Szerző: Ady Krisztián

2004. augusztus 24. 10:02

Hétvégén rendezik meg a World Cyber Games hazai selejtezőjét

[IDG Hungary] A World Cyber Games (WCG) az elmúlt 4 évben a világ legnagyobb e-sport rendezvényévé nőtte ki magát. A negyedik magyar selejtezőt a Samsung Electronics Magyar Rt. támogatásával 2004. augusztus 27 és 29 között rendezik meg a Campona Bevásárlóközpontban. Az 500 versenyző több mint 50 órán keresztül méri össze tudását a

[IDG Hungary] A World Cyber Games (WCG) az elmúlt 4 évben a világ legnagyobb e-sport rendezvényévé nőtte ki magát. A negyedik magyar selejtezőt a Samsung Electronics Magyar Rt. támogatásával 2004. augusztus 27 és 29 között rendezik meg a Campona Bevásárlóközpontban. Az 500 versenyző több mint 50 órán keresztül méri össze tudását a különféle számítógépes játékokban. A magyar selejtező győztesei 60 ország 700 legjobb játékosával küzdenek meg októberben, a 400 ezer dollár (80 millió HUF) összdíjazású világversenyen a San Francisco-i Bill Graham csarnokban.

A magyar válogatott a következő versenyszámok győztesei közül kerül ki:

  • Half Life: CounterStrike: csapat (5 vs 5)
  • StarCraft: BroodWar: egyéni
  • Unreal Tournament 2004: egyéni
  • WarCraft III.: Frozen Throne: egyéni
  • Fifa Soccer 2004: egyéni

"Az elmúlt négy év alatt többek között a WCG-nek köszönhetően a számítógépes játékipar jól jövedelmező üzletággá vált és Dél-Koreában a számítógépes játékok már egyfajta nemzeti sporttá váltak. Hasonló trend észlelhető hazánkban is." -- mondta Szigetvári József, az IDG Magyarországi Lapkiadó lapigazgatója, a verseny főszervezője.

"A világranglistán eddig elért legjobb eredményünk a 12. hely. Hazánkban elsősorban a 14-20 közötti korosztály tagjai foglalkoznak rendszeresen a számítógépes játékokkal. A WCG történelme során a legfiatalabb résztvevő 8, míg a legidősebb 62 éves korában csatlakozott hozzánk." -- tette hozzá.

"A Samsung büszke arra, hogy világszerte támogatja a digitális szórakoztatás egyik legizgalmasabb eseményét. Úgy gondoljuk, hogy a rendezvénysorozat túlmutat a videojáték-kultúra középpontba állításán. Vállalatunk a bajnokság megrendezésével hozzájárulhat a világ fiataljainak nyelvi és földrajzi akadályoktól mentes békés egymás mellett éléséhez és barátságához" -- mondta Tarlacz Zoltán, a Samsung Electronics Magyar Rt. marketing menedzsere.

A verseny alatt számítástechnikai cégek kiállításai és a Samsung Electronics Magyar Rt. házimozi szobája várja az érdeklődőket.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról