Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 7. 12:48

Már Kínában is kapható a PlayStation 2

A Sony december 24-én a kedvezőtlen környezetre hivatkozva bejelentette, hogy elhalasztja a PlayStation 2 játékkonzol kínai piacra dobását, a nem várt késés után azonban végre Kínában is megjelent a termék.

A Sony december 24-én "a kedvezőtlen környezetre" hivatkozva bejelentette, hogy elhalasztja a PlayStation 2 játékkonzol kínai piacra dobását, a nem várt késés után azonban végre Kínában is megjelent a termék.

A vállalat január 1-én kezdte meg a készülékek forgalmazását, egyelőre kizárólag Sanghajban és másik négy nagyvárosban -- jelentette be a Sony szóvivője. A PlayStation 2 Kínában 1998 jüanba (240 dollárba) kerül.

A vállalat eredetileg azt tervezte, hogy a kínai piaci premier idején két játék lesz elérhető a konzolhoz, azonban egyelőre kizárólag az "ICO" kapható. Egyelőre nem tudni, hogy vajon más városok boltjaiban megjelenik-e a készülék, vagy hogy mikor érkeznek az újabb szoftverek.

Mindeddig a konzolgyártók óvakodtak a kínai piactól, hiszen az országban közismerten népszerű a szoftverkalózkodás, a játékkonzolok forgalmazását pedig éppen a játékok eladásából származó bevételek teszik kifizetődővé. Tavaly például közel egymillió hamis Nintendo-terméket foglaltak le kínai üzletekben és üzemekben.

A Sony szóvivője azonban nemrég elmondta, hogy a kínai hatóságok erőfeszítéseinek köszönhetően javulni látszik a helyzet a szoftverpiacon. A japán cég arra számít, hogy a PlayStation 2 konzolok és játékok kínai forgalma 2005-ben már 4 milliárd dollárt tesz ki.

a címlapról