Mellékleteink: HUP | Gamekapocs
Keres
Ősszel is lesz HWSW free! Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.

CES: VIA processzorra épülő konzolt dob piacra az Apex Digital

Bodnár Ádám, 2004. január 09. 12:11
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

A VIA Technologies és az Apex Digital a Las Vegas-i Consumer Electronics Shown mutatta be ApeXtreme szórakoztató konzolját, amely PC-s játékok futtatására is alkalmas.

hirdetés
A VIA Technologies és az Apex Digital a Las Vegas-i Consumer Electronics Shown mutatta be ApeXtreme szórakoztató konzolját, amely PC-s játékok futtatására is alkalmas.

A VIA "Glory" nevű platformjára épülő készülék lelke egy 1,4 GHz-es VIA C3 processzor, 256 Mbyte DDR400 SDRAM, VIA CN400 chipkészlet, egy S3 Graphics DeltaChrome grafikus chip illetve a VIA 5.1 csatornás Vinyl Audio hangvezérlője. Az ApeXtreme 20 Gbyte kapacitású merevlemezt és DVD-ROM meghajtót tartalmaz, TV-kimenettel és DVI-csatlakozóval is ellátták, előlapján 4, hátlapján 2 USB2.0 csatlakozót alakítottak ki, emellett 10/100 Mbps Ethernet-vezérlő is megtalálható benne.

A konzolt Windows XP Embedded operációs rendszer működteti, így a bekapcsolás után pár másodperccel már üzemkész állapotba kerül. A grafikus felhasználói felületet a VIA fejlesztette ki. A vállalatok szerint az ApeXtreme nem csak játékok futtatásához ideális platform, hanem képek és videók megtekintéséhez, zenék lejátszásához is ideális. Ez elsősorban a grafikus vezérlő hardveres MPEG-dekódolási, valamint HDTV támogatásának, valamint az 5.1 csatornás hangvezérlőnek köszönhető, amelyhez S/PDIF kimenet is tartozik. A konzol a DVD, VideoCD és DivX formátumú filmeket, illetve a CD, MP3 és WMA formátumú zenéket támogatja.

Az ApeXtreme konzol kétfajta változatban kerül piacra. Az egyikben a grafkus megjelenítésről a chipkészletbe integrált S3 UniChrome videovezérlő gondoskodik, a másikban DirectX 9.0 gyorsításra képes S3 Graphics DeltaChrome grafikus chip kapott helyet. Az előbbi változat 299, utóbbi pedig 399 dollárba kerül majd.

Facebook
Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Alkalmazott AI meetup és agilis fejlesztői meetup a módszertanok dzsungeléből, szeptember 24-25-én.