Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Felhőből visszaköltözéstől egészen egy banki malware evolúciójáig. Üzemeltetői és IT-biztonsági meetupokkal érkezünk!

A Gartner szerint bosszantó az olcsó Windows

Bizó Dániel, 2004. augusztus 16. 13:09
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A hamarosan néhány fejlődő országban felbukkanó, egyszerűsített és olcsó Windows XP a Gartner piackutató és elemzővállalat szakemberei szerint sok felhasználót az alternatív megoldások, mint például az illegális szoftverhasználat felé fog terelni.

hirdetés
A hamarosan néhány fejlődő országban felbukkanó, egyszerűsített és olcsó Windows XP a Gartner piackutató és elemzővállalat szakemberei szerint sok felhasználót az "alternatív megoldások", mint például az illegális szoftverhasználat felé fog terelni.

A Thaiföldön, Malajziában, Indonéziában és még kettő, később megnevezett országban október tájékán forgalomba kerülő Starter Edition (SE) olyan korlátozásokat tartalmaz, amelyek Dion Wiggins és Martin Gilliland elemzők szerint bosszantóan hathatnak, ennek következtében sokan a kipróbálása után a Linux vagy az illegális másolatok felé fordulhatnak.

A Gartner elemzői szerint bár a Microsoft az SE változatot kezdő PC-felhasználóknak szánja, sok első PC-tulajdonos munkahelyén, ismerősöknél vagy netcafékban már megismerkedett a számítógép kezelésének alapjaival, így a butított operációs rendszer inkább bosszankodást válthat ki, mintsem az olcsó és jogtiszta Windows megszerzése feletti örömet.

Az SE az eddigi információ szerint legfeljebb három alkalmazást futtatását engedélyezi egyidejűleg, nem rendelkezik az erőforrások megosztásának képességével és helyi hálózati támogatással sem. A legnagyobb csapást azonban nem ezek, hanem a frissítések, biztonsági foltozások modemes kapcsolaton keresztül való elérése jelenti. A rendszert ráadásul nem lehet a Windows XP Home Edition upgrade változatával frissíteni, kizárólag egy teljes értékű telepítőkészlettel tehető csak teljessé. A két változat között kétszeres, átszámítva mintegy 25 ezer forintos árkülönbség figyelhető meg.

A Microsoft hangsúlyozta, hogy a Starter Edition kísérleti szakaszban van a következő egy év során. Ezen időszak alatt a vállalat gyűjti a visszajelzéseket, és a későbbiekben ezek alapján változtat a szoftveren és dönt a további forgalmazásról is.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
4-4 klassz téma a HWSW júniusi üzemeltetői és IT-biztonsági meetupjain. Nézz meg a programot!