Szerző: Bodnár Ádám

2004. augusztus 31. 16:43

Olcsóbb lett a Game Boy Advance SP

A Nintendo az Egyesült Államokban 79 dollárra csökkentette a Game Boy Advance SP hordozható játékgép árát és a pletykák szerint hamarosan Európában is hasonló lépés várható. A 20 dollárral alacsonyabb ár egyfelől az ünnepi szezon előtti keresletet hivatott fellendíteni, másfelől a Nintendo helyet akar csinálni az ősszel bemutatkozó új hordozható konzoljának, a Nintendo DS-nek.

A Nintendo az Egyesült Államokban 79 dollárra csökkentette a Game Boy Advance SP hordozható játékgép árát és a pletykák szerint hamarosan Európában is hasonló lépés várható. A 20 dollárral alacsonyabb ár egyfelől az ünnepi szezon előtti keresletet hivatott fellendíteni, másfelől a Nintendo "helyet akar csinálni" az ősszel bemutatkozó új hordozható konzoljának, a Nintendo DS-nek.

A két készülék forgalmazása párhuzamosan zajlik majd, a két kijelzővel felszerelt, nagyobb teljesítményű Nintendo DS nyilván drágább lesz a Game Boy Advance SP-nél. A pletykák szerint a készülék 179 dolláros áron lesz kapható, amikor november 11-én piacra dobják, egyes kiskereskedők azonban 149 dolláros árról tesznek említést.

A Nintendo DS két, 256x192-es felbontású LCD képernyővel rendelkezik. A japán cég szakemberei szerint a kétmegjelenítős megoldásban forradalmi lehetőségek rejlenek, ugyanis míg az egyiken a játék részletesen kidolgozott grafikáját követhetjük figyelemmel, addig a másik, érintőképernyős kijelzőn a legfontosabb adatokról kapunk tájékoztatást, de egy speciális toll segítségével egyes helyzetekben az irányítás is ezen keresztül zajlik.

A 128 Mbyte memóriával rendelkező gép lelke két különálló ARM központi egység lesz, amelyből az ARM9-es főprocesszor 67 MHz-en, az ARM7-es koprocesszor pedig 33 MHz-en üzemel. A Nintendo beszámolója szerint a DS másodpercenként 120 ezer poligont képes megjeleníteni. A lítium-ion akkumulátor egy feltöltéssel 10 órányi használatot tesz lehetővé.

A Nintendo DS megjelenésekor (Egyesült Államok, Japán: 2004 vége, Európa: 2005 eleje) kapható játékok listájában olyan címek szerepelnek, mint a Metroid Prime, a Need for Speed, a Viewtiful Joe, a Frogger 2005, a Sonic, a Final Fantasy, a Rayman, vagy a Super Mario. A japán óriáscég legfrissebb jelentése szerint jelenleg több mint 100 játék áll fejlesztés alatt.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról