Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 17. 15:22

Az SAP kiterjeszti az 5-1-2 karbantartási stratégiáját

[Mmd] Mai bejelentése értelmében az SAP AG 5-1-2 karbantartási stratégiáját az SAP NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatformra épülő mySAP Business Suite megoldások aktuális változataira is kiterjeszti.

[Mmd] Mai bejelentése értelmében az SAP AG 5-1-2 karbantartási stratégiáját az SAP NetWeaver nyílt integrációs és alkalmazásplatformra épülő mySAP Business Suite megoldások aktuális változataira is kiterjeszti.

Az átdolgozott karbantartási stratégia jól illeszkedik ahhoz a törekvéshez, amellyel a vállalat a különféle szoftverváltozatok szállításának gyakorlatát kívánja egyszerűsíteni és összehangolni. Az egyedi, komponens-alapú frissítési ciklustól elmozdulva az SAP szeretné megvalósítani a frissített alkalmazásváltozatok és az SAP NetWeaver összehangolt szállítását és karbantartását.

A jövőben az SAP öt évig vállalja a normál karbantartást. Ezt követően lehetőséget biztosít arra, hogy ügyfelei a normál karbantartási díjnál valamivel magasabb összegért további három (1+2) évre meghosszabbítsák a karbantartást. Az egy szoftververzióra vonatkozó karbantartási időtartam alapvetően 5 év, az ezt követő 1 éven át ún. kiterjesztett karbantartás áll rendelkezésre további 2 százalék díj ellenében. Ezt követően további 4 százalékos éves díj ellenében újabb 2 évre is rendelkezésre áll a kiterjesztett karbantartás. Ezután a szoftververzió az ún. ügyfél-specifikus karbantartás fázisába lép.

Az SAP szoftvertámogatási programja alapján az ügyfelek akár nyolc évre előre is tervezhetnek. Az új karbantartási stratégiát elsőként a mySAP ERP 2004-es változatánál alkalmazták. A kedvező fogadtatás nyomán a vállalat úgy döntött, hogy a teljes megoldás-portfolióra kiterjeszti az új konstrukciót.

Az 5-1-2 karbantartási stratégia az SAP NetWeaver platformra épülő SAP-termékek 2004-es és későbbi változataira érvényes. A mySAP ERP mellett ebbe a csoportba tartoznak a mySAP SCM ellátásilánc-kezelő, a mySAP SRM szállítói kapcsolatkezelő és a mySAP PLM termékéletciklus-kezelő, mySAP CRM alkalmazások, valamint ezek ágazati bővítő moduljai.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról