Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 21. 11:48

Új hordozható konzol várható a Nintendótól

A Nintendo az idei év második részében új hordozható konzolt kíván piacra dobni -- jelentette be a vállalat kedden.

A Nintendo az idei év második részében új hordozható konzolt kíván piacra dobni -- jelentette be a vállalat kedden.

A Nintendo DS kódnévre keresztelt készülék érdekessége, hogy két darab 3 hüvelyk átlójú kijelzővel rendelkezik, innen a DS (Double Screen) elnevezés. A Nintendo DS részletes specifikációit a májusi E3 rendezvényen hozza nyilvánosságra a gyártó.

A Nintendo a Game Boy-jal párhuzamosan értékesíti az új hordozható konzolt, ami arra utal, hogy a vállalat elsősorban az idősebb korosztálynak szánja a készüléket. Szakértők szerint a japán vállalat elsősorban az ünnepi szezonban megjelenő Sony PlayStation Portable ellenfeleként küldi ringbe a Nintendo DS-t. A Nintendo szerint azonban a két kijelzővel rendelkező konzol teljesen új kategóriát teremt a piacon. A Sony az E3 kiállításon mutatja be a PlayStation Portable prototípusát.

A Nintendo Game Boy és változatai idáig egyeduralkodóak voltak a hordozható konzolok piacán, az utóbbi időben azonban számos trónkövetelő lépett színre. A Sony ősszel megjelenő konzolja mellett valós fenyegetést jelent a Nokia mobiltelefonnal egybeépített játékgépe, az N-Gage is, amelynek eladási adatai egyelőre csalódást okoznak.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról