Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 7. 17:31

Letölthető az AMD64 processzorokra optimalizált Windows Server operációs rendszer bétaváltozata

A Microsoft weboldalán elérhetővé tette az AMD64 processzorokra optimalizált Windows Server 2003 Enterprise Edition for 64-Bit Extended Systems operációs rendszer első nyilvános bétaváltozatát. A vállalat képviselője szerint a zártkörű bétatesztelés már október óta zajlott, a most kiadott verzió nem különbözik az ősszel megjelentetettt kiadástól.

A Microsoft weboldalán elérhetővé tette az AMD64 processzorokra optimalizált "Windows Server 2003 Enterprise Edition for 64-Bit Extended Systems" operációs rendszer első nyilvános bétaváltozatát. A vállalat képviselője szerint a zártkörű bétatesztelés már október óta zajlott, a most kiadott verzió nem különbözik az ősszel megjelentetettt kiadástól.

A Microsoft arra számít, hogy felhasználók tízezrei töltik le a béta állapotú szoftvert. A zártkörű tesztelésen több százan vettek részt -- mondta John Borozan, a vállalat termékmenedzsere. "Számos ügyfél használ 32 bites Windowst az Opteron-alapú rendszerén. A mostani bétaváltozat megjelenése az első alkalom a számukra, hogy Windows operációs rendszeren is kihasználják a 64 bites hardver nyújtotta előnyöket" -- tette hozzá Borozan.

A Windows Server 2003 Enterprise Edition for 64-Bit Extended Systems végleges változata az idei év második felében kerül piacra, mégpedig Standard és Enterprise változatban. Ugyanekkor jelenik meg az Intel Itanium processzorra írt Windows Server 2003 Standard változat. Az Intel 64 bites processzorain jelenleg csak Windows Server 2003 Enterprise és Datacenter változat fut.

A Windows Server 64 bites változatai ugyanannyiba kerülnek majd, mint a hasonló 32 bites kiadások. A Windows Server 2003 Standard ára 999 dollár, az Enterprise változaté pedig 3999 dollár. Előbbi 5, utóbbi 25 kliens licencet tartalmaz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról