:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 12. 10:49

Középkategóriás SGI szerver Itanium 2 processzorokkal és Linux operációs rendszerrel

[CNET] A Silicon Graphics várhatóan a mai napon jelenti be középkategóriás Linux-szerverét, amely Intel Itanium 2 processzorokra épül. Az Altix 350 névre keresztelt rendszer legfeljebb 16 processzort támogat.

[CNET] A Silicon Graphics várhatóan a mai napon jelenti be középkategóriás Linux-szerverét, amely Intel Itanium 2 processzorokra épül. Az Altix 350 névre keresztelt rendszer legfeljebb 16 processzort támogat.

Az SGI tavaly januárban jelentette be Altix 3000 szerverét, amely legfeljebb 64 Itanium 2 processzort tartalmaz. A konfigurációból még az idén megjelenik egy 128 processzoros változat is -- állítja az SGI. Az Altix sorozat tagjait a vállalat elsősorban műszaki számítási feladatok -- például törésteszt- vagy aerodinamikai szimulációk -- elvégzésére ajánlja.

Az Altix 350 alapkiépítésben, négy processzorral 21 ezer dollárba kerül. A szerver versenytársai között található az IBM eServer p650, amely kétprocesszoros konfigirációban 27 ezer dollárba kerül, a HP négyprocesszoros rx5670 rendszere, amelyért alapkiépítésben 22 ezer dollárt kérnek, illetve a Sun Fire V880, amely legfeljebb 8 processzort támogat és alapkiépítésben 33 ezer dollárért vehető meg.

A szeptemberben véget ért első pénzügyi negyedév során számos jelentős iparvállalat, többek között a Boeing, a Honda Motor és a Motorola vásárolt Intel Itanium 2 processzorra épülő Altix szervereket. A NASA Ames kutatóközpontjában egy 256 processzoros Altix szerver került telepítésre, amelyet nemsokára 512 processzorosra bővítenek.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 17:33

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.