:

Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 7. 10:50

MacWorld Expo: Az év közepén érkezik az Office 2004

[CNET] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy az idei év közepén megjelenik az Apple Mac számítógépeken futó Office programcsomag legújabb változata, az Office 2004, az ezt követő kiadáson pedig már dolgoznak a fejlesztők.

[CNET] A Microsoft tegnap bejelentette, hogy az idei év közepén megjelenik az Apple Mac számítógépeken futó Office programcsomag legújabb változata, az Office 2004, az ezt követő kiadáson pedig már dolgoznak a fejlesztők.

A redmondi szoftvercég és az Apple között volt volt egy megállapodás, amely alapján a Microsoft mind az Office csomagot, mind az Internet Explorert elkészíti Apple Mac platformra, azonban ezt a megállapodást a felek felmondták. A Microsoft többször is megerősítette, hogy elkötelezett a Mac platform iránt, azonban júliusban bejelentette, hogy a Safari böngésző megjelenése miatt nem fejleszti tovább az Internet Explorer Mac OS-en futó verzióját.

Az új Office csomag megjelenése rendkívül jó hír az Apple számára, hiszen az Office dokumentumok kezelése fontos a vevőknek. A Microsoft marketingért felelős igazgatója, Tim McDonough közölte, hogy a vállalat maces részlege jól teljesít és a Microsoft-Apple viszony is szoros.

Phil Schiller, az Apple egyik alelnöke üdvözölte a Microsoft bejelentését. "Az Office számos Mac-felhasználó számára egy elengedhetetlenül szükséges programcsomag és elégedetten vesszük tudomásul, hogy a Microsoft Mac-részlege az elkövetkezendőkben is a tőle megszokott, magas színvonalú termékekkel jelentkezik" -- mondta Schiller.

A Microsoft bejelentette, hogy a jelenlegi Office-változat, az Office v. X vásárlói az Office 2004 megjelenésekor ingyen frissíthetik szoftverüket az új változatra, mindössze a CD árát, valamint szállítási és kezelési költséget kell megfizetniük. Az Office 2004 ugyanannyiba kerül majd, mint elődje, azaz 399 dollárt kell a teljes változatért fizetni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 27. 00:58

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.