:

Szerző: castor

2004. január 14. 10:13

Távozik a Microsofttól Ed Fries, a játékrészleg vezetője

Ed Fries
Ed Fries
A Microsoft kedden jelentette be, hogy távozik a cégtől Ed Fries, a játékrészleg egyik vezetője, akinek a nevéhez olyan játékcímek köthetők, mint például a Flight Simulator, az Age of Empires vagy a Halo. Emellett nagy szerepe volt az Xbox konzol, valamint a rá fejlesztett programok sikereiben is.

Fries 1985-ben csatlakozott a redmondi óriáscéghez. Tíz évvel később, 1995-ben nevezték ki a játékrészleg vezetőjének. Az utóbbi években legfőbb feladata a fejlesztőcsapatokkal történő kapcsolatok kialakítása volt az Xbox sikere érdekében.

Robbie Bach, a Microsoft Games Studio alelnöke elmondta, hogy reményeik szerint már az idei E3 szakkiállításon bejelentik, hogy ki lesz Fries utódja. Az addig hátralévő időben Shane Kim, a részleg egy másik vezetője fogja ideiglenesen betölteni ezt a pozíciót.

A legfrissebb üzleti beszámolók szerint a cég új rekordokat döntött a karácsonyi szezonnak köszönhetően. Az exkluzív xboxos játékok (Project Gotham Racing 2, Crimson Skies) eddig soha nem látott számban keltek el világszerte.

Fries távozása a legnagyobb veszteségnek számít a játékrészlegnél azóta, hogy Seamus Blackley, az Xbox egyik megalkotója lemondott 2002-ben. Ő később több fejlesztőcsapat finanszírozásában játszott szerepet, és jelenleg egy tehetséges szakembereket kutató cégnél dolgozik. Fries jövőbeli terveiről egyelőre nem lehet tudni semmit.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 01:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.