Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Július 19-én SYSADMINDAY: egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket!

Minden Wi-Fi szabvánnyal kompatibilis az Intel új hálózati chipje

Ady Krisztián, 2004. augusztus 27. 11:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[News.com] Az Intel csütörtökön bejelentette legújabb hálózati chipjét, mely minden Wi-Fi szabvánnyal, mind a 802.11b és 802.11g, mind a 802.11a szabvánnyal kompatibilis. A chip mintadarabjai már júliustól elérhetőek voltak a hálózati eszközöket gyártó vállalatok számára. A Calexico 2 kódnevű, hivatalosan Intel Pro/Wireless 2915ABG Network Connection névre keresztelt terméket hálózati kártyák mellett notebookokban is alkalmazni lehet.

hirdetés
[News.com] Az Intel csütörtökön bejelentette legújabb hálózati chipjét, mely minden Wi-Fi szabvánnyal, mind a 802.11b és 802.11g, mind a 802.11a szabvánnyal kompatibilis. A chip mintadarabjai már júliustól elérhetőek voltak a hálózati eszközöket gyártó vállalatok számára. A Calexico 2 kódnevű, hivatalosan "Intel Pro/Wireless 2915ABG Network Connection" névre keresztelt terméket hálózati kártyák mellett notebookokban is alkalmazni lehet.

Az ebben a negyedévben piacra kerülő hálózati chip a következő generációs Centrino platformnak, a Sonoma kódnevű szettnek is része lesz, mely várhatóan 2005 elején mutatkozik majd be.

Az Intel korábbi, legutóbb megjelent hálózati vezérlője csak a 802.11b és 802.11g hálózatokkal volt kompatibilis. A 802.11b szabványnak megfelelő eszközök 11 Mbit/s nyers adatátviteli sebességre képesek, míg a 802.11g szabvány ezt közel megötszörözi, 54 Mbit/s-ot biztosítva. A valós átviteli sebesség a nyers sávszélesség 50 százaléka körül alakul.

A chiphez új szoftvert is biztosít az Intel. A ProSet/Wireless Software v9.0 nem kevesebb mint 27 dollárba kerül chipenként, öt dollárral többe, mint a korábbi szoftverváltozat. A ProSet/Wireless v9.0 csomag könnyebbé teszi a hálózati konfigurációt, a hibakeresést és a biztonsági beállításokat. Az Intel új chipje megfelel a 802.11i biztonsági követelményeinek is.

A IT-üzemeltetők világnapján egy teljes security meetup, számos szórakoztató program, és Felméri Péter standupja várja az érdeklődőket az Ankertbe.