Szerző: Bodnár Ádám

2004. január 23. 11:29

A harmadik negyedévben érkeznek az új tokozású Celeronok

Az Intel legfrissebb termékterve szerint az idén 3,3 GHz-ig növeli az alsó árkategóriás Celeron processzorok órajelét. Jelenleg a leggyorsabb Celeron 2,8 GHz-en ketyeg.

Az Intel legfrissebb termékterve szerint az idén 3,3 GHz-ig növeli az alsó árkategóriás Celeron processzorok órajelét. Jelenleg a leggyorsabb Celeron 2,8 GHz-en ketyeg.

Amint az ismert, a vállalat február elején dobja piacra 90 nanométeres csíkszélességgel gyártott Pentium 4 lapkáit, amelyeket a második negyedévben követnek az új gyártástechnológiával készülő Celeronok. Míg a Prescott magos Pentium 4 másodszintű gyorsítótárja 1 Mbyte lesz és a front side busz pedig 800 MHz-en ketyeg, a Celeronnak be kell érnie 256 kbyte L2 cache-sel és 533 MHz-es front side busszal. A Prescottban debütálú új SSE3 utasítások azonban minden bizonnyal megtalálhatóak lesznek a Celeronban is.

A második negyedév során az Intel 2,53 GHz-es, 2,66 GHz-es, 2,8 GHz-es és 3,06 GHz-es változatban dobja piacra a Celeront, az új változatok kivétel nélkül a 90 nanométeres Prescott magra épülnek. A harmadik negyedévben érkezik a 3,2 GHz-es kivitel, az ünnepi szezon előtt pedig boltokba kerül a 3,3 GHz-es változat is. Ha hihetünk a híreknek, a harmadik negyedévben debütáló 3,2 GHz-es verzió már Socket478 és Socket T foglalatba illeszkedő változatban is megvásárolható lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról