Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 6. 11:53

Nem eladó a Nintendo

Bill Gates
Bill Gates
A német Wirschaftswoche gazdasági lap szerdai számában Bill Gates-t, a Microsoft igazgatótanácsának elnökét idézve nyilvánosságra hozta, hogy a redmondi cég felvásárolná a Nintendót. A Microsoft azóta közleményben cáfolta ezt az információt, a vállalat hivalatos kommünikéje szerint Gates viccét félreértették.

A Microsoft első embere július 29-én egy pénzügyi elemzők számára rendezett tájékoztatón, amelyre több újságíró is meghívást kapott, egy elemzői kérdésre válaszolva mondta el, hogy amennyiben a Nintendo volt elnöke és legnagyobb részvényese, Hiroshi Yamauchi meg akarna válni a papírjaitól, a Microsoft biztosan vevő lenne rájuk. "Ha Hiroshi Yamauchi hívna, biztos el tudna érni" -- mondta Gates.

A Microsoft nem vitatja: a német lap által leközöltek valóban elhangzottak a rendezvényen, azonban a cég szerint Gates szavait kiragadták környezetükből, ráadásul a vezető a megjegyzését csupán viccnek szánta, a Wirtschaftswoche újságírója azonban bizonyára nem értette a tréfát. Szakértők egyetértenek abban, hogy a Nintendo esetleges felvásárlásával a Microsoft jelentősen előreléphetne a konzolpiacon és sikerrel vehetné fel a harcot a Sony ellen.

A Nintendo rövid közleményében csupán annyit szögezett le, hogy a vállalat nem folytat egyesülési tárgyalásokat a Microsofttal és nem is foglalkoztatja egy ilyen megoldás. "Még hosszú ideig jobbnál jobb hardvereket és szoftvereket csinálunk. A Nintendo a győzelemre játszik" -- mondta Tim Harlin, a vállalat amerikai részlegének szóvivője.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról