Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 13. 15:39

Az ünnepi szezonban 50 százalékkal emelkedett az eladott GameCube konzolok száma

Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a baljós előjelek ellenére is bízik abban, hogy a március végén záruló pénzügyi évben vállalata hatmillió GameCube konzolt értékesít.

Satoru Iwata, a Nintendo elnöke a baljós előjelek ellenére is bízik abban, hogy a március végén záruló pénzügyi évben vállalata hatmillió GameCube konzolt értékesít.

Iwata a Mainichi Shimbun lapnak adott interjújában elmondta, hogy az őszi árcsökkentéseknek rendkívül jó hatása volt a keresletre, a negyedik naptári negyedében a japán gyártó 50 százalékkal több GameCube konzolt értékesített, mint egy évvel korábban. "Észak-Amerikában és Európában is 30 százalékos piaci részesedést szereztünk" -- mondta Iwata. "Bizonyos vagyok benne, hogy elérjük a hatmilliós eladási célkitűzést."

A GameCube iránti kereslet csökkenése miatt a készülék gyártását egy időre fel is kellett függeszteni -- állítják belsős hírforrások. A tavalyi -- 2003 márciusában véget ért -- pénzügyi évben a Nintendo eredetileg 10 millió GameCube eladására számított, a valóság azonban ennél lényegesen kiábrándítóbb volt: összesen 5,75 millió fogyott a készülékből. Az árcsökkentések azonban új lendületet adtak az eladásoknak, ráadásul az idei év elején a vállalat számos, régóta várt játékkal rukkol elő, ami fellendítheti az értékesítési adatokat.

Iwata az interjúban elárulta, hogy már a GameCube megjelenésekor megkezdődött a konzol utódjának fejlesztése, azonban ennek megjelenési dátumáról nem árult el részleteket. Korábban olyan pletykák láttak napvilágot, amelyek szerint a Nintendno az idén májusban rendezendő E3 kiállításon mutatja be következő generációs koznolját. "A következő generációs hardver fejlesztése folyik, de még nem döntöttünk a megjelenés időpontjáról" -- mondta Iwata.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról