Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Komoly security line-up az idei SYSADMINDAY-en: FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig!

A Sybase bemutatta a PowerBuilder új változatát, és RFID rendszerét

Budai Péter, 2004. augusztus 17. 10:02
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

[IDG] Hétfőn jelent meg a Sybase legújabb alkalmazásfejlesztő eszköze, a PowerBuilder 10. A vállalat felvázolta terveit adatbázisszerverének új változatával, az Adaptive Server Enterpise-zal (ASE) kapcsolatban is, aminek bétaverziója még e hónap végén elérhető lesz. A végleges szoftver megjelenésére azonban még jövő évig várni kell.

[IDG] Hétfőn jelent meg a Sybase legújabb alkalmazásfejlesztő eszköze, a PowerBuilder 10. A vállalat felvázolta terveit adatbázisszerverének új változatával, az Adaptive Server Enterpise-zal (ASE) kapcsolatban is, aminek bétaverziója még e hónap végén elérhető lesz. A végleges szoftver megjelenésére azonban még jövő évig várni kell.

A bejelentéseket a szoftvercég a Sybase éves felhasználói konferenciáján tette Orlandóban, ahol többek között kiemelt témát jelentett az RFID (rádiófrekvenciás azonosító) technológia köré épülő rendszer bemutatása, aminek üzleti felhasználására még jövő évig várni kell.

A Sybase az elmúlt évben, iAnywhere Solutions nevű leányvállalatán keresztül sorozatosan jelentette meg szoftvereit, melyekkel mobil munkások számára készíthetőek alkalmazások. A konferencián szó fog esni a Sybase központi termékcsaládjainak új képességeiről, illetve az ennek érdekében tett lépésekről, befektetésekről -- tudatta Kathleen Schaub, a Sybase marketingért felelős alelnöke.

A PowerBuilder 10 célja, hogy jobb felületet biztosítson a vegyes keretrendszerekre fejlesztők számára, beleértve a Microsoft .Net technológiáját is. Új pluginek teszik képessé a szoftvert arra, hogy a meglévő alkalmazásokat hatékonyan tovább lehessen fejleszteni. Megvalósítható a különféle architektúrák forráskódjából a szoftvermodellek legyártására is, az úgynevezett Reverse Engineering eljárás segítségével.

A frissítés végre Unicode támogatást is nyújt, amivel a nemzetközi piacra szánt, több nyelven kommunikáló szoftverek is elkészíthetőek komolyabb fejfájás nélkül. A szoftver ára megjelenésekor 2995 dollár lesz, a frissítési-előfizetés megrendeléséért 645 dollárt kér el a vállalat.

Az Adaptive Server Enterprise megjelenése 2005 közepén esedékes -- közölte Tom Traubitz, a Sybase vezető termék-marketing menedzsere. Az új adatbázisszerver több adat tárolására, és sokkal komplexebb lekérdezések lefuttatására lesz képes, mint a jelenlegi Sybase rendszer. Az ügyfelek jövőre már különálló, egyenként adminisztrálható részekre partícionálhatják az adatbázisokat, amivel a fenntartás költsége jelentősen csökkenthető.

Jelentős előrelépés történik az alkalmazásfejlesztés elősegítésében, ami leginkább az XML adatok indexelésének, illetve további biztonsági megoldásokban nyilvánul meg.

A Sybase a héten mutatja be az RFID adatok nyomonkövetésére alkalmas rendszerét, ami részben még meg sem jelent termékekre épül, de igénybe veszi a vállalat jelenleg is elérhető szoftvereinek jelentős részét -- közölte Shaub. További részleteket a komponensekről nem kívánt elárulni.

A rendszer működtetésében és kifejlesztésében partnerként részt vesz a kaliforniai San Mateóban található AeroScout, akik elsősorban RFID helymeghatározással foglalkoznak. A Sybase a középréteget és az adatkezelési megoldásokat nyújtja a rendszerhez. Együttműködésükkel a felhasználók könnyebben átláthatják az RFID rendszer folyamatait, és az eltárolt adatokat.

"Az RFID mindeképpen kommunikációs és biztonsági problémákat vet fel, ugyanakkor jelentős részben épül az adattárolásra is, hiszen többszörösére növeli a vállalathoz érkező adatok mennyiségét" -- magyarázta Shaub.

FPS játékok hackelésétől a hálózati szemfényvesztésen át a COM-Object Hijackingig: Veres-Szentkirályi András (Silent Signal), Balázs Zoli (MRG Effitas), Marosi-Bauer Attila (Hacktivity) és sokan mások. A standupot Felméri tolja.