Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 12. 10:04

ATI chipes videokártyákkal jelentkezik az ABIT

Már a múlt hét során napvilágot láttak olyan pletykák, amelyek szerint az ABIT és az NVIDIA kibékíthetetlen vezetőségi ellentétek miatt véget vet partneri kapcsolatának.

Már a múlt hét során napvilágot láttak olyan pletykák, amelyek szerint az ABIT és az NVIDIA "kibékíthetetlen vezetőségi ellentétek" miatt véget vet partneri kapcsolatának.

Ezt a hivatalosan nem kommentált információt látszik megerősíteni az ABIT mai közleménye, amely szerint hamarosan ATI Radeon chipes kártyákat vesz fel a kínálatába. Az ABIT bejelentette, hogy a következő hetek során Radeon 9800XT és Radeon 9600XT chipre épülő videokártyákkal jelentkezik.

Az ABIT már régóta kizárólag NVIDIA chipekre építette grafikus kártyáit. Egyelőre nem tudni, hogy az ATI chipes termékek megjelenése mellett a vállalat tovább folytatja-e az NVIDIA-alapú videokártyák forgalmazását. Egyes hírek szerint az nForce chipkészletre épülő alaplapok mindenképp megmaradnak az ABIT kínálatában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról