Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

S3 Graphics technológia a hordozható PlayStation Portable konzolban

Ady Krisztián, 2004. augusztus 31. 10:56
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az S3 Graphics bejelentette, hogy a Sony licenceli a vállalat S3TC textúratömörítő technológiáját hordozható játékkonzolába, a PlayStation Portable készülékbe.

Az S3 Graphics bejelentette, hogy a Sony licenceli a vállalat S3TC textúratömörítő technológiáját hordozható játékkonzolába, a PlayStation Portable készülékbe.

Az S3 Graphics S3TC technológiája elsőként a vállalat Savage grafikus gyorsítóiban mutatkozott be, melynek képminőségre gyakorolt hatását az Unreal Tournament nagyfelbontású, tömörített textúrákat tartalmazó kiegészítő lemezével demonstrálta a vállalat.

A licenc most lehetővé teszi, hogy a hordozható konzolon növelhető legyen a játékok grafikus minősége a magasabb felbontású textúrák segítségével. A tömörítés nagy hatásfoka különösen jól kamatoztatható a korlátozott memóriával rendelkező, például a PlayStation Portable konzolhoz hasonló készülékeken.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a PlayStation Portable konzol lelke két darab 32 bites MIPS R4000 processzor lesz, amelyek órajele 333 MHz. A készülékben beépített Wi-Fi vezérlő, infravörös port, valamint USB2.0 csatlakozó is helyet kap. A hordozható konzol az MP3 formátum mellett a Sony saját, ATRAC eljárással tömörített állományait is képes lesz megszólaltatni. A PSP a Sony által kifejlesztett Universal Media Disc (UMD) lemezeket kezeli, amely 60 milliméter átmérőjű és 1,8 Gbyte adat tárolására alkalmas.