Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 19. 13:34

A Novell befejezte a SuSE Linux felvásárlását

Szittya Tamás
Szittya Tamás
A Novell befejezte a SuSE Linux felvásárlását. A 210 millió dolláros készpénzes ügylet megnyitja annak az 50 millió dolláros IBM befektetésnek a lehetőségét is, melyet november 4-én jelentettek be.

"A Novell globális jelenléte és a vállalati szoftverek területén szerzett ismeretei a SuSE Linux technológiáival kombinálva a Novellt egycsapásra a legerősebb vállalati Linux szállítóvá teszi" -- mondta Szittya Tamás, a Novell Magyarország ügyvezető igazgatója. "A Novell ügyfelei már régóta kértek bennünket, hogy kiváló hálózati szoftverünkkel és támogatási rendszerünkkel segítsük a Linuxot. Most még tovább megyünk és a piac egyik legjobb Linux disztribúcióját kínáljuk" - tette hozzá Szittya.

"A SuSE Linux magyarországi irodája, mely az elmúlt években úttörő szerepet vállalt a Linux egyéni és vállalati felhasználók körében történő elterjedésében, továbbra is aktívan folytatja a SuSE Linux termékvonal támogatását" -- nyilatkozta Dr. Szentiványi Gábor, az ULX Kft. ügyvezetője, a SuSE Linux magyarországi irodájának vezetője. "A támogatás a kereskedelem mellett a terméktámogatást, az oktatást, a honosításokat és egyéb értéknövelt szolgáltatások nyújtását jelenti a továbbiakban is."

A SuSE Linux egy termékdivízióvá válik a Novellen belül, melynek értékesítési és marketing tevékenységét a Novell meglévő, földrajzi alapon szerveződő üzleti egységei és a SuSE Linux jelenlegi értékesítési és marketing személyzete látja el. A Novell megtartja az erős SuSE Linux márkanevet. A SuSE mérnökei szorosan együttműködnek a Novell termékcsapataival annak biztosításához, hogy a közös fejlesztési tevékenység összhangban legyen.

A SuSE Linux felvásárlás befejezéséhez kapcsolódóan a Novell bejelentett egy jogi védelmi programot is, mely a Linuxhoz kapcsolódó szellemi tulajdont érintő problémák ellen nyújt védelmet a felhasználóknak. A Linux Jogi Védelmi Program (Indemnification Program) keretében a vállalat jogi védelmet ajánl az összes harmadik fél által az olyan regisztrált Novell ügyfelekkel szemben indított szerzői jogi perekhez, akik beszerezték a SuSE Linux Enterprise Server 8 terméket és 2004. január 12-e után Upgrade Protection szoftverkövetést szereztek be és műszaki támogatási szerződést kötötték a Novellel vagy a programban részt vevő Novell vagy SuSE Linux partnerek valamelyikével.

a címlapról