Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Változatlan a processzorgyártók erőviszonya

Bodnár Ádám, 2004. augusztus 11. 09:55
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Mercury Research tegnap nyilvánosságra hozott adatai szerint az AMD a második negyedévben némileg növelni tudta részesedését a processzor-piacon, azonban a tavalyi év azonos időszakát alapul véve az erőviszonyok nem változtak.

A Mercury Research tegnap nyilvánosságra hozott adatai szerint az AMD a második negyedévben némileg növelni tudta részesedését a processzor-piacon, azonban a tavalyi év azonos időszakát alapul véve az erőviszonyok nem változtak.

Az Intel részesedése az x86 processzorok piacán -- beleértve az Xbox konzolba szánt chipeket is -- a második negyedévben 82,7 százalék volt, ez az első negyedévhez képest 0,8 százalékpontos csökkenést jelent. Eközben az AMD 0,5 százalékponttal 15,5 százalékra növelte részesedését. A fennmaradó 1,8 százalékon a VIA és a Transmeta osztoztak.

A Mercury Research adatai szerint a második negyedévben igen élénk volt a kereslet az olcsóbb processzorok iránt, ez az alacsonyabb árú termékeket kínáló AMD-nek kedvezett. Dean McCarron, a Mercury Research vezető elemzője elmondta, hogy a második negyedévben normális az olcsóbb konfigurációk felé elmozdulás, ez az időszak hagyományosan a leggyengébb a PC-piacon. McCarron szerint a fejlődő piacokon -- Kína, India, Kelet-Európa -- egyre erősebb a kereslet, ezekben a régiókban az árérzékeny vevők az olcsóbb termékeket részesítik előnyben, ami kedvez az olyan vállalatoknak, mint az AMD és a VIA.

A megelőző negyedévvel összevetve ugyan volt némi mozgás a piacon, azonban a tavalyi év azonos időszakát alapul véve látható, hogy a két legnagyobb gyártó, az Intel és az AMD szinte bebetonozták piaci pozícióikat. 2003 második negyedévében az Intelnek 82,7 százalékos, az AMD-nek 15,6 százalékos volt a piaci részesedése. Az idei második negyedévben az eladások jelentősen növekedtek -- a PC-forgalom a felmérések szerint 13-15 százalékkal lendült fel --, a piaci erőviszonyok azonban cseppet sem módosultak.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.