Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 5. 14:26

DDR2 memóriát is támogat a SiS új chipkészlete

A Silicon Integrated Systems (SiS) bejelentette új alaplapi chipkészletét, amely támogatja a PCI-Express eszközöket és a DDR2 SDRAM modulokat. A SiS649 vállalatunk legújabb chipkészlete, amely támogatja a DDR és DDR2 memóriákat, valamint a PCI-Express eszközöket, ezzel ideális nagy teljesítményű, mégis kedvező árú következő generációs platform -- áll a tajvani vállalat által kiadott közleményben.

A Silicon Integrated Systems (SiS) bejelentette új alaplapi chipkészletét, amely támogatja a PCI-Express eszközöket és a DDR2 SDRAM modulokat. "A SiS649 vállalatunk legújabb chipkészlete, amely támogatja a DDR és DDR2 memóriákat, valamint a PCI-Express eszközöket, ezzel ideális nagy teljesítményű, mégis kedvező árú következő generációs platform" -- áll a tajvani vállalat által kiadott közleményben.

A SiS649 Intel Pentium 4 és Celeron chipekkel működik együtt, támogatja a 400, 533 és 800 MHz-es front side buszt, valamint a Hyper-Threading technológiát. Érdekesség, hogy a ma szinte általánossá vált kétcsatornás memóriavezérlő helyett a SiS csupán egycsatornásat alkalmazott. A SiS649 memóriavezérlője legfeljebb 400 MHz-es DDR és 533 MHz-es DDR2 modulokkal kompatibilis. A chipset egy PCI-Express 16x porttal rendelkezik a legújabb grafikus kártyák meghajtásához.

A SiS649 northbridge és a SiS965L southbridge 1 Gbyte/sec sávszélességű MuTIOL interfészen keresztül kommunikálnak. A southbridge legfeljebb 6 PCI, 2 PCI-Express x1 és 8 USB2.0 eszközt kezel, emellett 10/100 Mpbs Ethernet-vezérlő, 7.1 csatornás hangvezérlő és kétcsatornás S-ATA/RAID vezérlő is helyet kapott benne. A chipkészet legfeljebb 4 ATA-133 perifériát is kezel. A southbridge chip másik változata, a SiS965 ennél a Gigabit Etherner vezérlőben, valamint a négycsatornás S-ATA/RAID vezérlőben különbözik a SiS965L változattól.

A gyártó közleménye szerint a SiS649 mintapéldányai már elérhetőek, a ráépülő alaplapok pedig szeptemberben kerülnek a boltokba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról