Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres

Új asztali merevlemezek a Maxtortól, akár 16 Mbyte pufferrel

Bodnár Ádám, 2004. augusztus 18. 11:58
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A Maxtor hétfőn bejelentette új, asztali gépekbe szánt merevlemezeit, amelyek Serial-ATA felületűek és támogatják a Native Command Queueing technológiát. Az NCQ jelentősen növelheti a merevlemez teljesítményét többszálú végrehajtást nyújtva, a merevlemez ugyanis képes optimális végrehajtási sorrendbe rendezni 32 parancsot az író-olvasófejek és a pörgő tányér pillanatnyi helyzete alapján.

A Maxtor hétfőn bejelentette új, asztali gépekbe szánt merevlemezeit, amelyek Serial-ATA felületűek és támogatják a Native Command Queueing technológiát. Az NCQ jelentősen növelheti a merevlemez teljesítményét "többszálú" végrehajtást nyújtva, a merevlemez ugyanis képes optimális végrehajtási sorrendbe rendezni 32 parancsot az író-olvasófejek és a pörgő tányér pillanatnyi helyzete alapján.

A 7200 percekénti fordulatszámú DiamondMax 10 sorozat két legnagyobb tagja, a 250 és 300 Gbyte kapacitású kivitel a kategóriában különsen nagynak számító, 16 Mbyte-os pufferrel rendelkezik. A Maxtor állítása szerint a DiamondMax 10 sorozatot kifejezetten több alkalmazás párhuzamos futtatására, valamint multimédiás feladatok elvégzésére optimalizálták.

A gyártó állítása szerint a DiamondMax 10 merevlemezek átlagos elérési ideje 9 ms, átlagos késleltetése pedig 4,17 ms. A meghajtók a cég saját fejlesztésű rázkódásvédelmével és adatbiztonsági technológiájával vannak felszerlve, ennek köszönhetően akár 60 G gyorsulást is képesek károsodás nélkül elviselni.

A Maxtor DiamondMax 10 merevlemez-család Serial-ATA felületű tagjai azonnal megvásárolhatók 80, 120, 160, 200, 250 és 300 Gbyte-os kivitelben, a Parallel-ATA kivitelű változatokra azonban őszig kell várni.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.