható PowerColor Radeon 9600 XT videokártyák csomagjából: a gyártó közleménye szerint az ATI december 8-án befejezte különleges promócióját és nem ad több ingyenes Half-Life 2 akciójátékot a Radeon 9600 XT kártyákhoz.

0

LinuxWorld: elkészült a Sybase IQ 12.5 linuxos változata

2004. január 22. 14:58

A Sybase ma bejelentette, hogy elkészült a nagymértékben skálázható elemző motorjának, a Sybase IQ 12.5-nek Linuxon futó változata. A Sybase IQ üzleti intelligencia infrastruktúrával a Linux-felhasználók a legnagyobb adattárházi rendszereket is képesek hatékonyan és gazdaságosan felépíteni és üzemeltetni anélkül, hogy le kellene mondaniuk az adatbiztonságról, a rendelkezésre állásról, a megbízhatóságról és a skálázhatóságról.

0

A Red Hat kínai terjeszkedést tervez

2004. január 22. 14:05

[News.com] A Red Hat, a Linux operációs rendszerek legjelentősebb szállítója, Kína irányába szeretne terjeszkedni, ami a kínai Red Flag Linuxszal történő szoros együttműködés lehetőségét is előrevetíti.

0

Irodai felhasználóknak szánja apró asztali PC-jét a Fujitsu Siemens

2004. január 22. 11:04

A Fujitsu Siemens Computers bemutatta legújabb, kis helyigényű PC-jét, a SCENIC C610-est. Az új modell a vállalat Premium PC családjának portfolióját egészíti ki, és költségtakarékos megoldásként azon felhasználók számára kínál alternatívát, akik egy kis helyigényű géppel szeretnének hozzájutni a SCENIC rendszerekre jellemző professzionális teljesítményhez és funkcionalitáshoz.

0

A NetLock Kft. látja el időbélyegzővel az elektronikus úton beküldött adóbevallásokat

2004. január 21. 16:46

[Morpho] A Kiemelt Adózók Igazgatóságához (KAIG) tartozó 500 nagyadózó mellett 2004. február 1-től a 3 ezer legnagyobb adóteljesítménnyel rendelkező adózó nyújtja be elektronikus úton adóbevallását. Az APEH a NetLock Kft-t, Magyarország első minősített hitelesítés- és időbélyegző szolgáltatóját választotta az adóbevallások időbélyegzővel való ellátásához.

0

Linux a Nintendo GameCube konzolon

2004. január 21. 15:01

Lelkes programozók csoportja kedden kiadott egy Nintendo GameCube konzolon futtatható szoftvert, amely a Linux operációs rendszer jelképének számító pingvint rajzolja a képernyőre. A Linuxpreview című program letölthető a GameCube Linux Project weboldaláról.

0

Az SCO Group beperelte a Novellt

2004. január 21. 11:22

Az SCO Group kedden bejelentette, hogy a Salt Lake City (Utah, USA) kerületi bíróságon beperelte a Novellt. A kereset szerint utóbbi cég valótlanul állítja, hogy a Unix operációs rendszerhez fűződő szerzői és szabadalmi jogok tulajdonosa. Az SCO Group rágalmazással vádolja a Novellt és azt követeli a bíróságtól, hogy utasítsa a Novellt a Unixszal kapcsolatos jogok átadására. A vállalat emellett azt követeli a Novelltől, hogy vonja vissza azokat a kijelentéseit, amelyek szerint a Unixszal kapcsolatos jogok tulajdonosa.

0

Külső tápegységgel rendelkező apró Shuttle PC

2004. január 20. 14:57

Külső tápegységgel rendelkező aprócska barebone rendszert mutatott be a Shuttle. Az XPC sorozat legújabb tagja elődeinél kisebb házban kapott helyet, mivel a 180 wattos táp a burkolaton kívülre került.

0

Megjelent az Advanced Switching kapcsolati technológia specifikációjának 1.0 verziója

2004. január 20. 13:54

Január 19-én az Advanced Switching Interconnect Special Interest Group (ASI SIG) kiadta a PCI Expressen alapuló Advanced Switching kapcsolati technológia specifikációjának 1.0 verzióját, lehetővé téve a kommunikációs, tárolási és beágyazott eszközök gyártói számára e szabvány-alapú moduláris technológia beépítését következő generációs termékeikbe.

0

Opteron-alapú fürtözött rendszert használ törésteszt-szimulációkhoz a DaimlerChrysler

2004. január 19. 19:32

A világ egyik legnagyobb autógyártója, a DaimlerChrysler egy több száz Opteron processzort tartalmazó fürtözött rendszert telepít a németországi Mercedes-Benz Technology Centerben. A Linux operációs rendszerre épülő fürt az egyik legnagyobb ilyen jellegű rendszer lesz a német autóiparban. A szuperszámítógépen töréstesztek modellezését végzik majd.

0

Jövő hónapban jelenik meg a CorelDRAW Graphics Suite 12

2004. január 19. 15:37

A Corel befejezte a CorelDRAW grafikus programcsomag 12-es verziójának utolsó módosításait. A három grafikus programot (CorelDRAW 12, Corel PHOTO-PAINT 12, R.A.V.E 3), és a köréjük épülő eszközöket egyesítő csomag február 10-én jelenik meg.

0

Chipkészlet-keresztelő az Intelnél

2004. január 19. 14:29

Az Anandtech információi szerint i915 néven kerül piacra az eddig Grantsdale kódnéven ismert Intel chipset, míg az Alderwoodként emlegetett lapkakészlet végleges termékneve i925X lesz.

0

Alaplapgyártók szerint túl drága a DDR2

2004. január 19. 12:07

A félvezetőgyártók nagy reményeket fűznek a DDR2 szabványú memória gyors terjedéséhez, azonban távol-keleti alaplapgyártók úgy vélik, hogy a jelenlegi körülmények között a DDR2 legkorábban az év végén lehet a széles tömegek számára elérhető alternatíva.

0

PCI Express ellenőrzőszoftvert vásárolt a Matrox

2004. január 16. 17:41

[Xbit labs] PCI Express csatolófelületű grafikus processzort fejleszt a Matrox. Legalábbis erre enged következtetni a NetSys Software bejelentése, mely szerint a Matrox az nSys PCI Express nVS ellenőrzőprogramját licenceli PCI Express megoldásai fejlesztési szakaszában történő ellenőrzéséhez. A program segítségével ellenőrizhető a tesztchipek PCI Express kompatibilitása.

0

Gigászi kapacitású Corsair memóriamodulok Athlon 64 FX processzoros rendszerekhez

2004. január 16. 15:38

A Corsair Memory bejelentette TwinX2048RE-3200 névre keresztelt termékét, amely nem más, mint két darab 1 Gbyte kapacitású regiszteres DDR400 memóriamodul, amelyeket a vállalat együtt tesztelt és párba válogatott. A TwinX memóriamodulokat a Corsair a kétcsatornás memóriavezérlővel rendelkező rendszerek tulajdonosainak ajánlja.

0

Boltokban az Adobe FrameMaker 7.1

2004. január 15. 10:44

[Herald] Az Adobe forgalomba hozta nagyvállalati szintű tartalom- és kiadványszerkesztő megoldásának frissítését, az Adobe FrameMaker program 7.1 változatát. A FrameMaker 7.1 által kínált továbbfejlesztett Extensible Markup Language (XML) állománykezeléssel és közvetlen dokumentum import, illetve migrációs szolgáltatásokkal a vállalatok hatékonyabban tudják hosszú, bonyolult dokumentumaikat gondozni. A FrameMaker az XML lehetőségeivel megkönnyíti a tartalom átszerkesztését és közzétételét több csatornán is, így például nyomtatásban, Adobe hordozható dokumentum formátumban (PDF) és a weben.

0

Februárban piacon az S3 DeltaChrome chipre épülő PowerColor SS8-D3L videokártya

2004. január 14. 14:27

A Club3D mellett hamarosan a CP Technology is megkezdi az S3 DeltaChrome grafikus processzorra épülő videokártyájának forgalmazását. Ha hihetünk a híreknek, a vállalat már februárban piacra dobja PowerColor SS8-D3L nevű termékét, amely 300 MHz-es DeltaChrome S8 chipre épül és 256 Mbyte 250 MHz-es DDR memóriát tartalmaz. A kártya ára 130 euró körül alakul.

0

Az ünnepi szezonban enyhén visszaesett a PlayStation 2 forgalom

2004. január 14. 13:08

A Sony Computer Entertainment (SCE) bejelentette, hogy tavaly novemberben és decemberben az eladott PlayStation 2 konzolok száma 8 százalékkal csökkent a megelőző év azonos időszakához képest, azonban a játékszoftverek eladásai rekordot döntöttek.

0

Egy terabyte kapacitású a LaCie külső merevlemeze

2004. január 14. 12:48

A LaCie bemutatta Bigger Disk névre hallgató külső adattárolóját, amely több merevlemezt tartalmaz és nem kevesebb mint 1 Tbyte tárolására alkalmas. Az elegáns fémházban 7200 ford/perc sebességű, 10 ms elérésű, 8 Mbyte pufferrel felszerelt meghajtók találhatók.

0

Megjelent az IA-32 Execution Layer

2004. január 14. 09:31

Az Intel ma hivatalosan is bejelentette az IA-32 Execution Layer szoftver elérhetőségét, amelynek segítségével a Windows Server és Windows XP operációs rendszert futtató, Itanium processzoros számítógépek a korábbinál lényegesen nagyobb sebességgel képesek az IA-32 (x86) alkalmazások végrehajtására.

0

Oroszországban boltokban árulják a Half-Life 2 kalózváltozatát

2004. január 13. 19:20

[The Inquirer] A 2004-es év egyik legjobban várt játéka, a Half-Life 2 az orosz szoftverkalózok legújabb prédája. A The Inquirer bulvárlap kedden számolt be arról, hogy az oroszországi Novoszibirszk városában már az üzletekben is hozzá lehet jutni a kalózváltozathoz. Az értesülésüket több fényképpel is igazolták.

0

Nokia N-Gage platformra is megjelenik a The Sims

2004. január 13. 11:59

[Gamesindustry.biz] Az Electronic Arts kiadó továbbra is teljes mellszélességgel támogatja a Nokia N-Gage hordozható konzolt, ugyanis a legfrissebb sajtóközleményük szerint még az idei év első felében megjelenik rá a The Sims Bustin Out című játékuk.

0

Konzolos játékok speciális változataival népszerűsítik legújabb típusaikat az autógyárak

2004. január 13. 09:13

A Chrysler autógyár bejelentette, hogy együttműködési megállapodást kötött a Microsofttal, melynek keretében a redmondi óriáscég által kiadott xboxos Project Gotham Racing 2 című játék egy speciális változatába belekerül a Chrysler 300C típus. A program ezen verzióját a Detroitban megrendezendő Észak-Amerikai Nemzetközi Autó Show (NAIAS) látogatói próbálhatják ki először, a helyszínen ugyanis egyszerre több konzolon lesz elérhető a virtuális tesztvezetés.

0

Új FireGL grafikus kártyát jelentett be az ATI

2004. január 12. 17:07

Az ATI Technologies ma új termékkel bővítette professzionális felhasználásra szánt FireGL videokártyáinak sorát. A FireGL X2-256t a vállalat szerint a legnagyobb teljesítményt nyújtó grafikus kártya az 1000 dollárnál olcsóbb termékek között.

0

SuSE Linuxra épülő POS-megoldást jelentett be az IBM

2004. január 12. 15:20

[Mmd] Az IBM bejelentette új, Linux-alapú POS (Point-of-Sale) megoldását, amely a SuSE Linuxra épül és célja, hogy egyszerűsítse a kiskereskedők munkáját, valamint lehetővé tegye a nyílt forráskódú Linux operációs rendszer alacsony költségeinek és egyéb előnyeinek kihasználását a kiskereskedelemben alkalmazott POS rendszereken keresztül is.

0

ATI chipes videokártyákkal jelentkezik az ABIT

2004. január 12. 10:04

Már a múlt hét során napvilágot láttak olyan pletykák, amelyek szerint az ABIT és az NVIDIA kibékíthetetlen vezetőségi ellentétek miatt véget vet partneri kapcsolatának.

0

Már több neves fejlesztőcsapat is elkötelezte magát a Sony hordozható konzolja mellett

2004. január 10. 10:30

A japán Famitsu magazin legfrisebb számában közölt információk szerint a Sony már több neves japán fejlesztőcsapatot meggyőzött arról, hogy fejlesszenek az idén decemberben megjelenő PlayStation Portable hordozható konzoljára. Már a Namco, a Capcom, a Konami és a Koei csapatai is dolgoznak olyan játékokon, amelyek az új platformra fognak megjelenni. Az ígéretek szerint ezek közül mindegyiket bemutatják a májusi E3 szakkiállításon, illetve valamennyi megjelenik a gép távol-keleti premierjével egyidőben.

0

Ma vehették át a magyar díjazottak a Nokia Game játék nyereményét

2004. január 9. 18:28

[Weber Shandwick | GJW] A Nokia Game 2003 magyar díjazottjai -- az első 50 játékos -- ma vehette át Budapesten a győzteseknek járó Nokia N-Gage játékgépeket. A Nokia Game 2003. november 29-én nagyszabású fináléval ért véget, ahol több mint hat millió játékos vett részt. Idén rekordszámú játékos állt Flo, a Nokia Játék 2003 hősnője mellé az Anyone klán legyőzésében.

0

A Novell és a Fujitsu Siemens együttműködik a fürtözés területén

2004. január 9. 10:01

A Fujitsu Siemens Computers és a Novell bejelentette, hogy a Fujitsu Siemens Computers és a Fujitsu cégcsoport Primecluster clustering termékcsomagját sikeresen tesztelték és átalakították a most megjelent Novell Nterprise Linux Services szolgáltatásokhoz, ezzel elérhetővé téve azt a kulcsfontosságú üzleti megoldásokhoz.

0

Bluetooth-on keresztül kapcsolódik a Trust legújabb vezetékes modeme

2004. január 8. 19:51

[Clubic.com] Hagyományos perifériák esetén is jól alkalmazhatók a legújabb technológiák: a Trust vezeték nélküli hálózati technológiát alkalmazó modeme lehetővé teszi, hogy megszabaduljunk a hosszú kábelektől, amennyiben notebookunkkal kapcsolódni szeretnénk vezetékes vonalunkon keresztül a világhálóra.

0

Botrány a World of Warcraft illegálisan internetre került alfa verziója körül

2004. január 8. 11:08

Néhány napja kiszivárgott az internetre a Blizzard által fejlesztett World of Warcraft szerepjáték egy korai alfa változata, amit azóta világszerte több ezren töltöttek le. A Blizzard szerdán adott ki hivatalos közleményt az üggyel kapcsolatban. E szerint a belsős tesztelőkön kívül néhány külsős játékos is tesztelhette a programot megjelenés előtt, és valószínűleg közülük szivárogtatta ki valaki a fájlokat. A cég megígérte, hogy alaposan utánajár a dolognak, és kiderítik a bűnös személyét.

0

Letölthető az AMD64 processzorokra optimalizált Windows Server operációs rendszer bétaváltozata

2004. január 7. 17:31

A Microsoft weboldalán elérhetővé tette az AMD64 processzorokra optimalizált Windows Server 2003 Enterprise Edition for 64-Bit Extended Systems operációs rendszer első nyilvános bétaváltozatát. A vállalat képviselője szerint a zártkörű bétatesztelés már október óta zajlott, a most kiadott verzió nem különbözik az ősszel megjelentetettt kiadástól.

0

Az Infineon belépett a flash memóriák piacára

2004. január 7. 16:10

Az Infineon a mai napon egy 512 Mbit kapacitású, NAND-típusú chippel belépett a flash memóriák piacára -- adta hírül a vállalat. A német félvezetőgyártó eredeti tervei szerint már 2003-ban meg akart jelenni ezen a piacon, legalábbis egy tavaly februárban, az izraeli Saifunnal kötött megállapodás aláírásakor még ezt nyilatkozták a cégvezetők.

0

A Kaspersky ezentúl háromóránként ad ki friss vírusinformációs adatbázist

2004. január 7. 14:45

A Kaspersky Labs, az egyik vezető információbiztonsági szoftverfejlesztő, bemutatja a Rapid Virus Response technológiát. Ezzel az új technológiával a felhasználó három óránként, automatikusan töltheti le a Kaspersky Anti-Virus adatbázisok frissítéseit az internetről, ezzel jelentősen javul az új vírustámadások elleni védelem.

0

Új, Xeon-alapú szervereket jelentett be az IBM

2004. január 7. 13:29

Az IBM ma bejelentette BladeCenter HS40 blade szerverét, amely a világ legkisebb négyprocesszoros blade szervere. A vállalat állítása szerint egy szabványos rackbe 42 darab BladeCenter HS40 szerelhető be, így a processzorok száma 168 lehet. A HP négyprocesszoros blade szerveréből egy rackben legfeljebb 12 helyezhető el, így maximálisan 48 processzor építhető be. A Xeon MP chipekre épülő BladeCenter HS40 februártól lesz kapható, egyelőre ismeretlen áron.

0

Már Kínában is kapható a PlayStation 2

2004. január 7. 12:48

A Sony december 24-én a kedvezőtlen környezetre hivatkozva bejelentette, hogy elhalasztja a PlayStation 2 játékkonzol kínai piacra dobását, a nem várt késés után azonban végre Kínában is megjelent a termék.

0

Az Adobe bejelentette az Adobe InDesign CS PageMaker Editiont

2004. január 7. 11:56

[Herald] Az Adobe bejelentette az Adobe InDesign CS PageMaker Editiont, amellyel a PageMaker felhasználókat segíti az InDesign szedő- és tervezőcsomagra történő átállásban. Az InDesign CS PageMaker Edition tartalmazza az Adobe InDesign CS program teljes verzióját, továbbá egy innovatív PageMaker bővítménycsomagot, sablonokat és oktatóprogramot.

0

MacWorld Expo: Az év közepén érkezik az Office 2004

2004. január 7. 10:50

[CNET] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy az idei év közepén megjelenik az Apple Mac számítógépeken futó Office programcsomag legújabb változata, az Office 2004, az ezt követő kiadáson pedig már dolgoznak a fejlesztők.

0

Új Crusoe processzorokat jelentett be a Transmeta

2004. január 6. 16:22

A Transmeta két új termékkel bővítette Crusoe processzorainak kínálatát. A ma bejelentett Crusoe TM5900 és TM5700 elsősorban az apró méretű, alacsony fogyasztású informatikai, valamint szórakoztató-elektronikai eszközökben számíthat sikerre, hiszen a korábbinál kisebb, csupán 21x21 milliméter méretű tokozásban kerül forgalomba.

0

Az IBM gyártja a VIA következő generációs processzorait

2004. január 6. 10:13

A VIA Technologies bejelentette, hogy következő generációs, 90 nanométeres csíkszélességű processzorát az IBM Microelectronics gyártja majd. A tajvani vállalat korábban a TSMC üzemeiben gyártatta termékeit és a VIA állítása szerint 130 nanométeres csíkszélességű processzorai, alaplapi chipkészletei, valamint más termékei továbbra is ott készülnek majd.

0

Új Athlon 64 processzorokat jelentett be az AMD

2004. január 6. 09:54

Az AMD a mai napon nem kevesebb, mint négy új Athlon 64 processzorral bővítette termékeinek kínálatát. Az új lapkák közül egyet asztali, hármat pedig mobil felhasználásra ajánl a gyártó.

0

Január végén érkezik a PCI Expresst támogató VIA PT890 chipkészlet

2004. január 5. 14:20

Tajvani alaplapgyártóktól származó hírek szerint a VIA még január végén megkezdi a PCI Express felületű bővítőkártyákat támogató PT890 chipkészletének szállítását. A chipset első mintapéldányai már a gyártóknál vannak, akik dolgoznak az alaplapok tervezésén.

0

Az ALi is gyárthat chipkészletet az Intel Pentium M processzoraihoz

2004. január 5. 10:49

Az ALi bejelentette, hogy licencmegállapodást kötött az Intellel Pentium M processzorokhoz tervezett chipkészletek gyártásáról és értékesítéséről. A tajvani cég a Pentium II, Pentium III és Pentium 4 mellett immár az Intel Centrino technológia részét képező Pentium M lapkákhoz is tervezhet, gyárthat, valamint forgalmazhat chipkészleteket.