:

Szerző: Budai Péter

2004. január 27. 14:02

Várhatóan ma jelenik meg a Microsoft SQL Server Reporting Services

Várhatóan ma debütál a Microsoft SQL Server 2000-hez kifejlesztett Reporting Services modul, amivel a Microsoft adatbázisszervere is képessé válik komplex kimutatások készítésére.

Várhatóan ma debütál a Microsoft SQL Server 2000-hez kifejlesztett Reporting Services modul, amivel a Microsoft adatbázisszervere is képessé válik komplex kimutatások készítésére.

Az üzleti IT megoldások nagy része használ kimutatásokat, eddig azonban a Microsoft SQL Server csak más gyártók szoftverkomponensei segítségével volt képes előállítani a kívánt információt. A kimutatásokat széles körben, szinte minden üzletágban használják, például eladási eredmények vizsgálatához.

A Reporting Services konkurenciát jelent többek között az Actuate, a Business Objects és a Cognos számára, mivel azok az ügyfelek, akik Microsoft SQL Servert használnak, mostantól az adatbázisszerverük részeként érhetik el a szükséges szolgáltatásokat.

Az SQL Server 2000 valamennyi kiadásának licence tartalmazza a Reporting Services használatához szükséges jogokat is, ezért kedvezőbb megoldást nyújt, mint a konkurens termékek, amiknek a használatáért még külön fizetni kell.

Az SQL Server következő verziójában -- aminek megjelenése az év végére esedékes -- szintén megtalálható lesz a Reporting Services modul, hasonló licencfeltételekkel. Az új szerver lényegesen több eszközzel fog rendelkezni adatok kinyerésére, átalakítására, és betöltésére.

A Reporting Services a kimutatásokat képes Excel, Adobe PDF, HTML, XML és kép formátumokban elkészíteni. Az XML alapú tárolás egyszerűbbé teszi a különféle alkalmazások közötti adatmegosztást.

A modul cache-elés útján biztosítja a kimutatások hatékony és gyors lekérdezését. A kimutatások Microsoft Visual Studio .Net segítségével készíthetőek el, a szükséges kiegészítés telepítése után.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:36

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.