:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 7. 11:08

Visszaesett a VIA éves forgalma, de cégvezetés bizakodó

[x-bit labs, DigiTimes, HWSW] A VIA Technologies közzétette decemberi, valamint egész éves forgalmi adatait. Noha a vállalat eladásai csökkentek, a cégvezetés optimista.

[x-bit labs, DigiTimes, HWSW] A VIA Technologies közzétette decemberi, valamint egész éves forgalmi adatait. Noha a vállalat eladásai csökkentek, a cégvezetés optimista.

A VIA decemberi forgalma 45,5 millió dollár volt, amely 7 százalékkal alacsonyabb a novemberi szintnél és 15 százalékkal marad el a megelőző év decemberi forgalomtól. A negyedik negyedéves bevétel 152,2 millió dollárt tett ki, ami 5,4 százalékkal marad el a harmadik negyedéves bevételtől. A teljes évben a VIA 600 millió dollár forgalmat realizált, ami 19,1 százalékkal alacsonyabb a megelőző éves szintnél.

A tajvani chipgyártó nem hozta nyilvánosságra eredményét, de a céghez közeli hírforrások szerint az alaplapi chipkészleteket gyártó részleg továbbra is nyereséges. A vállalat most számos új piacra lép be, hogy növelje nyereségét és emellett feltett célja, hogy 2004 második negyedévére az Intel mögött a második legnagyobb szállítója legyen a Pentium 4-hez tervezett alaplapi chipkészleteknek.

A VIA vezetői közölték, hogy 2004-ben 50 százalékkal több processzort terveznek értékesíteni, mint 2003-ban. A tavalyi év során a vállalat mintegy 3,6 millió asztali, mobil, valamint beágyazott processzort adott el, az idén 5,5 millió processzor értékesítésére van kilátás. Amint arról lapunk is beszámolt, a VIA a második félév során dobja piacra következő generációs processzorát, amelyet az IBM gyárt 90 nanométeres csíkszélességgel és Silicon-on-Insulator technológiával.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 17:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.