Szerző: castor

2004. január 14. 10:13:37

Távozik a Microsofttól Ed Fries, a játékrészleg vezetője

Ed Fries
Ed Fries
A Microsoft kedden jelentette be, hogy távozik a cégtől Ed Fries, a játékrészleg egyik vezetője, akinek a nevéhez olyan játékcímek köthetők, mint például a Flight Simulator, az Age of Empires vagy a Halo. Emellett nagy szerepe volt az Xbox konzol, valamint a rá fejlesztett programok sikereiben is.

Fries 1985-ben csatlakozott a redmondi óriáscéghez. Tíz évvel később, 1995-ben nevezték ki a játékrészleg vezetőjének. Az utóbbi években legfőbb feladata a fejlesztőcsapatokkal történő kapcsolatok kialakítása volt az Xbox sikere érdekében.

Robbie Bach, a Microsoft Games Studio alelnöke elmondta, hogy reményeik szerint már az idei E3 szakkiállításon bejelentik, hogy ki lesz Fries utódja. Az addig hátralévő időben Shane Kim, a részleg egy másik vezetője fogja ideiglenesen betölteni ezt a pozíciót.

A legfrissebb üzleti beszámolók szerint a cég új rekordokat döntött a karácsonyi szezonnak köszönhetően. Az exkluzív xboxos játékok (Project Gotham Racing 2, Crimson Skies) eddig soha nem látott számban keltek el világszerte.

Fries távozása a legnagyobb veszteségnek számít a játékrészlegnél azóta, hogy Seamus Blackley, az Xbox egyik megalkotója lemondott 2002-ben. Ő később több fejlesztőcsapat finanszírozásában játszott szerepet, és jelenleg egy tehetséges szakembereket kutató cégnél dolgozik. Fries jövőbeli terveiről egyelőre nem lehet tudni semmit.

a címlapról

béta

0

Mobilappot kap a GitHub

2019. november 14. 14:49

A béta verziós app mellett a cég új értesítési felületet és több más újdonságot is bejelentett.

Hirdetés

Hét kedvenc előadónk az idei HWSW mobile!-ról

2019. november 15. 10:38

Idén 90 fős előadói gárdával készülünk a HWSW mobile! digitális termékfejlesztési konferenciára, de hogy segítsünk az eligazodásban, kiemeltük neked a hét kedvencünket.